0

اسم من «زيتون» است!

omidayandh
omidayandh
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 7483

اسم من «زيتون» است!

اشتهاآور هستم. اگر مي‏خواهيد لاغر شويد، از شور من استفاده كنيد.برگ من فشار خون را پايين مي‏آورد. اگر جوشانده برگ مرا در دهان بگردانيد درد دندان را تسكين مي‏دهم. جوشانده ريشه و برگ من سر درد را از بين مي‏برد. در تقويت ذهن اثري نيكو دارم...
چون طوفان نوح آرام شد، كبوتري سفيد شاخه‏اي از درخت مرا به عنوان هديه براي حضرت نوح برد و آن حضرت دانست كه در جهان آرامش برقرار شده است، و از آن تاريخ كبوتر سفيد و شاخه من علامت صلح و صفا شناخته شد، و درخت مرا درخت عقل و دانش شناختند و در يونان معتقد بودند كه مرا رب النوع عقل كاشته است. در قرآن مجيد خداي بزرگ به من سوگند ياد كرده... ميوه من داراي فسفر، پتاس، گوگرد، منييي، كلسيم، آهن،
مس و منگنز است.
من در بلوچستان، رودبار منجيل، حاجي آبادلر به عمل مي‏آيم و در شاه پسند گرگان به درخت من چوب سيد گويند. چوب درخت من قابل جلاو تعليم است و با آن بهترين عصارا ساخت. پيشينيان در دست گرفتن عصاي مرا علامت تشخيص مي‏دانستند. درخت من بعد از چهل سال ميوه مي‏دهد و نزديك به دوهزار سال عمر مي‏كند. ميوه رسيده و ياقوتي رنگ من، مقوي معده و زهكش دستگاه گوارش است، اشتها را زياد مي‏كند و شكم را بند مي‏آورد. شهوت را زياد مي‏كند و زياده روي در خوردن ميوه پرورده من در آب نمك باعث لاغري و بي خوابي است. ضماد گوشت ميوه رسيده من از پوسته پوسته شده و شوره سر جلوگيري مي‏كند. ضماد ميوه ناري من جهت سوختگي آتش و ماليدن آن با پيه و آرد گندم جهت رفع سفيدي ناخن و بخور ميوه منن با هسته جهت تنگ نفس و امراض ريوي سودمند مي‏باشد.
برگ من به صورت جوشانده و عصاره و محلول در الگل به عنوان تب بر و پايين آورنده فشار خون به كار مي‏رود. ضماد برگ من جهت جوش چشم و ورمهاي گرم نافع است، جويدن برگ من جهت جوش دهان و ضماد پخته برگ من با آبغوره بحدي كه به قوام آمده و عسلي شود، جهت دندان كرم خورده مفيد است. حمول عصاره آن جهت جلوگيري برآمدگي حدقه موثر است، و چون مغز هسته مرا با پيه و آرد مخلوط كرده، و بر روي سفيدك ناخن بگذاريد، آن را از بين مي‏برد و چنانچه ريشه درخت مرا با قدري برگ من بجوشانيد و با آن مضمضه كنيد، سردرد را تسكين مي‏دهد و كشيدن آب آن در بيني جهت معالجه زكام و آبريزش دماغ سودمند مي‏باشد و چون شاخه‏هاي باريك برگ مرا در ظرف سوفالي ريخته و در كوره بگذاريد تا ذغال شود، بهترين سرمه بوده و در گذشته به عنوان توتيا بكار برده مي‏شد. آبيكه از ساقه‏هاي من هنگام سوختن بيرون مي‏آيد جهت معالجه جرب و سوره سر زخمهاي سر نافع است. كشيدن جوشانده تمام اعضاي من جهت درد شقيقه و سرگيجه و پاشيدن آن در جهت گريزاندن حشرات توصيه شده است. آبميوه من جهت (داء الثعلب) و داءالحيه (فلس فلس شدن پوست) نتيجه نيكو دارد. مضمضه با آب نمكي كه ميوه مرا در آن خيسانده باشند جهت استحكام دندان و لثه مفيد است.
از تنه درخت مسن من يك ماده قندي به خارج ترشح مي‏شود كه به آن صمغ درخت زيتون يا انگبين زيتون گويند، اين ترشح كه بطور نادر بدست مي‏آيد، يك ماده غذايي بسيار عالي است، در تقويت ذهن قوي‏تر از كندر است، جهت درمان سرفه كهنه خشك و اخراج بلغم مفيد است، مرهم صمغ درخت من جهت روياندن گوشت مفيد مي‏باشد. صمغ درخت نوع وحشي من، قوي‏تر از بستاني است، باز كننده ادرار و حيض بوده، و حمول آن جهت زخم رحم مفيد است.
روغن زيتون
روغن ميوه من به عنوان نرم كننده شكم و در موارد سنگهاي صفراوي و قولنجهاي كبدي و كليوي و رفع يبوست و همچنين براي كارگراني كه با سرب كار مي‏كنند اثر مفيد دارد.
مقدار خوراك آن به عنوان ملين 30 تا 60 گرم، براي معالجه قولنجهاي كبدي و سنگ كيسه صفرا 100 تا 400 گرم است. در قولنجهاي كبدي و سنگهاي صفراوي بهتر است دويست تا چهار صد گرم آن را تنقيه كنند و براي اين كار بهتر است آن را با يك ليتر آب و يك زرده تخم مرغ بزنند تا به صورت نيم محلول در آمده و به صورت تنقيه به كار برند.
خوردن چهارده مثقال روغن من با آب گرم و جوشاندن جو مسهلي عالي است و جهت درد عضلات و سياتيك و با آب گرم جهت رفع قولنج و دل پيچه و اخراج كرم معده و ريختن سنگريزه‏هاي كليه و مثانه و درد مفاصل به كار مي‏رود. روغن مالي با روغن من جهت تسكين درد عضلات و يا مرهمهاي من جهت التيام زخمهاي چركي مفيد است.
پيشينيان جهت روغن زيتون كهنه كه هفت سال از عمر آن گذشته باشد خواص زيادي قائل بودند و رويهمرفته، جهت استعمال خارجي روغن كهنه بهتر از تازه است.
زبان خوراكيها جلد دوم دكتر غياث الدين جزايرى

برای ِ زیستن دو قلب لازم است
قلبی که دوست بدارد، قلبی که دوست‌اش بدارند
قلبی که هدیه کند، قلبی که بپذیرد
قلبی که بگوید، قلبی که جواب بگوید
قلبی برای ِ من، قلبی برای ِ انسانی که من می‌خواهم
تا انسان را در کنار ِ خود حس کنم.

چهارشنبه 8 دی 1389  12:44 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها