نماز بینظیرترین شادابی و نشاط

نماز بینظیرترین شادابی و نشاط را برای ما به ارمغان میآورد؛ چنانکه حضرت رسول الله وقت نماز که فرا میرسید، میفرمودند: «أَرِحْنَا یَا بِلَال».1 یعنی نماز عامل و مایه نشاط و راحتی و آرامش و آسایشدرون انسان محسوب میشود. امام زین العابدین (علیه السلام) نیز در مناجات المریدین عرضه میدارد: «وَ فِیم ُنَاجَاتِکَ رَوْحِی وَ رَاحَتِی» زیباترین مناجات نماز است. نماز جامع دعا، جامع مناجات، راز و نیاز و نجوا است؛ لذا با نماز انسان به نشاط و شادابی میرسد.
حضرت رسول الله فرمود: «الصَّلَاةُ خَیْرُ مَوْضُوعٍ و خیر عادة» نماز بهترین موضوع دینی است برای رسیدن به حیات، نشاط، اعتدال و ارتباط با حضرت حق. بعد فرمودند: «فمن شاء إستَکثَر و َمَن شَاء إستَقَل»2 هر که میخواهد فراوان بخواند، هر که میخواهد کم بخواند؛ اما بداند نماز بهترین موضوع و بهترین عادت است.
همانا خداوند روشنى چشم مرا در نماز قرار داده و نماز را محبوب من نموده؛ همانگونه که طعام رابراى گرسنه وآب را براى تشنه. گرسنه با خوردن، سیر، و تشنه با نوشیدن، سیراب مىگردد، امّا من هرگز ازنماز سیر نمىشوم». یعنی نماز همة خلأها، تشنگیها و گرسنگیها را از بین میبرد و عامل و موجب چشم روشنی میشود.3
باشد که وقتی وقت نماز فرا میرسد، فریاد برآوریم:
مصلحت دیدِ من آن است که یاران همه کار بگذارند و سر طُره یاری گیرند
1. مفتایح الجنان، زیارت حضرت صاحب الامر (عجل الله تعالی فرجه الشریف).
2. محمدباقر مجلسی، بحارالانوار، ج79، ص308.
3. شیخ طوسی، أمالی، ص528.