در ساخت برج های دوقلوی ابوظبی که به نام "برجهای البحر" (Al Bahr) شناخته میشوند، طراحان به سراغ اشکال هندسی خاصی رفتند که میراثی از تاریخ معماری اسلامی است.
zoomit.ir - مریم اصلانی: معماری هنر ارزشمندی است که ریشه در تاریخ دارد. شاید به همین دلیل است که معماران امروزی، در کنار استفاده ازعناصر و المانهای مدرن در خلق هر سازه، جلوههای ارزشمند معماری گذشته را نیز مورد توجه قرار داده و آنها را نیز در آثار خود شریک میکنند.
این بار به سراغ طرح متفاوتی رفتیم که برجهای اداری و دوقلوی ابوظبی را به معماری قدیم این کشور پیوند داده است. در ساخت این دو برج که به نام "برجهای البحر" (Al Bahr) شناخته میشوند، طراحان به سراغ اشکال هندسی خاصی رفتند که میراثی از تاریخ معماری اسلامی است.
این اشکال هندسی، همچون یک سایبان، این دو برج را از تابش بیامان خورشید و گرمای شدید این منطقه، مصون نگاه میدارند. در واقع، این پنلهای مثلثی شکلی که همچون یک پوستهی مکانیکی، بخش آفتاب گیر این دو سازه را در بر گرفته، در واکنش به میزان نور خورشید و به صورت برنامه ریزی شده، باز و بسته میشوند.
این طرح که توسط معماران گروه "Aedas"، ارائه شده، در اصل از تزئینات مشبک و یکی از اصول معماری عربی به نام "مشربیة" (Masharabiya) الهام گرفته شدهاست. این تزئینات زیبا، همچون یک حفاظ و سایهبان، میزان نور ورودی به منزل را کنترل کرده و از آزرده شدن چشم و گرم شدن بیش از حد محیط، جلوگیری میکنند.
کنترل زمان و میزان باز و بسته شدن این شبکهی مشبک، توسط برنامهریزی کامپیوتری اعمال میشود.
عملیات احداث این دو برج در سال ۲۰۱۲ به اتمام رسید. هر کدام از این دو، ۲۹ طبقه و ۱۴۵ متر ارتفاع داشته و دارای نمایی شیشهای هستند.
این سایهبان حفاظتی، ضمن کنترل میزان نور ورودی، در کاهش ۵۰ درصدی مصرف انرژی این سازهها نیز نقش داشته و در نهایت به طور غیر مستقیم بر کاهش هزینهها نیز تأثیر گذارند.