اسم من «فندق» است!
بهترين تقويتكننده مغز هستم
سوخته مرا اگر طبق دستور بكار بريد، بهترين علاج طاسي سر هستم.
روغن من مقوي معده است و اگر آنرا به محل گزيدگي بمالند، زهر را از بين ميبرد.
اسم من فندق است، معرب من «بندق» و اعراب مرا «جلوز» نامند. يك نوع ديگر من به فندق هندي معروف است و در جنوب ايران، مخصوصا بلوچستان زياد است.
فندق هندي تلخ است و تنها مصرف دارويي دارد. خاصيت غذايي من بيشتر از آجيلها است. داراي آهك - فسفر - گوگرد - و پتاسيم بوده، سرشار از ويتامينهاي آ - د - اف هستم. پنجاه تا شصت درصد مواد روغني دارم. مقوي معده و دماغ و نيروي شهواني هستم - بو داده من گواراتر است. چنانچه مرا هنگام گرسنگي ميل نماييد مقوي رودهها هستم. قند من براي مبتلايان به مرض قند نه تنها مضر نيست بلكه مفيد است. روغن من در عطرسازي و تغذيه مصرف ميشود. من بهترين مقوي مغز بوده و جوهر دماغ را زياد ميكنم، و براي نيروي تفكر و تعقل غذاي خوبي هستم. خوردن من با انجير بعد از طعام، پادزهر سموم است و جهت گزيدن عقرب نافع است. 5/7 گرم من با عسل جهت سرفه كهنه مفيد بوده و اخلاط سينه و ريه را خارج ميكند. بو داده من با كمي فلفل جهت نزله تجويز شده است. ضماد سوخته من با پوست و پيه خوك جهت طاسي سودمند است، و باعث روييدن موي صورت جوانان و اشخاص كوسه ميگردد. اگر به بچههاي زاغ و سرخ مو علاقه نداريد و نوزاد شما با اين شرايط به دنيا آمد كافي است فندق را با روغن زيتون ساييده و بر محل تلاقي استخوان جلو سر با استخوان عقب سر نوزاد بماليد و اين عمل را مداومت دهيد تا رنگ موي نوزاد برگردد و سياه چشم و سياه موي گردد و اين كه گفتهاند نگاه داشتن من با خود مانع گزيدن عقرب است به هيچ وجه صحيح نيست. فقط ماليدن روغن من جهت درمان گزيدن عقرب و رطيل نافع است.
فندق هندي
من فندق تلخ هستم، كه در جنوب ايران مخصوصا بلوچستان زياد به عمل ميآيم. مقوي معده و دستگاه گوارش و اعصاب بوده، پادزهر سموم ميباشم. خوردن يك مثقال من جهت گزيدن مار و عقرب و رطيل نافع است، و براي درمان تب راجعه و اسهال تجويز شدهام.
اگر ميوه مرا با آب بمالند تا كف كند، جهت سر درد و درد شقيقه نافع بوده، و براي لغوه و فلج مفيد است، بخور ميوه من جهت جنون و استسقاي دماغ اطفال (امالصبيان) تجويز شده است. ضماد مغز من با سركه جهت خنازير سودبخش است. خوردن جوشاندهي دو مثقال ريشه درخت من، جهت ذاتالجنب و سرفه و تنگي نفس سودمند ميباشد. حمول مغز من جهت اخراج جنين و بند آمدن قاعدگي زنان نافع است، و يك مثقال آن جهت درد رحم مفيد ميباشد، مقدار خوراك من از نيم مثقال تا دو مثقال است، و چون در هر مثقال آن يك گرم «محموده» مخلوط كنند، در معالجه اسهال اثر فوري دارد. |
| زبان خوراكيها جلد يك |
دكتر غياث الدين جزايري |
|
برای ِ زیستن دو قلب لازم است
قلبی که دوست بدارد، قلبی که دوستاش بدارند
قلبی که هدیه کند، قلبی که بپذیرد
قلبی که بگوید، قلبی که جواب بگوید
قلبی برای ِ من، قلبی برای ِ انسانی که من میخواهم
تا انسان را در کنار ِ خود حس کنم.
چهارشنبه 8 دی 1389 4:35 PM
تشکرات از این پست