0

نماز بی‌نظیرترین شادابی و نشاط

a433b6090c
a433b6090c
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 14919

93197214052416801898.jpeg

نماز بی‌نظیرترین شادابی و نشاط را برای ما به ارمغان می‌آورد؛ چنان‌که حضرت رسول الله وقت نماز که فرا می‌رسید، می‌فرمودند: «أَرِحْنَا یَا بِلَال‏».1 یعنی نماز عامل و مایه نشاط و راحتی و آرامش و آسایشدرون انسان محسوب می‌شود. امام زین العابدین (علیه السلام) نیز در مناجات المریدین عرضه می‌دارد: «وَ فِیم ُنَاجَاتِکَ رَوْحِی وَ رَاحَتِی‏» زیباترین مناجات نماز است. نماز جامع دعا، جامع مناجات، راز و نیاز و نجوا است؛ لذا با نماز انسان به نشاط و شادابی می‌رسد.
حضرت رسول الله فرمود: «الصَّلَاةُ خَیْرُ مَوْضُوعٍ و خیر عادة» نماز بهترین موضوع دینی است برای رسیدن به حیات، نشاط، اعتدال و ارتباط با حضرت حق. بعد فرمودند: «فمن شاء إستَکثَر و َمَن شَاء إستَقَل‏»2 هر که می‌خواهد فراوان بخواند، هر که می‌خواهد کم بخواند؛ اما بداند نماز بهترین موضوع و بهترین عادت است.
همانا خداوند روشنى چشم مرا در نماز قرار داده و نماز را محبوب من نموده؛ همان‌گونه که طعام رابراى گرسنه وآب را براى تشنه. گرسنه با خوردن، سیر، و تشنه با نوشیدن، سیراب مى‏گردد، امّا من هرگز ازنماز سیر نمى‏شوم». یعنی نماز همة خلأها، تشنگی‌ها و گرسنگی‌ها را از بین می‌برد و عامل و موجب چشم روشنی می‌شود.3

باشد که وقتی وقت نماز فرا می‌رسد، فریاد برآوریم:

مصلحت دیدِ من آن است که یاران همه کار                            بگذارند و سر طُره یاری گیرند

1. مفتایح الجنان، زیارت حضرت صاحب الامر (عجل الله تعالی فرجه الشریف).

2. محمدباقر مجلسی، بحارالانوار، ج79، ص308.

3. شیخ طوسی، أمالی، ص528.

پنج شنبه 1 بهمن 1394  8:18 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها