0

مُنضج چیست

 
yassinmoradi
yassinmoradi
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : شهریور 1389 
تعداد پست ها : 483
محل سکونت : خراسان

مُنضج چیست

مُنضج:
منضج، دارویی است برای پختن و به قوام آوردن خلط،

و جهت آماده ساختن آن ( خلط رسوب كرده) برای تخلیه ،
كه بوسیله داروهای ملين يا مسهل بکار می‌رود.

به زبان ساده تر ،منضج : هر انچه که خلط-غالب- را آماده ی دفع کند.

عمل نضج ، به قوام آوردن اخلاط است.

یعنی هر چه خلط غلیظ است (مانند: بلغم و سودای غلیظ) را رقیق کرده،

و هر چه خلط رقیق است (مانند: صفرا و بلغم آبی، را غلیظ‌ تر نموده و به غلظتی که مناسب اسهال آن است برساند.
 


خلط‌ ها و عمل نُضج:

1. خلط دم نیاز به نضج ندارد، و فقط وقتی که خون ، همراه خلط ‌های دیگری باشد، باید آن خلط‌ ها را به پختگی و نضج برساند.


2. صفرا در سه روز به پختگی می‌رسد.

3. بلغم در نه روز.

4. سودای خالص در پانزده روز.

#منضج مثل:
شربت مصفا
شربت اخلاط ثلاثه
سکنجبین

 
مثالي ساده بزنم:

اگر قابلمه غذا سوخته باشد، هر كاري بكنيد ، نمي توانيد در همان لحظات اول آن را تميز بشوييد.

ولي اگر كمي آب در آن بريزيد و بگذاريد شب تا صبح بماند، صبح مي بينيد كه سوختگي ها خودشون رها شده و با شستن معمولي، پاك ميشوند.


منضج ها در بدن همين كار رو مي كنند.
اخلاط رسوب شده را حل كرده و آماده بيرون كردن از بدن، به وسيله مسهل ها مي نمايند.

پس اول بايد منضج مصرف كنيم،
بعد ملين يا مسهل


❇️منضج صفرا:
كاسنى ، گل نيلوفر، آلوچه خشكه ، ريشه شيرين بيان ، گل خطمى ، گل بنفشه ، عناب تمرهندى ، به دانه ، تخم كشوث ، گل حلوا (بستان افرزو)، اسپرزه ، شربت نارنج ، شربت به ، شربت توت سياه


🔵منضج بلغم:
پر سیاوشان، مویز، انجیر، اسطخودوس ، گل سرخ، تخم کتان، افتیمون، زنجفیل، تخم شنبلیله، رازیانه، دارچین، گل گاوزبان، شیرین بیان، زعفران، تخم کرفس


◾️منضج سودا
بادرنجبويه ، گاوزبان ، سه پستان ، بسفايج ، قرنفل ، ريشه كاسنى ، ريشه باديان ، شاه تره ، ريشه شيرين بيان ، انجير، كشمش ، اسطوخدوس ، افتيمون ، لعاب تخم مرو، زرشک ، ريشه خطمى و شربت بنفشه
 

جمعه 20 آذر 1394  11:15 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها