عوامل مجموعه تلویزیونی «کیمیا» در نشستی با حضور رسانه ها مطرح کردند که این سریال کمتر از یک دقیقه اصلاحیه داشته است. به گزارش مهر، نشست خبری مجموعه تلویزیونی «کیمیا» با حضور محمدرضا شفیعی تهیه کننده، جواد افشار کارگردان، مسعود بهبهانی نیا نویسنده، زهرا پارسافر دستیار نویسنده، حسن پورشیرازی، رضا توکلی، مهراوه شریفی نیا، علی شادمان، سوگل طهماسبی و گلاره عباسی بازیگران در مجموعه فرهنگی هنری وصف صبا برگزار شد.
باید از ایده آل هایمان فاصله می گرفتیم
جواد افشار کارگردان سریال« کیمیا»در این نشست گفت: تولید سریال 110 قسمتی تجربه ای بود که هیچ یک از ما و همکاران مان نداشتیم. همه تلاش مان را به کار بستیم تا با توجه به آنچه در اختیار داریم کار را از نظر کمیت و کیفیت در بالاترین حد ممکن ارائه دهیم. وی افزود: این پروژه سال 91 با برآورد مالی همان سال کلید خورد و مجبور بودیم در همان ابعاد تا سال 94 هم کار کنیم و تورم های چند درصدی را هم مدنظر داشته باشیم. در چنین شرایطی با رعایت استانداردها و حفظ کیفیت کار باید شرایط را درک کرده و از ایده آل های مان فاصله می گرفتیم. من هم دوست داشتم کاری در حد ایده آل بسازم اما امکانات و اقتضائات برای ما محدودیت به وجود می آورد . امروز با توجه به همه آنچه پشت سر گذاشتیم، همه سکانس ها برایم قابل دفاع است و وقتی خودم را جای مخاطب می گذارم خدا را شکر می کنم که این کار به سرانجام رسید. من هیچ یک از نواقص و کاستی ها را کتمان نمی کنم و ادعایی هم ندارم اما سعی کردم در حد بضاعتم آنچه را که دارم به درستی ارائه کنم.
امتیاز «کیمیا» فیلم نامه آن است
محمد رضا شفیعی تهیه کننده این مجموعه گفت: برای پروژه ای در حد و اندازه کار ما مناسب نبود بخشی از کار را بسازیم و طبق نظرسنجی فیلم نامه را وسط کار تغییر دهیم. شفیعی بیان کرد: آن چه این کار را متمایز از سایر آثار تلویزیونی می کند، فیلم نامه است. طی این سال ها به ندرت فیلم نامه بعد از کامل شدن به تولید می رسید ولی ما بعد از 80 قسمت تازه پیش تولید را آغاز کردیم.
اشتباهاتی در «کیمیا» طراحی کردیم تا مخاطب از شخصیت های داستان جلوتر باشد
مسعود بهبهانی نیا نویسنده «کیمیا» نیز در این نشست گفت: در نگارش هم هیچ محدودیتی نداشتم و زمان تصویربرداری هر جایی از کار که تولید را دچار اشکال می کرد بر حسب شرایط فضاها به گونه ای ممکن تصویر می شد اما در روند خط قصه داستان خللی ایجاد نکرد.
مخاطب امروز هر کاری را نمی پسندد و راضی نگه داشتن او کار راحتی نیست به همین خاطر لازم بود در نگارش متن و پرداخت سوژه تامل بیشتری را لحاظ کنیم. مرتب در حال بازنویسی بودیم و دائم شخصیت ها را بر حسب موقعیتی که داشتیم کم و زیاد می کردیم. بهبهانی نیا با اشاره به اینکه برخی می گویند انقلاب در حد و اندازه ای که بود در این سریال پرداخته نشد، توضیح داد: ادعای ما نشان دادن اوضاع سیاسی با جزییات آن زمان نبود. ما قصد داشتیم دختری را از نسل اعتراض و پرسشگری نشان دهیم که با پدرش دچار تعارض فکری می شود. ما برای تک تک شخصیت هااشتباهاتی طراحی کردیم تا مخاطب از شخصیت های داستان جلوتر باشد و نگاهی فراتر از نقش را دنبال کند. خشایار موحدیان تدوینگر این مجموعه گفت: این گروه برای وقت مخاطب ارزش قایل بودند و همه به خودشان سخت گرفتند تا بهترین آنچه دارند ارائه کنند. خوشبختانه از طرف تلویزیون هم سانسوری نداشتیم و کل حذفیات همه قسمت های فیلم به یک دقیقه هم نمی رسد.
هیچ یک از ایرادهای سریال را قبول ندارم
حسن پورشیرازی بازیگر نقش فرخ درباره مسائل مربوط به طراحی صحنه که این مدت واکنش های زیادی را برانگیخته است، توضیح داد: من 22 ساله بودم که انقلاب شد و بیشتر از کسانی که از طراحی صحنه ایراد می گیرند به جزییات و امکاناتی که آن دوره وجود داشت آگاهم. حتی در فیلم نامه هم گاهی عباراتی استفاده شده که برخی می گفتند این لغات آن روزها مصطلح نبود. وی افزود: من هیچ کدام این حرف ها را قبول ندارم چون برخی گفتارها تجربه شخصی است. سال 54 من تلویزیون کنترل دار داشتم چیزی که بیانش شاید امروز عجیب به نظر برسد ولی واقعا وجود داشت. ایراداتی که دوستان می گیرند حول همین اطلاعات ناقصی است که طرح کردنش فقط حواشی را بیشتر می کند.
سکانس اعدام خیلی تاثیرگذار بود
مهراوه شریفی نیا هم درباره سکانس اعدام این مجموعه بیان کرد: این سکانس در فیلمنامه خیلی خوب نوشته شده بود و من هنگام خواندن متن نتوانستم راحت از این بخش بگذرم. گروه «کیمیا» تعامل خیلی خوبی با هم داشتند و زمانی که این سکانس ها بازی شد واقعا همه تحت تاثیر قرار گرفته بودیم . پوریا پورسرخ هم درباره نقش خود گفت: آنچه برای من در ایفای نقش آرش اهمیت داشت نشان دادن تفکر و شخصیتش بود. فیلمنامه به قدری خوب نوشته شده بود که به نظر من هر کس نقش آرش را بازی می کرد همین در می آمد. این بازیگر گفت: نقشم را خیلی دوست دارم و روی آن تعصب دارم این کار جزو پروژه هایی بود که واقعا در خاطرم می ماند. سوگل طهماسبی هم درباره بازی خود گفت: دوستان خوبی در این پروژه حضور داشتند و من در کنار مهراوه شریفی نیا مثل یک دوست همه سکانس ها را با هم زندگی کردیم. رضا توکلی هم گفت: ابتدا شخصیت دیگری به من پیشنهاد شد اما خودم درخواست کردم نقش تورج ساواکی را بازی کنم. قانون مداری، فرمانبرداری، فرصت طلبی و منفعت بینی ویژگی های این شخصیت بود.