رئیس موزه لوور فرانسه پس از حملات تروریستی در فرانسه، طرحی برای محافظت از آثار هنری و تاریخیِ در معرض تهدید در سراسر جهان ارائه داد.
ژان لوک مارتینز، رئیس موزه لوور به دستور فرانسوا اولاند، رئیس جمهور این کشور طرحی ۵۰ آیتمی برای محافظت از گنجینههای فرهنگی در سراسر جهان آماده کرده است.
مارتینر در اینباره گفت:
ما عصر دیپلماسی فرهنگی داشتهایم که در آن موزهها مشتاق به گسترش حُسن نیت جهانی بودند، اما اکنون گروه تروریستی داعش به حمله علیه بشریت و میراث بشری ادامه میدهد و اکنون زمان اعمال رویکردی سرسخت برای دفاع از تمدن و گنجینههای آن است و در این راه کشور فرانسه پیشگام است.
از مهمترین نکات در طرح رئیس موزه لوور فرانسه برای محافظت از گنجیههای فرهنگی در معرض تهدید میتوان به ایجاد پایگاه جدیدی برای آثار مسروقه فرهنگی در اروپا و همچنین تاسیس مرکز نظارت برای بررسی دقیق تجارت غیر قانونی آثار هنری در قاره اروپا اشاره کرد، چرا که مارتینز معتقد است ۲۰ درصد از درآمدهای گروه تروریستی داعش از محل فروش آثار تاریخی و هنری در بازارهای خارجی به دست میآید و ابراز امیدواری کرد طرح او در سطح ملی، اروپا و شاید یونسکو به اجرا درآید.
فرانسه که انتقال آثار هنری در معرض تهدید به این کشور را در قالب یک قانون تصویب کرده، براساس طرح رئیس موزه لوور صندوقی برای محافظت و بازسازی آثار تاریخی در معرض خطر و همچنین اجرای برنامههایی برای آموزش باستان شناسان بیشتر در عراق و سوریه ایجاد خواهد کرد.
لوک مارتینز در ادامه افزود:
شاید برخی در مخالفت عنوان کنند این حرکت نوعی نخبهگرایی فرهنگی فرانسه است و به جای دفاع از تمدن از نگاه اروپا محور موزه لوور، فرانسه میتواند منابع مالی خود را در نمایشگاههای چند فرهنگی و به ویژه هنر اسلامی هزینه کند تا از این طریق موانع را از میان ببرد، اما باید بگویم که ما این کار را انجام دادهایم.از حملات یازده سپتامبر ۲۰۰۱ تاکنون موزهها میزبان فرهنگ جهانی بودهاند و طرحهای ویژهای چون موزه حج بریتانیا در رابطه با اسلام برگزار شده است، اما این برای تروریستها تفاوتی ندارد چون آنها از تمامی مظاهر خلاقیت و تفکر که شامل بسیاری از سنتهای اسلامی میشود نیز متنفر هستند.
منبع: ایسنا