0

اسم من «كدو» است!

omidayandh
omidayandh
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 7483

اسم من «كدو» است!

براي مبارزه با چاقي از من استفاده كنيد. با مرض قند و چربي خون دشمنم. تب‏بر بوده و از دوستان صميمي كبد هستم. براي سردرد، سر سام و بي خوابي مرا تجويز كنيد.
سري كه عشق ندارد كدوي بي بار است.
فارسي من كدو و عربي من «قرع» مي‏باشد. انواع و اقسام كوچك و بزرگ دارم كه مهمترين آنهاكدوي مسمايي و كدوحلوايي است كه در تغذيه و مداوا به كار مي‏رود. با كدوي قلياني سابقا" كوزه قليان درست مي‏كردند و يك نوع كوچك هم كه شباهت زيادي به پرتقال دارد به عنوان زينتي كاشته مي شود. قسمت مورد استفاده من گوشت و تخمه من مي‏باشد. من ضد يبوست، ملين، ادرار آور بوده، ورمهاي گرم را فرو مي‏نشانم. در اختلات كليه و مثانه تجويز شده و ضد چاقي مي‏باشم. در بيماري قند، زيادي چربي خون و دفع صفرا و بلغم، اثرات معجزه آسا دارم. براي معالجه مرض قند و چربي خون كافي است آب نوع مسمايي مرا گرفته روي آن كمي آبليمو ريخته و روزي يك ليوان بزرگ ميل نماييد. گوشت من قدرت غذايي زيادي ندارد و به همين جهت به كساني كه مي‏خواهند لاغر شوند توصيه كنيد كه تا مي‏توانند از مسماي من استفاده نمايند و به عنوان ترشي به آن آبغوره اضافه كنند. نوع حلوايي من با اينكه شيرين است براي مبتلايان به مرض قند ضرر ندارد و كسي را فوق العاده چاق نمي‏كند، فقط اشخاص لاغر را كمي فربه مي سازد.
گوشت من خواه مسمايي خواه حلوايي خنك بوده و براي رفع التهاب و تشنگي اثري نيكو دارد. اگر يك كدوي حلوايي را از وسط دو نيم كرده و قسمت تحتاني آن را مثل كلاه روي سر اشخاص تب دار و متلايان به سر درد و دوار بگذاريد، سبب تسكين درد و فروكش التهاب خواهد شد. من براي درمان يرقان مزمن مفيد مي‏باشم و گوشت من تب بر بوده و از دوستان كبد محسوب مي‏شود. گوشت من زود هضم است و چنانچه با گوشت و حبوبات پخته شود، به هضم آنها نيز كمك خواهند كرد و در زود پخته شدن آنها هم تأثير فراوان دارد.
استشمام و چكاندن آب من چنانچه خام فشرده شود، دربيني و گوش جهت رفع سردرد، سرسام، هذيان و بي خواب نافع است. ضماد كوبيده گوشت من در جلو سر جهت درمان سردرد و ورمها مفيد مي‏باشد. غرغره و مضمضه آب فشرده خام من، مخلوط با كمي آبليمو جهت درد گلو و درد درد دندان مفيد مي‏باشد و چكاندن آن در گوش جهت تسكين درد آن سودمند مي‏باشد.
مضمضه با آب جوشانده پوست من جهت تسكين درد دندان بي اثر نيست.
اگر كدوي تازه بسته را كه هنوز گل آن نيفتاده است گرفته و آن را در خمير كرده، جلو آتش گرم نماييد و بعد آب آن را گرفته و در چشم بچكانيد، چشم درد را درمان مي‏نمايد اين عمل بايد با تجويز پزشك باشد.پخته من با تمر هندي و شكر بيز جهت تسكين حرارت سر و دماغ و انواع و سواس و جنون و رفع التهاب معده و جگر از غذاهاي خوب مي‏باشد. خوردن قليه من با ماش و آرد جو جهت نرم كردن سينه و درمان سرفه‏ثمره فراوان دارد. در بين عشاير ايران مخصوصا"ايلات قشقايي و بختياري خوردن آب فشرده خام من جهت تبريد و معالجه تبهاي كهنه و رفع گرمي زياد معمول است و اكثر بيماران و تب داران را با آن معالجه مي‏كنند. شيخ الرئيس، ابوعلي سينا مرا جهت رفع بي خوابي و معالجه اكثر امراض گرم مفيد دانسته و فقط در مورد ذات الجنب نوشته است كه كدو با اين كه نافع است، به علت آنكه ادرار را زياد مي‏كند نبايد تجويز شود. خوردن پوست خشك من جهت بواسير و خونريزي معدي و سينه مفيد مي‏باشد و پاشيدن كوبيده آن در بريدگي و زخم از آمدن خون جلوگيري مي‏كند. انواع من جهت اشخاص گرم مزاج سودايي و صفراوي و خوني جوانان و ساكنان مناطق گرمسير منافع بيشمار دارد. چون سر كدو را بريده و در آن زنگ آهن ريخته و مجددا" سر آن را با همان تكه ببندند و چهل روز بگذارند و بعد آب آن را گرفته و با حنا مخلوط كنند، خضاب خوبي جهت مشكي كردن مو مي‏باشد.
زبان خوراكيها جلد دوم دكتر غياث الدين جزايرى

برای ِ زیستن دو قلب لازم است
قلبی که دوست بدارد، قلبی که دوست‌اش بدارند
قلبی که هدیه کند، قلبی که بپذیرد
قلبی که بگوید، قلبی که جواب بگوید
قلبی برای ِ من، قلبی برای ِ انسانی که من می‌خواهم
تا انسان را در کنار ِ خود حس کنم.

چهارشنبه 8 دی 1389  5:32 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها