اسم من «كاكائو» است!
در ميوهام به قدر كافي نشاسته موجود است. از مواد معدني نيز بيبهره نيستم. انواع روغنهاي طبي را از من ميگيرند. روغن من براي تركهاي پوستي و نيز ترك پاشنه پا اثر معجزهآسا دارد. از پوست دانههاي من نوشابهاي بسيار مقوي ميتوان ساخت. گرد ميوه من بهترين فرآورده غذايي جهت تقويت قواي جسماني است.
اسم من كاكائو است، اعراب به من لوزهندي گويند، زادگاه اوليه من آمريكاي مركزي و مكزيك است، ولي امروزه در اكثر نواحي مستعد براي پرورش من ميباشند، تاكنون نسبت به كشت من در ايران اقدام نشده است، ارتفاع درخت من به ده متر ميرسد. ميوه درخت من به اندازه خيار است كه در آن 30 تا 40 دانه وجود دارد. براي استفاده من ميوه را چيده ميگذارند بپوسد تا دانهها از آن جدا گردند. دانههاي من داراي پنجاه درصد روغن هستند كه به نام كره كاكائو معروف است، ميوه من داراي هشت تا ده درصد نشاسته، يازده تا هجده درصد مواد سفيدهاي، و دو تا سه درصد كافئين، يك تا سه درصد تئوبرومين، و چهار درصد مواد معدني است و به همين جهت است كه گرد ميوه من يكي از مواد مقوي به حساب ميآيد و با گرد ميوه من شكلات و فرآوردههاي غذايي و دارويي ميسازند. كره دانههاي من در صنعت داروسازي جهت ساختن شياف «اوول» و روغنهاي طبي به كار ميرود، و براي معالجه ترك پوست مخصوصا ترك پاشنه پا روغني مناسبتر از روغن من نيست، از پوست دانههاي من در صنعت داروسازي تئوبرومين استخراج ميكنند كه يكي از داروهاي پيشابآور است. از پوست دانهها من نوشابههاي مقوي ميسازند. |
| زبان خوراكيها جلد سوم |
دكتر غياث الدين جزايرى |
|
برای ِ زیستن دو قلب لازم است
قلبی که دوست بدارد، قلبی که دوستاش بدارند
قلبی که هدیه کند، قلبی که بپذیرد
قلبی که بگوید، قلبی که جواب بگوید
قلبی برای ِ من، قلبی برای ِ انسانی که من میخواهم
تا انسان را در کنار ِ خود حس کنم.
چهارشنبه 8 دی 1389 4:42 PM
تشکرات از این پست