0

اسم من «جو» است!

 
omidayandh
omidayandh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آذر 1387 
تعداد پست ها : 7483
محل سکونت : تهران

اسم من «جو» است!

نام فارسي من «جو» و عربي من «شعير» است. در گذشته كه قيمت من از گندم ارزان‏تر بود، عده‏اي، گندم نماي جو فروش بودند ولي حالا قضيه معكوس شده و گندم را بطور تقلب با دانه‏هاي من مخلوط مي‏كنند. خواص غذايي گندم بيشتر از من و خواص درماني من بيشتر از گندم است. من برخلاف گندم، خون را ترش نمي‏كنم و سبوس من ماده ضد كلسيم ندارد. سبوس من از گندم بيشتر و سخت‏تر است و از اين رو در تغذيه گندم بر من مزيت پيدا كرده است، معذلك بعضي از يبوست‏ها با خوردن من برطرف مي‏شود، ولي نبايد در خوردن من افراط كرد و بايستي سبوس‏هاي درشت آرد مرا گرفت و الا توليد اسهال مي‏نمايم. من به علت داشتن انواع ويتامين‏هاي «ب» زياد و همچنين اثر نيكويي كه در پرورش ميكربهاي مولد ويتامين ب در معده و روده‏ها دارم، مفيد بوده و از سفيد شدن مو و بالا رفتن چربي خون جلوگيري مي‏كنم. دانه‏هاي من داراي يك عامل زنده‏به نام مالتاز بوده، و با كمك آن مي‏توانم نشاسته‏ي خود را تبديل به قند جو نمايم. من داراي ده درصد مواد ازته - دو درصد چربي - 70 درصد مواد نشاسته‏اي و سلولز هستم و نيز داراي فسفر، كلسيم و آهن و ويتامين‏هاي «ب» مي‏باشم. جوشانده دانه‏هاي من به علت داشتن مواد صمغي متورم گرديده سينه و امعاء را نرم مي‏كند، مخصوصا اگر در شير جوشيده شده باشد.
جوشانده‏ي بيست در هزار من به علت داشتن مواد صمغي و نرم‏كننده از قديم براي غرغره در امراض گلو توصيه شده است.
مالت‏
من نوعي سمنو هستم كه از جوي سبز كرده بدست مي‏آيم و براي تهيه من جو را سبز كرده جوانه آنرا گرفته و جوي آنرا جوشانده عصاره‏كشي كرده و در خلاء غليظ مي‏كنند. من داراي 50 درصد قند جو، ده درصد قند معمولي، 21 درصد دكسترين - 1/3 درصد مواد سفيده‏اي - 5/5 درصد اسيد فسفريك هستم. عصاره من محلل بوده، ترشحات غدد مخصوصا شير را زياد مي‏كند و به علت داشتن ويتامين‏هاي «ب 1» و «پ ب» بسيار مفيد مي‏باشد.
در جوانه‏ي من ماده‏اي وجود دارد كه ميكرب وبا را از بين مي‏برد و از آن در صنعت داروسازي ماده‏اي مي‏گيرند كه ضد بيماري وبا مي‏باشد اين ماده ضد عفوني‏كننده كه «هوردين» نام دارد، براي امراض روده‏اي مخصوصا انواع حصبه و اسهال بسيار سودمند مي‏باشد. سرمه آن در ورم ملتحمه چشم نيز بكار مي‏رود. جوانه‏اي جوهر داراي ماده‏اي است كه قند خون را پايين مي‏آورد و ساختمان اثر آن شبيه انسولين است.
ماءالشعير
از جوشاندن جو در آب مايعي بدست مي‏آيد كه آنرا ماءالشعير نامند. اين مايع خنك‏كننده بوده مسكن فشار خون - صفرا و اخلاط سوخته و تب‏هاي گرم است. مسكن حرارت باطني و حرارت جگر و عطش مفرط است، مولد خون پاك بوده و براي امراضي چون - سل - دق - زخم روده - ذات الجنب و سر درد توصيه و تجويز مي‏شو. اثر آن در معالجه سرفه‏هاي خشك بسيار زياد است.
چاودار
فارسي من چاودار است، به من ديوك ديرك - جودار - جودر - جودره - ديله و بارنج هم مي‏گويند. منشا اوليه من ايران و افغانستان است. من در اراضي خشك گچي كه در آن گندم نامرغوب مي‏رويد روييده مي‏شوم و مقاومت بوته‏ي من در برابر سرما زياد است و بيشتر در نواحي كوهستاني به عمل مي‏آيم آرد من داراي 60 درصد نشاسته - 5/1 درصد مواد چربي و نيز داراي فسفر - پتاسيم - سيليس - آهن - مس و چندين مواد و تركيب مفيد مي‏باشم. علاوه بر تغذيه از من به عنوان نرم‏كننده معده و سينه استفاده مي‏كنند.
جوشانده‏ي 50 تا 80 گرم بلغور من در يك ليتر آب اثر مفيد در يبوست‏هاي مزمن و دل درد كهنه دارد.
زبان خوراكيها جلد يك دكتر غياث الدين جزايري

برای ِ زیستن دو قلب لازم است
قلبی که دوست بدارد، قلبی که دوست‌اش بدارند
قلبی که هدیه کند، قلبی که بپذیرد
قلبی که بگوید، قلبی که جواب بگوید
قلبی برای ِ من، قلبی برای ِ انسانی که من می‌خواهم
تا انسان را در کنار ِ خود حس کنم.
 

چهارشنبه 8 دی 1389  12:20 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها