0

برای پیشگیری از پوکی استخوان چقدر کلسیم نیاز داریم؟

 
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

برای پیشگیری از پوکی استخوان چقدر کلسیم نیاز داریم؟

برای پیشگیری از پوکی استخوان چقدر کلسیم نیاز داریم؟

راهنمای تغذیه مناسب در پوکی استخوان

برای پیشگیری از پوکی استخوان چقدر کلسیم نیاز داریم؟

کلسیم و ویتامین دی از مهم ترین مواد موجود در بدن می باشند . برای داشتن استخوان های قوی باید کلسیم و ویتامین دی کافی در بدن وجود داشته باشد . به غیر از این ، مواد فوق را برای سلامت قلب ، ماهیچه ها ، اعصاب و برای این که خونریزی از زخم هایمان بند بیاید نیاز دارید ، البته ما روزانه مقداری از کلسیم بدنمان را از راه مواد دفعی بدن مثل عرق ، ادرار و مدفوع ، پوسته هایی که بطور طبیعی از پوستمان می ریزد ، ناخن ها و موهایمان ،‌از دست می دهیم . بنابراین مخصوصاً برای جلوگیری از پوکی استخوان باید در مواد غذایی که مصرف می کنیم ، کلسیم کافی وجود داشته باشد ( پروتئین ، منیزیوم ، روی ، ویتامین آ و ویتامین ث همه برای سلامت استخوان ضروری اند ) میزان کلسیم مورد نیاز افراد :

از 11تا 24 سالگی 1200-500 میلی گرم

از 25 تا 49 سالگی ( شامل زنان غیر یائسه 1000 میلی گرم )

از 50 تا 64 سالگی ( شامل زنان یائسه 1500 - 1000 میلی گرم)‌

در بعد از 65 سالگی 1500میلی گرم

زنان باردار یا شیرده 1500 - 1200 میلی گرم

بهترین راه به دست آوردن کلسیم ، خوردن غذاهای پرکلسیم است مانند: لبنیات : شیر ،‌ پنیر و ماست ( انواع کم چربی را انتخاب کنید و نگران نباشید که کلسیم کمتری را به دست می آورید ، زیرا کلسیم این غذاها همراه چربی آنها نیست )‌. اگر نمی توانید شیر را تحمل کنید ، ماست و‌ پنیر جایگزین های خوبی هستند .

ماهی های نرم استخوان : نظیر ماهی آزاد ، ساردین ، کیلکا

سبزی های تازه ، خشکبار ، حبوبات ، سویا

بدانید که اگر کسی در نیمه اول زندگی ، کلسیم ، خوب مصرف نکند، به سختی می تواند آن را در نیمه دوم زندگی جبران کند .اگر بخواهیم به شما با توجه به سنتان توصیه کنیم لازم است بگوییم:‌

10 تا 20 سالگی : بانک استخوانتان را با ذخیره ی کلسیم سرشار کنید . به نظر می رسد استخوان های نوجوانان برای جذب کلسیم ساخته شده است . استخوان های نوجوان ها برای آن است که کلسیم را جذب کنند و از آن استفاده کنند . در استخوان ها ، ابتدا داربست هایی از پروتئین به طور میکروسکوپی ساخته می شود و بعد این داربست ها به وسیله کلسیم ، پر و انباشته می شود . بدین ترتیب استخوان های متراکم ما ساخته می شود . در این سال ها برای ساختن استخوان های قوی به حداقل 1200 میلی گرم کلسیم نیاز دارید . سعی کنید به جای انواع و اقسام نوشابه ها ، ( روزانه 3 لیوان ) شیر بنوشید . همچنین از منابع دیگری که کلسیم دارند مثل ماست ، پنیر ، سبزی ها با برگ سبز تیره زیاد مصرف کنید . دوشیزه ها باید بدانند که داشتن قاعدگی های منظم برای جلوگیری از پوکی استخوان مهم است . اگر شما 16 ساله اید و هنوز قاعده نشده اید یا قاعدگی شما نامنظم است به پزشک مراجعه کنید .

20 تا 35 سالگی : گرچه در این سال ها به راحتی استخوان ساخته نمی شود ، ولی استخوان های شما در همین سن به حداکثر قدرت خود خواهند رسید . مهم است که در این سال ها ورزش کنید و دریافت کلسیم کافی داشته باشید . شما تقریباً روزانه به 1200 میلی گرم کلسیم نیاز دارید . شرکت در ورزش هایی که در آن ها پاهایتان وزن شما را تحمل می کنند شما را در ساختن استخوان های محکم تر کمک می کند .

35 تا 50 سالگی : ممکن است به تدریج شروع به از دست دادن استخوان هایتان کرده باشید . در چنین مرحله ای از زندگی دریافت مقدار کلسیم کافی ( 1000 میلی گرم) و ورزش برای در حداقل نگه داشتن سطح کاهش قدرت استخوان ضروری است . بیشتر زنان در 55-42 سالگی یائسه می شوند . اگر قبل از این سنین قاعدگی شما نامنظم شده یا علائمی از یائسگی دارید ، در رابطه با پوکی استخوان نیز با پزشکتان مشورت کنید . در ضمن شاید لازم باشد در مورد روش های سنجش تراکم استخوان که مقدار پوکی آن را نشان می دهند ، از پزشکتان سئوال کنید .

بالای 50 سال : زنانی که وارد مرحله یائسگی شده اند ، ممکن است سالانه 1 تا 6 قسمت از صد قسمت قدرت استخوانشان را از دست بدهند . از پزشکتان سئوال کنید ؛ آیا برای جلوگیری از پوکی استخوان و کمتر شدن بیماری نیاز به دارو دارید یا نه؟ چه نوع داروهایی برای شما می تواند مناسب باشد ؟ دریافت مقدار کلسیم کافی و ورزش هنوز مهم اند . شما باید حداقل 1000 میلی گرم کلسیم دریافت کنید . باید سعی کنید به اندازه ی کافی در معرض نور آفتاب باشید تا ویتامین دی لازم را دریافت کنید . حداقل 20 دقیقه در روز و سه بار در هفته پیاده روی داشته باشید . بعضی افراد به داروهای دارای کلسیم نیاز دارند که در این باره می توانید با پزشکتان مشورت کنید .

منبع : پارسی طب

یک شنبه 8 آذر 1394  12:34 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها