0

اسم من «آفتابگردان» است!

omidayandh
omidayandh
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 7483

اسم من «آفتابگردان» است!

من دوست كبد هستم.
مضمضه آب ريشه‏ام، دندان درد را تسكين مي‏دهد.
حشرات از من گريزانند.
دم كرده‏ي برگم انگلهاي روده را دفع مي‏كند.
عده‏اي مرا مشرك تصور كرده گل آفتاب‏پرست هم خوانده‏اند، در صورتي كه چنين نيست، ما خوراكي‏ها همه آيات پروردگار بوده، يكتاپرستي آيين هميشگي ما است. وانگهي گل آفتاب‏پرست گياه ديگري است، از خانواده گاوزبان كه در غرب ايران مخصوصا اطراف همدان زياد مي‏رويد و دمكرده برگ و سر شاخه‏هاي گلدار آن را جهت تنگي مثانه و دفع انگلهاي روده مي‏خورند، در كتابهاي گياه‏شناسي قديم ايران مرا به اسم «آذريون» كه معرب آذرگون است نام برده‏اند و اين اسم بسيار مناسب است، زيرا اشعه خورشيد در دانه‏هاي من منعكس شده و منافع آن را در خود ذخيره كرده‏ام.
من سرشار از ويتامين «آ»، «د»، هستم، بازكننده دماغ و دوست كبد مي‏باشم، مضمضه با آب ريشه من درد دندان را تسكين مي‏دهد، پنج گرم شربت ريشه من مقوي قلب است، ضماد برگ من جهت تسكين درد مفاصل، سياتيك، نقرس و خنازير مفيد است، ريشه من داراي هورمون جنسي است، بطوري كه اگر ضماد آن را بر كمر ببندند ايجاد تحريك مي‏نمايد و به همين علت است كه حمول آن عادت ماهانه بانوان را باز و باعث سقط جنين است و زايمان را آسان مي‏كند، خوردن آب برگ كوبيده من نيز جهت اخراج جنين و باز كردن عادت ماهانه مؤثر است، مقدار خوراك آب گل، برگ و ريشه من بيست گرم است، يكي از عجايب من اين است كه مگس و پشه بر روي گل من نمي‏نشيند و دود من نه تنها حشرات، بلكه موش و قورباغه را نيز فرار مي‏دهد.
گل من اثر تب‏بر دارد و از آن ماده‏اي مي‏گيرند كه آرام‏كننده دردهاي معدي است، مغز دانه‏هاي من 40 تا 48 درصد روغن دارند، هجده تا بيست درصد آن را بدون دادن حرارت مي‏توان با فشار گرفت و اين روغن درجه يك اعلي بوده، گوارا و بسيار مفيد است، بقيه مواد چربي كه بوسيله فشار و حرارت گرفته مي‏شود، در صنعت ساعت‏سازي، صابون‏سازي مصرف مي‏شود و دير فاسد مي‏شود برگ‏هاي من نيز اثر تب بر داشته و مخصوصا جهت مالاريا تجويز مي‏شود. در بين حيوانات، طوطي به خوردن دانه‏هاي من علاقه زياد دارد. زيرا با خوردن آن مريض نمي‏شود و فضولاتش بو نمي‏دهد.
حالا اجازه بفرماييد عنان سخن را به دست يكي از بستگانم كه شما آن را به اسم سيب زميني ترشي مي‏شناسيد بدهم.
زبان خوراكيها جلد يك دكتر غياث الدين جزايري

برای ِ زیستن دو قلب لازم است
قلبی که دوست بدارد، قلبی که دوست‌اش بدارند
قلبی که هدیه کند، قلبی که بپذیرد
قلبی که بگوید، قلبی که جواب بگوید
قلبی برای ِ من، قلبی برای ِ انسانی که من می‌خواهم
تا انسان را در کنار ِ خود حس کنم.

دوشنبه 6 دی 1389  8:41 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها