اسم من «اسيد پانتونيك» است!
من در اكثر انساج حيواني و گياهي پيدا ميشوم و در تنظيم اعمال نسوج نقش اساسي دارم. گرسنگي من سبب ناراحتيهاي كبدي و عفونت كبد شده و توليد التهاب در مجاري تنفس و معده مينمايد. كمبود من مواد رنگي موها را از بين برده و باعث سفيد شده مو ميشود.
من ويتامين «هاش» هستم!
من در زردهي تخم مرغ پيدا ميشوم و عمل من در برابر سفيدهي تخم مرغ متوقف ميشود. فقدان من موجب پيدايش لكههاي قرمز رنگ در روي پوست ميشود و گاهي رنگ اين لكهها خاكستري ميگردد. در اثر گرسنگي ممتد اين ويتامين ضايعات پوستي بصورت فلسهاي خشك ايجاد ميگردد و باعث پيدا شدن زخم در روي زبان ميشود و اين ويتامين علاوه بر زردي تخم مرغ، در مخمر آبجو، در پوست برنج، و در جگر، قلوه و مغز، پيدا ميشود. احتياج انسان به اين ويتامين روزانه يك دهم ميلي گرم است.
من ويتامين «ب 6» هستم!
من از گروه ويتامين ب بوده و گرسنگي من سبب توليد زخمهاي جلدي و جراحت آنها ميشود و يكي ديگر از دلائل ريزش مو و خراشهاي پوستي است كار من ارتباط نسوج با گويچههاي قرمز خونه است، گرسنگي من توليددرد و خستگي در عضلات بدن كرده و ماهيچهها را سفت و سخت مينمايد، من در اختلالات عصبي و استفراق دوران آبستني نقش اساسي دارم، من در مخمر آبجو، جگر - سبوس، جوانهي گندم، جو و گوشت ماهي پيدا ميشوم مقدار احتياج روزانه شما به من دو ميلي گرم در شبانه روز است.
من ويتامين «ب 12» هستم!
فقدان مدر در بدن توليد كم خوني ميكند و از نشو و نماي بدن جلوگيري ميكند ومانع نمو انسان و حيوان ميگردد.
منبع اصلي من جگر حيوانات است و در كندو - وشا و بعضي از صمغها وجود دارم فرمول من هنوز پيدا نشده است ولي همينقدر ميدانند كه در وجود من چهار درصد فلز كوبالت موجود است. رنگ من قرمز است و هر چه بيشتر قرمز باشم اثرم بيشتر است مقدار احتياج روزانه شما به من در حدود پنج گاما ميباشد.
من ويتامين «پ - پ» هستم!
فقدان من سبب اتساع عروق سطحي بدن شده و توليد بيماريهاي جلدي از قبيل جوش غرور، سودا و سرماخوردگي دست و پا و بيماري بلاگر كه نوعي برص قرمز است ميشود در مرض پلاگر ابتدا پوست قرمز ميشود و بعد تاول زده و زخم ميگردد. اين بيماري كه با خوردن ويتامين پ پ معالجه ميشود در نزد كساني كه فقط با ذرت تغذيه نموده ميوه و سبزي ديگري نميخورند پيدا ميشود و علت آن نبودن اين ويتامين در ذرت و زيادي ويتامينهاي ب در اين خوراكي است، زيرا تزريق مقدار زياد ويتامين ب 1 و ويتامين C نيز اين بيماري را ايجاد مينمايند، عضلات بدن شما روزانه پنجاه ميلي گرم از اين ويتامين احتياج دارند و جنين نيز براي نمو خود به اين ويتامين احتياج دارد. من در گوشت و جگر و ساير غذاهاي گوشتي فراوان بوده و در مخمر آبجو نيز وجود دارم.
من «اسيد فوليك» هستم!
به من ويتامين ب ث هم ميگويند در برگ اسفناج وجود دارم و براي كم خوني مؤثر ميباشم.
براي رفع كمبود ويتامينهاي ب
من در كتاب اعجاز خوراكيها و اسرار خوراكيها براي رفع كمبود ويتامينهاي ب شما را به خوردن سوپ چلتوك برنج دعوت كردن در عمل پيش بيني من درست در آمد و فوائد اين سوپ خيلي بيشتر از آن بود كه من فكر ميكردن عدهاي از مردان و زنان پير و فرتوت با داشتن صورت پرچين و چروك و اعصاب ناراحت كم حوصله و زودرنج با خوردن مرتب اين سوپ بعد از يك ماه سلامتي خود را بازيافته و قواي از دست رفته را دوباره بدست آوردند و گويي چندين سال جوان شده و حتي عدهاي از آنها درصدد گرفتن همسر افتادند. چلتوكي كه براي تهيه سوپ بكار ميرود همان پوسته سخت روي برنج است و پوست نازكي نيز بعد از اين پوست سخت در روي برنج ميباشد كه در اثر سفيد كردن بصورت پودر نرم بدست ميآيد خوردن اين گرد كه در كارخانههاي رشت بنام سوپ معروف شده است نيز مفيد ميباشد خوردن سوپ سبوس گندم و جو نيز فوايد بسياري دارند كه در مورد هر يك خواهد آمد من بار ديگر شما را بخوردن اين اكسيرهاي بيقيمت و پر فايده دعوت مينمايم.
بقيه ويتامينها را در جلدهاي بعد خواهيد خواند. |
| زبان خوراكيها جلد يك |
دكتر غياث الدين جزايري |
|
برای ِ زیستن دو قلب لازم است
قلبی که دوست بدارد، قلبی که دوستاش بدارند
قلبی که هدیه کند، قلبی که بپذیرد
قلبی که بگوید، قلبی که جواب بگوید
قلبی برای ِ من، قلبی برای ِ انسانی که من میخواهم
تا انسان را در کنار ِ خود حس کنم.
تشکرات از این پست