اسم من «سيب» است!
قندك و گلاب سخن ميگويند
اعصاب را تقويت ميكنم.
دشمن سرسخت بوي بد دهانم اما، به شرطي....
دوست گرفتاران مرض قند هستم و قلب را آرامش ميبخشم...
ما دو برادر از نوع پيشرس سيب هستيم كه هر دو آخر بهار و اوايل تابستان خدمت ميرسيم، و عمرمان كوتاه است و كسي نميتواند ما را براي فصول بعد نگاهداري كند.
هر دو شيرين - خوشمزه و معطر هستيم، با اين فرق كه قند من بيشتر و عطر برادرم گلاب زيادتر است، مزيت من بر سيب گلاب نازكي پوستم ميباشد و پوست من براي هر معدهاي قابل هضم است.
ولي پوست گلاب كمي سختتر است و در نتيجه عطر خود را بيشتر حفظ ميكند. چون هر معدهاي نميتواند پوست گلاب را هضم كند، به اين جهت عدهاي آنرا پوست كنده ميخورند و در نتيجه از مواهبي كه طبيعت در روي پوست ما گذاشته است محروم ميشوند. اگر اين اشخاص سيب را با پوست خوب و با دقت جويده، و ميل نمايند و يا آنرا با پوست رنده كرده و به صورت پالوده بخورند پوست سيب گلاب هم بخوبي قابل هضم خواهد شد.
در هر حال ما غذاي روح و جسم هستيم، عضلات و اعصاب را تقويت مينماييم، دهان را ضد عفوني ميكنيم و بوي بد آنرا از بين ميبرم. به كساني كه داراي نفس بدبو هستند، توصيه كنيد كه قبلا يك سبزي مثل كاهو را خوب با دهان بجوند و بعد يك سيب را با پوست جويده ميل نمايند.
هر كس ما را صبح ناشتا ميل نمايد، بيماري را از اطراف خود دور ميكند. ما سموم بدن، مخصوصا «اسيد اوريك» را دفع ميكنيم، و در نتيجه، درمان خوبي براي مبتلايان به روماتيسم - درد مفاصل و نقرس هستيم، ما هر دو ترشحات غدد، مخصوصا بزاق و ترشحات معدي را تقويت ميكنيم، و به هضم غذا كمك مينماييم، و براي فم المعده و قلب مناسب ميباشيم.
مبتلايان به زخم معده كه نميتوانند ميوهي خام بخورند، به آساني ميتوانند ما را رنده كرده، بدون پختن نوش جان نمايند. زيرا ما در روي درخت با حرارت آفتاب به حد كافي پخته شدهايم.
هر كس ما را با پوست بخوريد، از شر يبوست و تنبلي روده و كبد راحت خواهد شد.
ما با آنكه شيرين هستيم، براي مبتلايان به مرض قند ضرر نداريم. و در عوض مفرح و اشتهاآور ميباشيم. خفقان و تنگ نفس را معالجه ميكنيم. مقوي قلب و دماغ و جگر ميباشيم، و راندن صفرا را از معده آسان مينماييم و تا حدي از سرطان پيشگيري مينماييم.
ما ميتوانيم وسواس سودايي را درمان كنيم و هر دو ضد سم ميباشيم و سم عقرب را خنثي ميكنيم.
اگر يك قاچ سيب را روي محل گزيدگي نيش عقرب يا زنبور بماليد به درمان آن كمك مؤثري كردهايد. ضماد گوشت ما روي پلك چشم، جهت تسكين درد آن نافع است. از ميوه كال و نارس ما دارويي جهت درمان اسهال خوني ميگيرند. عدهاي از پزشكان قديم معتقد بودند كه خوردن سيب كال توليد نسيان مينمايد، ولي در طب جديد چنين عقيدهاي وجود ندارد، هر كس ما را بخورد و بعد احساس ناراحتي و سنگيني در معده نمايد، نبايد روي آن آب سرد ميل نمايد.
دهاتيها وقتي مبتلا به سرماخوردگي ميشوند، رژيم سيب ميگيرند، و سه روز غير از سيب غذاي ديگري نميخورند و در نتيجه به راحتي معالجه ميشوند زيرا سيب بهترين دوا و مناسبترين غذا براي مبتلايان به سرماخوردگي است.
ما سموم بدن اطفال شيرخوار را دفع مينماييم، و اگر شما به آنها از آب سيب قندك يا گلاب بدهيد، احساس آرامش كرده گريه و زاري نمينمايند.
پالوده ما براي معالجه اسهال مخصوصا اسهال اطفال بسيار نافع است و ما هر دو داراي فسفر هستيم، و سلسله اعصاب را تقويت ميكنيم. ما هر دو خوابآور خوبي هستيم. اگر شما مبتلا به بيخوابي هستيد، قبل از خواب چند دانه سيب بخوريد و با يك استكان آب سيب سر بكشيد.
عصاره برگ ما ضد كرم است، و براي فرونشانده ورمهاي گرم مفيد است.
مرباي گل قند ما جهت ضعف قلب و دماغ مؤثر است و براي اين كار بهتر است آنرا با دو برابر وزنش گلقندگل سرخ مخلوط نماييد.
يكي از برادران ما كه نوعي از آن زودرس بوده و با ما به بازار ميآيد، سيب ترش است، اين سيب داراي اسيد ماليك است و براي دفع غلبهي صفرا و غليان خون بسيار مفيد است و براي معالجه وسواس سودايي، از سيب شيرين بهتر است. ولي براي مبتلايان به اسهال خوني خوب نيست و اعصاب را كمي ضعيف مينمايد.
آب سيب ترش كه آنرا بدون شيريني به قوام آورند، جهت درمان امراض صفراوي و سنگ كيسهي صفرا مفيد است.
يكي از مشخصات خانوادگي ما اين است كه در تمام فصول سال، خدمتگزار شما هستيم، ما انواع زودرس بهاره - تابستاني - پاييزي و زمستاني داريم، و شما در هر فصل سال ميتوانيد ما را در دكان ميوه فروشي پيدا كنيد و از طعم و بوي ما لذت ببريد و از منافع سرشار ما بهرهمند شويد. |
| زبان خوراكيها جلد يك |
دكتر غياث الدين جزايري |
|
برای ِ زیستن دو قلب لازم است
قلبی که دوست بدارد، قلبی که دوستاش بدارند
قلبی که هدیه کند، قلبی که بپذیرد
قلبی که بگوید، قلبی که جواب بگوید
قلبی برای ِ من، قلبی برای ِ انسانی که من میخواهم
تا انسان را در کنار ِ خود حس کنم.
چهارشنبه 8 دی 1389 12:59 AM
تشکرات از این پست