واشنگتن پست:استانداردهای دوگانه غرب درقبال قربانیان مسلمان و غیرمسلمان کشتارهای داعش
تهران - ایرنا - 'دیوید ایگنیشس ' ستون نویس روزنامه واشنگتن پست در تفسیری در این روزنامه نوشت: عمده اهداف کشتارهای 'داعش' مسلمانان هستند در حالیکه غرب برخوردی دوگانه با کشتارهایی که در غرب و در جوامع مسلمان رخ می دهد, در پیش می گیرد.
ایگنیشس در این تفسیر در شماره روز دوشنبه واشنگتن پست می نویسد:
آیا غربی ها واقعا فکر می کنند که ارزش جان مسلمانان کمتر از ارزش جان پیروان سایر ادیان است؟
اغلب ما با یک چنین تفکرات منبعث از قساوت قلب کاملا مخالفیم و مقابل آن موضع می گیریم .
مساله اینجاست که غرب نسبت به کشتار و خونریزی واقع شده در پاریس از خود خشم و خروشی زائد الوصف بروز داد در حالیکه کاملا نسبت به کشتارهای مشابهی که همواره جهان عرب شاهد آن است, کاملا بی تفاوت می ماند .
این استاندارد دوگانه غرب در تعامل و برخورد با وقایع و پدیده های جهان, مسلمانان بسیاری را در جهان غمزده کرده است .
طی هفته گذشته سه مورد حملات وحشیانه در نقاط مختلف جهان اتفاق افتاد که ظاهرا همه آنها به دست 'داعش' هدایت شده است. خونبارترین آنها کشتار جمعه شب پاریس بود که بیش از 120 قربانی گرفت .
اما به موازات این حملات , تروریستهای سنی مذهب پنجشنبه گذشته نیز دو فقره بمب گذاری انتحاری در مناطق شیعه نشین بیروت مرتکب شدند که دست کم جان 43 تن را گرفت.
جمعه شب هم شهر بغداد شاهد دو فقره بمب گذاری در مناطق شیعه نشین این شهر بود که منجر به کشته شدن 26 تن شد . بغداد روز یکشنبه گذشته هم شاهد دست کم هفت فقره بمب گذاری بود .
با نگاهی به سیر این حوادث به نیکی در می یابیم که بیشترین هدف کشتارهای جنون آمیز 'داعش', مسلمانان بوده اند نه پیروان سایر ادیان الهی .
سزاوار است که این فجایع, زمینه ساز وحدت میان غرب و مسلمانان شود و یک همبستگی مشترک فیمابین آنها علیه تروریستهای 'داعش ' ایجاد کند.
با مروری بر پرونده اعمال و جنایات داعش به روشنی مشخص می شود که این گروه مبنای کارش را جذب همه مسلمانان مرتد از دین برگشته و همه کافران سایر ادیان اعم از مسیحی و یهودی بنا نهاده تا این افراد را تحت تعالیم وحشی گری و بربریت خود قرار دهد و از آنها به طور یکسان موجوداتی وحشی و بیرحم بسازد.
از زمان پیدایش این گروه در بیش از یک دهه قبل این شیوه کار بنیادین این گروه بوده است و تحول جدید عارض شده در آن گروه صدور بزرگ تر جنایت به خارج از مرزهای خاورمیانه است.
ایگنیشس در ادامه تصریح می کند:
اما در آمریکا پاره ای از مسئولان از جمله فرمانداران محافظه کار در عوض آنکه در فکر همبستگی در این عرصه باشند, بی درنگ با وقوع اینگونه حوادث این بحث را مطرح می کنند که باید فقط مهاجران مسیحی سوریه در آمریکا پذیرش شوند .
با این نظریه, دیگر محلی از اعراب برای داعش برای تبلیغ فرهنگ کینه توزی علیه غرب باقی نمی ماند.
'اوباما' به درستی یک چنین لفاظی برخاسته از روحیه عدم مدارا را 'شرم آور' توصیف کرد.
اما این گونه لفاظی ها نه تنها شرم آور, که غیرمعقول است .
همین اظهارات را سناتور جمهوریخواه 'ماریو روبیو' از ایالت فلوریدا هم مطرح کرده و گفته است : 'امروز برخورد تمدنها' در حال شکل گیری است.
سووالی که در اینجا مطرح می شود این است: چرا هیچ گونه واکنشی نسبت به مسلمانان کشتار شده در بیروت و بغداد از خود نشان ندادید؟
در مقابل این لفاظی ها, سزاوار است اظهار نظر های مسلمانان هم شنیده شود.
'محمد فیروز ' آهنگساز سرشناس مسلمان آمریکایی راجع به این حوادث در صحبت هایی گفته است:' حملات بیروت و بغداد به شدت قلب مرا جریحه دار کرد اما آنچه که بیش از این دل مرا آزرد این حقیقت بود که چرا جان هایی که در این دو حادثه کشته شدند ارزش شان کمتر از جان هایی است که در حوادث پاریس قربانی شدند'.
فیروز در پیام ای میل خود می افزاید : ' مادامیکه غرب به وقایع و واقعیات جهان از این زاویه نگاه می کند و مسلمانان را به چشم یک بشر کامل نمی نگرد و با کشته شدگان ما همانند کشته شدگان پیروان سایر ادیان نمی نگرد, ریشه مشکل پا برجاست'.
ایگنیشس در ادامه تفسیر می کند:
بایستی بمباران های پاریس و بغداد, در وهله نخست منشاء یک وحدت نفرت باشد تا بر مبنای آن ائتلاف نظامی وسیاسی که برای شکست دادن داعش مورد نیاز است تشکیل شود.
نکته قابل تأمل این است که جمع زیادی از قربانیان جنایات و توحش داعش , را شیعیان تشکیل می دهند .
اما این روند نفرت و کینه ورزی فرقه گرایی مذهبی نمی تواند تا ابد استمرار داشته باشد .
حتی 'اسامه بن لادن' هم قبل از مرگش به درک این حقیقت رسیده بود که جد بزرگ داعش یعنی 'القاعده' در عراق مسموم شده است . او آنقدر بابت این موضوع نگران بود که از آن بیم داشت مبادا روزی خود مسلمانان علیه وحشی گری ها و بیرحمی های القاعده شورش کنند . بن لادن با همین تفکر , در فکر تغییر نام القاعده بود .
ایگنیشس ادامه می دهد:
حوادث تروریستی هفته گذشته چه درسهای دیگری به ما می آموزد؟
تلاش جهادی ها این است که یک صحنه تئاتری از مرگ بسازند تا مردم از بیم کشته شدن تسلیم آنها شوند و سر تعظیم مقابلشان خم کنند .
مصداق آن حادثه یکشنبه شب گذشته بود که بابت هشدار دروغین مبنی بر بمب گذاری در 'میدان جمهوری ' پاریس ،مردم به وحشت افتادند. هیچ حادثه دیگری بهتر از این نمی توانست به داعش خدمت کند. جهادی ها فیلم این صحنه را بارها و بارها تماشا خواهند کرد .
این میدان جنگی است که در آن همه شانس آن را دارند که زیر رگبار آتش هم از خود رشادت به خرج دهند .
داعش و مقلدانش خشونت جنون آمیز خود را هرکجا که بتوانند اعمال می کنند . اگر ما مقابل آنها از ترس سر تعظیم فرود آوریم و تملقشان را بگوییم ؛ آنها پیروز خواهند شد .
در قبال این حوادث, آمریکایی ها آسوده خاطر از وزارت امنیت ملی و یک سرویس قوی اطلاعاتی , نظامی و پلیس در کشور هستند .
اروپا باید به فوریت با این ذهنیت حاکم بر اتحادیه اروپا مبارزه کند که اتحادیه اروپا مجموعه ای از کشورهای مشترک المنافع بدون مرز است و نظارتی دقیق بر مرزهای آن حاکم است و نظارت ضد تروریستی علیه آمریکایی های شرور حاکم است نه اروپایی های مترقی .
اتحادیه اروپا یکی از دستاوردهای بزرگ نیم قرن اخیر بوده است ولی رویای لیبرال بودن آن همچنان دست نخورده باقی نخواهد ماند مگر آنکه امینت خود را به درستی تامین کند.
همواره مردمان وحشتزده به آدم های هوچی و هیاهو کن تبدیل می شوند .
اروپا می تواند از تجربه آمریکا در قبال واقعه 11 سپتامبر 2001 پندهای عبرت آموزی فرا گیرد . یکی از این درسها چنین است که واکنش از خود نشان دهد اما بیش از حد احساساتی نشود .
آنچه که درحادثه 11 سپتامبر آمریکا را بی ثبات کرد, تهدیدهای تروریستی بود که به فعلیت درآمد و همه ارزش های آمریکا یکباره و در این معنا ثبات وقدرت یک ملت به یکباره پایمال شد.
'جورج بوش ' با حمایت رهبری کنگره و احساسات عمومی به خشم آمده دست به یک سری کارهای غیرعقلایی زد که قله آن تهاجم نظامی در سال 2003 به عراق بود که توسل به شکنجه هم چاشنی آن شد .
آمریکا هنوز هم دارد تاوان این خطاهای بزرگ خود را می پردازد.
مخلص کلام آنکه ؛ جهان باید به بحثی پخته و معقول حول محور مراقبت و حفاظت از خود بنشیند.
در این منظر, حفظ حریم خصوصی آحاد بشر, نکته ای فوق العاده حائز اهمیت است .
هیچ کس حاضر نیست در جهانی زندگی کند که رهبرانش هنوز نتوانسته اند کشف کنند در عرض چند سال گذشته , بمب گذاران انتحاری با کدامیک از این رهبران در ارتباط و تماس بوده اند.
سیستم های قوی قانونی باید به آمریکا و اروپا این اجازه را بدهد که در این موازنه به درستی وارد عمل شده و به دنبال آن نظارتهای لازم تحت حاکمیت قانون برای حفاظت از خود به عمل آورند.
ژنرال 'جان ابی زید' یک دهه قبل از 'یک جنگ فرسایشی ' صحبت کرد و ما در طول هفته گذشته صفحاتی از این فصل هولناک را ورق زدیم.
این حوادث چهره واقعی دشمن را به ما شناساند , همان انگیزه مشترکی که هم غرب و هم مسلمانان مشغول جنگ با آن هستند.
این حوادث به ما ثابت کرد که بر هردوی ما واجب است ابزاری برای غلبه بر آن اختیار کنیم.