0

رازهای تعقیب نماز چیست؟

a433b6090c
a433b6090c
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 14919

رازهای تعقیب نماز چیست؟

رازهای تعقیب نماز چیست؟

94496414994075403800.jpg;

چون تعقیب مشقّتی افزون بر نماز واجب است نمازی که خود نیز جزبر فروتنان گران و دشوار است، اثر مهمی در دوام عبادت دارد از این رو از امام صادق علیه السلام درباره آن وارد شده که فرمود: "ما عالج النّاس شیئا اشدّ من التعقیب / هیچ چیز شدیدتر و سریع تر از تعقیب مردم را درمان نمی کند."

پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله و سلّم درباره اهمیت تعقیب می فرماید: "مَن اَدّی الله مَکتوبه فَلهُ فِی اَثرها دَعوه مُستجابه / کسیکه برای خداوند نماز واجبی انجام دهد - در پی نمازش - تعقیب و نیایشی است که به اجابت مقرون است و به سود او خواهد بود."

امام صادق علیه السلام می فرماید: "ثَلاثُ اوقات لا یُحجُب فیها الدّعاء عَن الله تعالی فی اثر المکتوبه و عند نزول المَطَر و ظهور معجزه لله فی ارضه / در سه وقت نیایش به درگاه خداوند متعال را حاجب و مانعی نیست و به اجابت می رسد. نیایش در تعقیب نماز واجب، و هنگام بارش باران و آنگاه که نشانه اعجازآمیزی از خداوند در زمین ظاهر شود."

امام صادق علیه السلام می فرماید: "مَن صلّی صَلاه فَریضه و عقّب الی اخری فَهُوَ ضیف الله - عزّوجلّ - و حقّ علی الله اَن یُکرم ضَیفَه / کسی که نماز واجب به جای آورد و تا وقت نماز واجب دیگر همچنان در تعقیب نماز باشد او مهمان خداست و بر خداوند است که مهمانش را گرامی بدارد."

افزون بر این که خدا از ترک تعقیب، نهی فرموده زیرا این پنداررا پیش می آورد که بنده بی نیاز از خدای متعال است چون پیامبر اکرم صلی الله علیه  وآله و سلم فرمود:  "اِذا فَرغ العَبد مِن الصَّلاه و لَم یَسألالله حاجته، یَقول الله تعالی لِلمَلائکته: اُنظروا الی عَبدی فَقد اَدّی فَریضتی وَ لَم یَسأل حاجَته مِنّی، کَانّه قَد استَغنی عنّی، خُذوا صَلاتهفَاضرِبوا  بِها وجهه / وقتی بنده از نماز فارغ آمد و از خداوند درخواست حاجتی نکرد خدا به فرشتگان خویش می فرماید به بنده من بنگرید واجب مرا ادا کرد و حاجت خود را از من نخواست گویا از من بی نیاز شده نمازش را بگیرید و به صورتش بزنید."

امام صادق علیه السلام در جواب کسی که از او پرسید: من بلافاصله پس از نماز در پی نیاز و کارم می روم ولی دوست دارم به تعقیب نمازم بپردازم فرمود: "ان کنت علی وضوء فانت معقّب / اگر با وضو باشی گویا در حال تعقیب نماز هستی."

خبرگزاری شبستان -  سرویس قرآن و معارف

دوشنبه 28 دی 1394  4:48 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها