0

اعمال عبادى مشترک روزانه‏

a433b6090c
a433b6090c
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 14919

06160905594390652241.jpg;

1. نمازهاى واجب‏
پیامبر اکرم (ص) فرمود: کسى به نماز بی ‏توجّه باشد، از من نیست به خدا سوگند که روز قیامت، بر من وارد نمی ‏شود.

2. نمازهاى مستحب
3. تسبیحات حضرت زهرا (س)
در روایتى از امام صادق (ع) نقل شده است:
تسبیح فاطمه (س) بعد از هر نماز، از هزار رکعت نماز، نزد من محبوب‏تر است.این تسبیح شامل: 34 مرتبه اللَّه اکبر، 33 مرتبه الحمدللَّه و 33 مرتبه سبحان اللَّه است.

4. نخوابیدن بین طلوع فجر و طلوع آفتاب‏
ابوحمزه ثمالى از امام سجاد (ع) درباره خواب بین طلوع فجر و طلوع آفتاب چنین نقل مى‏کند:
من خوابیدن در این ساعت را دوست ندارم؛ زیرا خداوند، رزق و روزى بندگان رادر این ساعت (بین طلوع فجر و طلوع آفتاب) تقسیم می ‏کند، و به دست ما جارى می ‏شود.

5. تلاوت قرآن‏
امام صادق (ع) فرموده است:
قرآن، عهد و پیمان خداوند با بندگان است. بر هر مسلمان لازم است که در این عهد، نظر کرده و هر روز پنجاه آیه از آن را تلاوت نماید.
چه زیباست که مسلمان، هر صبح، خانه ‏اش را با تلاوت کتاب الهى، منوّر گرداند و برکت را بر منزل خویش فرود آورد.

6. صدقه دادن‏
کار صبح، را با پرداختن صدقه شروع کردن بسیار شایسته است.
از امام صادق (ع) نقل شده است:
هر کس صبح صدقه دهد، خداوند، نحسى آن روز را برایش برطرف مى‏کند.
در روایت دیگر از پیامبر اکرم (ص) نقل شده است:
صبح زود صدقه دهید که بلاها از آن عبور نمی ‏کند.

7. تلاش براى رفع گرفتارى‏هاى اجتماعى‏
رسول اکرم فرموده است:
مَنْ اَصْبَحَ وَلا یَهْتَمُّ بِاُمُورِ الْمُسْلِمینَ فَلَیْسَ بِمُسْلِمٍ.
هر که صبح برخیزد و به امور مسلمانان اهتمام نورزد یا در اندیشه آنان نباشد، مسلمان نیست.
و نیز از ایشان نقل شده که فرمود: «بر مسلمانان لازم است که هر روز صدقه بپردازند.» بعضى اعتراض کردند که این توانایى براى همه نیست. فرمود: «برداشتن مانع، از معابر عمومى صدقه است؛ راه به کسى نشان دادن، صدقه است؛ عیادت بیمار، صدقه است. »

8. زیارت عاشورا
امام باقر(ع) بعد از تعلیم این زیارت به علقمه فرمود:
اگر مى‏توانى هر روز، امام حسین(ع) را با این دعا، زیارت نما.

9. رعایت اعتدال در خوردن
سقراط، بسیار کم خوراک بود. یکى از فلاسفه به او نوشت: «تو عقیده دارى که بر هر جاندارى باید ترحّم نمود. خودت یکى از جاندارانى و بر خود ترحّم نمى‏کنى.»
سقراط در جواب او نوشت: «من مى‏خورم تا زنده بمانم؛ ولى تو زندگى مى‏کنى تا بخورى! »
از امیر مؤمنان (ع) نقل شده است که فرمود:
کسى که در خوردن میانه‏روى کند، سلامتش افزون و اندیشه‏اش صالح خواهد بود.

10. با وضو بودن‏
در روایتى پیامبر اکرم (ص) سفارش فرمود:
همیشه با طهارت باش، تا عمرت طولانى گردد، و اگر توانستى همه شب و روز را با طهارت باشى، چنین کن؛ زیرا اگر با طهارت بمیرى، شهیدى.
منابع:
- وسائل الشیعة، محمد بن الحسن الحر العاملى، المکتبة الاسلامیة، 20 ج، عبدالرحیم ربانى شیرازى، تهران، 1383 ق، ج 3، ص 1016.
- رساله توضیح المسائل، امام خمینى (ره)، م 764 به بعد.
- وسائل الشیعة، ج 1، ص 1065.
- الأصول من الکافى، محمد بن یعقوب الکلینى، دارالکتب الاسلامیة، تحقیق محمد آخوندى، ج 2، ص609.
- همان، ص 610.
- وسائل الشیعة، ج 6، ص 226.
- همان، ص 268.
- همان، ج 11، ص 559.
- سفینة البحار، شیخ عباس قمى، مؤسسة الوفاء، بیروت، افست از چاپ سنگى، ج 2، ص 23.
- کامل الزیارات، جعفر بن محمد ابن قولویه، مکتبة الصدوق، تهران، 1375 ش.ص 179.
- انسانیت در اسلام، سید جواد مصطفوى، دانشگاه فردوسى مشهد، مشهد، ص 109.
- همان، ص 109.
- میزان الحکمة، محمد محمدى رى شهرى، دفتر تبلیغات اسلامى، 10 ج، قم، 1403 ق، ج 10، ص 518.

یک شنبه 27 دی 1394  8:30 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها