پوستتان را با مقداري وازلين پوشش دهيد.
چنين هوايي معمولا سرد و توام با وزش باد است و صورت را دچار سرمازدگي ميكند. با ماليدن يك لايه نازك وازلين روي سطح پوست (به ويژه روي گونهها، بيني، چانه، گوش و گردن) ميتوانيد از آن مراقبت كنيد.
هنگام پيادهروي دستتان را داخل جيبهايتان نگذاريد.
اگر دستانتان آزاد باشند، زماني كه سر ميخوريد ميتوانيد براي حفظ تعادل از آنها بيشتر استفاده كنيد.
به يخزدگي پس از بارش برف دقت كنيد.
كفشهايي با كف لاستيكي و اصطكاك مناسب بپوشيد، به آرامي راه برويد، از حمل بستههاي سنگين خودداري كنيد و براي رفتن به هر مسيري چه با اتومبيل و چه پياده زودتر حركت كنيد.
مطمئن شويد كه چكمههايتان خيلي محكم به پايتان نچسبد.
در اين صورت جريان خون به پاهايتان نميرسد، بنابراين سردتر ميشوند. پوشيدن جورابهاي پشمي در چكمه، مناسبترين راه براي گرم كردن پاهاست.
در صورتي كه قصد داريد در روزهاي برفي يا آفتابي به خارج از منزل برويد از كرمهاي ضدآفتاب و نيز روغنهاي معطر گياهي براي لبهايتان استفاده كنيد.
در ضمن به منظور حفظ چشمهايتان از تشعشع نور برف، عينك آفتابي بزنيد. اشعه آفتاب در فصل زمستان شديدتر و خطرناكتر از فصل تابستان است.
چند لباس را روي هم بپوشيد و سعي كنيد كه اولين پوشش شما از جنس ريز فيبرهاي مصنوعي مثل پلي پروپيلن باشد. اين نوع الياف عرق بدن را دفع ميكنند، بنابراين كمتر احساس سرما ميكنيد. از پوششهاي كتاني بپرهيزيد چون رطوبت را در خود نگاه ميدارند و مرطوب ميشوند. روي زير پيراهني مذكور، پيراهني پشمي و سپس روي آن يك ژاكت ضد باد بپوشيد.
اتومبيل خود را براي رانندگي در برف و توفان مجهز كنيد.
قبل از حركت، برف را از روي اتومبيل پاك كنيد، مطمئن شويد كه برفپاككنها به خوبي كار ميكنند، چراغهاي جلو را به خوبي تميز كرده و در صورت نياز از لاستيكهاي مخصوص و زنجير چرخ استفاده كنيد. در صندوق عقب اتومبيل پارو، طناب مخصوص بكسل، دستكشهاي لاستيكي، وسيله مخصوص تراشيدن يخ، پتو و چراغ قوه بگذاريد.
در صورتي كه خودتان توانايي پارو كردن برف را نداريد از ديگران كمك بگيريد. اين كار بسيار دشوار است. افرادي كه بايد در انجام اين كار ترديد كنند كساني هستند كه در خانواده سابقه بيماري قلبي، حمله قلبي و فشار خون بالا را دارند.
قبل از پارو كردن حدود 5 دقيقه حركات ورزشي و كششي انجام دهيد و حدود 5 تا 10 دقيقه خارج از منزل پيادهروي كنيد.
در زير به نكاتي در رابطه با پارو زدن اشاره شده است:
1- به مقدار كافي آب بنوشيد تا بدنتان با كم آبي مواجه نشود. قبل از انجام اين كار از مصرف نوشيدنيهاي حاوي كافئين، الكل و يا محصولات سرشار از نيكوتين خودداري كنيد.
2- سعي كنيد عمل پارو زدن برف را زودتر و در چندين نوبت انجام دهيد.
برفي كه تازه باريده سبكتر از برفي است كه روي هم انباشته و يا آب شده است.
3- از پاروي مناسب استفاده كنيد.
پاروهاي كوچكتر باعث ميشوند تا برف كمتري را بلند كنيد و صدمه كمتري به عضلاتتان وارد شود.
4- با به كارگيري اصول درست پارو زدن از صدمه به پشتتان جلوگيري كنيد.
به منظور حفظ تعادل بيشتر، پاهايتان را به اندازه عرض شانهتان باز كنيد و پارو را به بدنتان نزديك كنيد. به جاي خم شدن از ناحيه پشتتان از زانو خم ميشويد و زماني كه برف را بلند ميكنيد عضلات شكمتان را محكم كنيد. از حركات پيچشي خودداري كنيد. اگر ميخواهيد برف را به يك طرف بريزيد. به آن طرف بايستيد به طوري كه روي پاهايتان به آن طرفي كه قرار است برف در آنجا قرار گيرد منحرف شود.
5- به صداي بدنتان گوش فرا دهيد.
اگر احساس كرديد كه با تنگي نفس، سرگيجه يا درد و ناراحتي در ناحيه قفسه سينه مواجه هستيد به سرعت از اين كار دست بكشيد و به انجام امور پزشكي بپردازيد.
منبع مجله موفقیت - گلناز ميكائيليان