0

اسم من «پسته» است!

omidayandh
omidayandh
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 7483

اسم من «پسته» است!

فارسي من پسته است. اعراب آنرا معرب كرده «فستق» گويند و فرنگي‏ها به من «پستاش» خطاب مي‏كنند. زادگاه اوليه من شمال خراسان - افغانستان و كرمان - آذربايجان - قزوين - اردستان و رفسنجان مرا به مقدار زياد كاشته و محصولي مرغوب مي‏دهم، مخصوصا اگر مرا به درخت بنه پيوند نمايند. درخت من مانند درخت خرما دو پايه مي‏باشد. يعني گل نر و ماده‏ي من در دو شاخه‏ي مختلف قرار دارند. قسمت‏هاي پايه‏ي نر من داراي هورمون مردانه بوده و مقوي شهوت مردان است. چنانچه در ميوه من جفت‏گيري بعمل نيايد آن ميوه پوك و بي‏مغز مي‏شود و به اين پسته پوك در كتب قديم بزغنج و بزغند گفته‏اند. خواص اين پسته‏ي تلقيح نشده با پوست پسته‏ي مغزدار فرق بسيار دارد. و بعلت داشتن مواد مازويي شكم را بند مي‏آورد و در دباغي مورد مصرف دارد و نوشيدن آب جوشانده‏ي آن نشاطآور است. مغز ميوه زيادكننده و مقوي شهوت است و جهت تقويت ذهن و حافظه تجويز مي‏شود. درمان سرفه - مقوي قلب و ضد خفقان است، برعكس ساير آجيل‏ها در معده توليد تخامه نمي‏كند، بلكه از پيچش معده جلوگيري كرده، و سردي كبد را معالجه مي‏كند، گرفتگي كبد و كيسه‏ي صفرا را باز مي‏كند و در حقيقت كبد را زهكشي مي‏نمايد و درد آنرا تسكين مي‏دهد و با اينكه غذاييت زيادي ندارد اشخاص لاغر و ضعيف را چاق مي‏كند، ولي هرگز باعث چاقي مفرط و بي‏تناسب نمي‏شود. اگر مرا با پوست نازك الواني كه روي مغز من است بخورند يرقان را درمان مي‏كنم و ورم طحال را از بين ميبرم و پادزهر سموم مخصوصا نيش حشرات مي‏باشم. جويدن مغز من مقوي دندان و لثه و خوشبو كننده‏ي دهان و درمان جوشهايي است كه معمولا در دهان مي‏زند. مغز من شكم روش را بند مي‏آورد و پوست معده را زبر مي‏نمايد، و روده‏ها را جارو و زهكشي مي‏كند. از قي و سكسكه جلوگيري مي‏كند. اسهال و تشنگي را برطرف مي‏كند، اگر پوست سفيد و سخت مرا در آب جوشانده و در آب آن بنشينند، نشستنگاه را كه بيرون آمده باشد فرو مي‏برد. چكاندن پوست درخت و برگ من جهت بند آوردن ترشحات موي سر با آن از ريزش جلوگيري مي‏كند. روغن پسته در عطر سازي مصرف فراوان دارد. ماليدن مخلوط آن با مشك جهت درمان لقوه و تقويت حافظه توصيه شده است و چكاندن آن در دماغ آنرا پاك مي‏كند. مخلوط روغن پسته با عنبر جهت درمان وسواس تجويز شده است.
زبان خوراكيها جلد يك دكتر غياث الدين جزايري

برای ِ زیستن دو قلب لازم است
قلبی که دوست بدارد، قلبی که دوست‌اش بدارند
قلبی که هدیه کند، قلبی که بپذیرد
قلبی که بگوید، قلبی که جواب بگوید
قلبی برای ِ من، قلبی برای ِ انسانی که من می‌خواهم
تا انسان را در کنار ِ خود حس کنم.

چهارشنبه 8 دی 1389  12:04 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها