0

اسم من «آبنوس»است!

omidayandh
omidayandh
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 7483

اسم من «آبنوس»است!

من درختي هستم ازتيره‏ي پروانه داران كه در جزيره‏ي موريس، هندوستان و ماداگاسكار، ميرويم. چوب من سياه سخت و قيمتي است، و سنگيني آن بحدي است كه زير آب ميرود. درخت من شبيه درخت عناب و به بزرگي درخت گردو است، و ميوه‏ي آن شبيه انگور زرد متمايل بسرخي شيرين و كمي گس بوده، در اوايل پائيز ميرسد. برگ درخت من مانند برگ صنوبر و از آن عريضتر است. تخم و گل درخت من شبيه حنا ميباشد. چوب درخت من هنگام بريدن كمرنگ ميباشد، ولي چون آنرا مدتي در آب بياندازند سياه و براق ميگردد. چوب درخت من هنگام سوختن بوي خوش ميدهد و اين بهترين وسيله براي تشخيص نوع اصلي از انواع بدلي آن است. چنانچه چوب درخت مرا با آب بارهنگ سوده ببويند و قدري از آنرا بر پيشاني بمالند، خون دماغ را بند مي‏آورد. سرمه خاك اره نرم من بعلت داشتن ويتامين (آ) براي درمان شب كوري بهترين دارو است، و براي بسياري از امراض چشم مانند ورم ملتحمه، ناخنه، چشم درد و آبريزش مفيد بوده و مژه را تقويت ميكند. پاشيدن خاك اره چوب من روي زخم خون را بند مي‏آورد، و باعث التيام جراحات ميشود. براي درمان سوختگي بهتر آنست كه ابتدا سفيده‏ي تخم مرغ بمالند، و بعد خاك اره‏ي مرا بپاشند تا از تاول زدن جلوگيري كند.
آبنس‏هاي بدلي:
علاوه بر نوع اصلي، درختان ديگري در تيره پروانه داران وجود دارد كه چوب آنها سياه و شبيه آبنوس است، به آنها آبنوس دروغي، «شجره‏النحل» و قصاص و قطيس ميگويند. بهترين راه تشخيص بوي بد آنها هنگام سوختن است. الوار آبنوس اصلي بيش از يك وجب نميشود، ولي بعضي از انواع بدلي وسعت بيشتري دارند.
زبان خوراكيها جلد سوم دكتر غياث الدين جزايرى

دوشنبه 6 دی 1389  8:40 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها