رضوی: مشارکت اجتماعی،فرهنگی و اقتصادی کشور باید تقویت شود
اراک - ایرنا - معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور گفت: مشارکت سیاسی در کشور ما به راحتی اتفاق می افتد اما در مشارکت اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی لنگش و کندی وجود دارد که باید دلایل آن به درستی کاویده شده و با برطرف کردن ضعف ها ، این حوزه نیز تقویت شود.
سید ابوالفضل رضوی شامگاه چهارشنبه در نشست توسعه روستایی استان مرکزی در اراک افزود: مشارکت مردمی سرمایه ای بزرگ برای کشور است که در صورت بهره گیری هدفمند و برنامه محور می تواند به افزایش ضریب اشتغالزایی، نشاط اجتماعی و تحقق توسعه متوازن بینجامد.
وی خاطرنشان کرد: گره مشکلات اقتصادی مردم به ویژه روستائیان با مشارکت هدفمند، توانمندسازی جوامع انسانی، اعتمادسازی و حمایت هوشمندانه در ایجاد فرصت های شغلی باز می شود و در این راستا دولت یازدهم به درستی طرح مشارکت روستاها و مناطق محروم را کلید زده است.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور گفت: دایره اعتماد مردم به هم، مردم به دولت و دولت به مردم نیازمند چرخه هدایتگری موثر است که این مهم از رد و بدل شدن اطلاعات ، ایجاد نظم، تبدیل نظم فکری و پیوند آن تفکر سیستمی و درنهایت جریان سازی توسعه متوازن حاصل می شود.
رضوی خاطرنشان کرد: الگوی مشارکت اقتصادی مناطق محروم در قالب تشکیل تعاونی ها و شرکت های سهامی خاص پیش بینی شده و امسال باید در ابعاد وسیع در تمامی استان ها نمود آن قابل لمس باشد.
وی توضیح داد: در قالب این طرح اگر شرکت تعاونی یا شرکت سهامی خاص تا 25 سرپرست خانوار روستایی باشد، 40 درصد آورده باید از سوی آن ها تامین شده و 60 درصد از طریق تسهیلات تا سقف هفت میلیارد و 500 میلیون ریال خواهد بود.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور خاطرنشان کرد: در این طرح برای تعاونی های 50 تا 99 خانوار ، آورده 35 درصدی و سقف تسهیلات 10 میلیارد ریالی با سهم 65 درصد پیش بینی شده است.
رضوی ادامه داد: برای تعاونی های روستایی 100 تا 149 نفر عضو نیز سهم آورده 30 درصدی تعیین شده که سهم 70درصدی تسهیلات اعطایی برای آن ها تا سقف 20 میلیارد ریال است.
وی عنوان کرد: برای شرکت تعاونی های روستایی 150 تا 199 عضو نیز سهم آورده 25 درصدی و سقف تسهیلات 30 میلیارد ریالی و برای شرکت تعاونی های بالای 200 نفر عضو نیز سهم 20 درصدی آورده با تسهیلات بدون سقف پیش بینی شده است.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور توضیح داد: تسهیلات اعطایی در این طرح کارمزد سه درصد دارد و در دو سال نخست ، بهره گیران از پرداخت معاف می باشند.
رضوی یادآور شد: روستاهای کشور با وجود آنکه از ابتدای انقلاب تاکنون امکانات زیرساختی زیادی داشته اند اما، هنوز هم از وضعیت مطلوبی بهره مند نیستند و علت آن نبود فرصت های شغلی و تولید پایدار در این مناطق است.
وی عنوان کرد: رسالت مسئولان دولت تدبیر و امید این است که مردم روستایی را توانمند و هوشیار کرده و با ارتقاء مشارکت و کارافرینی، آنان را در مقوله اقتصادی از حمایت های دولتی بی نیاز کنند.
معاون توسعه روستایی و مناطق کشور یادآور شد: استقلال اقتصادی، تضمین کننده استقلال سیاسی و فرهنگی است و وابستگی اقتصادی در دراز مدت به پویایی و شکوفایی سیاسی و فرهنگی لطمه می زند.
رضوی عنوان کرد: اقتصاد مقاومتی به معنای مثبت کردن تراز بازرگانی خارجی در سایه ارتقاء کیفیت و انسجام چرخه تولید داخل است و دولت یازدهم می کوشد با اجرای طرح مشارکت اقتصادی، مردم را را در سود تولید شریک کند.
استاندار استان مرکزی نیز در این نشست گفت: مساله اولویت دار کشور و استان مرکزی ایجاد و حفظ اشتغال است و الگوی طرح مشارکت اقتصادی دولت در مناطق روستایی و محروم می کوشد به بهترین شکل در اشتغالزایی نقش ایفا کند.
محمود زمانی قمی افزود: دولت یازدهم روستاها را کانون تولید می داند و اشتغالزایی در این مناطق را هدفگذاری کرده است.
وی توضیح داد: بخشداران و فرمانداران استان باید تا پایان امسال در هر بخش ، تعاونی و شرکت های سهامی خاص را تشکیل دهند و این مهم یکی از ملاک های اصلی در ارزشیابی عملکرد مدیران دولتی است.
در این نشست ظفر افشون به عنوان معاون توسعه و منابع انسانی استانداری استان مرکزی معرفی شد