اسم من «پسته» است!
| فارسي من پسته است. اعراب آنرا معرب كرده «فستق» گويند و فرنگيها به من «پستاش» خطاب ميكنند. زادگاه اوليه من شمال خراسان - افغانستان و كرمان - آذربايجان - قزوين - اردستان و رفسنجان مرا به مقدار زياد كاشته و محصولي مرغوب ميدهم، مخصوصا اگر مرا به درخت بنه پيوند نمايند. درخت من مانند درخت خرما دو پايه ميباشد. يعني گل نر و مادهي من در دو شاخهي مختلف قرار دارند. قسمتهاي پايهي نر من داراي هورمون مردانه بوده و مقوي شهوت مردان است. چنانچه در ميوه من جفتگيري بعمل نيايد آن ميوه پوك و بيمغز ميشود و به اين پسته پوك در كتب قديم بزغنج و بزغند گفتهاند. خواص اين پستهي تلقيح نشده با پوست پستهي مغزدار فرق بسيار دارد. و بعلت داشتن مواد مازويي شكم را بند ميآورد و در دباغي مورد مصرف دارد و نوشيدن آب جوشاندهي آن نشاطآور است. مغز ميوه زيادكننده و مقوي شهوت است و جهت تقويت ذهن و حافظه تجويز ميشود. درمان سرفه - مقوي قلب و ضد خفقان است، برعكس ساير آجيلها در معده توليد تخامه نميكند، بلكه از پيچش معده جلوگيري كرده، و سردي كبد را معالجه ميكند، گرفتگي كبد و كيسهي صفرا را باز ميكند و در حقيقت كبد را زهكشي مينمايد و درد آنرا تسكين ميدهد و با اينكه غذاييت زيادي ندارد اشخاص لاغر و ضعيف را چاق ميكند، ولي هرگز باعث چاقي مفرط و بيتناسب نميشود. اگر مرا با پوست نازك الواني كه روي مغز من است بخورند يرقان را درمان ميكنم و ورم طحال را از بين ميبرم و پادزهر سموم مخصوصا نيش حشرات ميباشم. جويدن مغز من مقوي دندان و لثه و خوشبو كنندهي دهان و درمان جوشهايي است كه معمولا در دهان ميزند. مغز من شكم روش را بند ميآورد و پوست معده را زبر مينمايد، و رودهها را جارو و زهكشي ميكند. از قي و سكسكه جلوگيري ميكند. اسهال و تشنگي را برطرف ميكند، اگر پوست سفيد و سخت مرا در آب جوشانده و در آب آن بنشينند، نشستنگاه را كه بيرون آمده باشد فرو ميبرد. چكاندن پوست درخت و برگ من جهت بند آوردن ترشحات موي سر با آن از ريزش جلوگيري ميكند. روغن پسته در عطر سازي مصرف فراوان دارد. ماليدن مخلوط آن با مشك جهت درمان لقوه و تقويت حافظه توصيه شده است و چكاندن آن در دماغ آنرا پاك ميكند. مخلوط روغن پسته با عنبر جهت درمان وسواس تجويز شده است. |
| زبان خوراكيها جلد يك |
دكتر غياث الدين جزايري |
|
برای ِ زیستن دو قلب لازم است
قلبی که دوست بدارد، قلبی که دوستاش بدارند
قلبی که هدیه کند، قلبی که بپذیرد
قلبی که بگوید، قلبی که جواب بگوید
قلبی برای ِ من، قلبی برای ِ انسانی که من میخواهم
تا انسان را در کنار ِ خود حس کنم.
چهارشنبه 8 دی 1389 12:04 AM
تشکرات از این پست