0

مناظره داغ زیباکلام و رسایی درباره آمریکا

 
khodaeem1
khodaeem1
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 89277
محل سکونت : خراسان رضوی

مناظره داغ زیباکلام و رسایی درباره آمریکا

 

صادق زیباکلام و حمید رسایی در مناظره ای با عنوان «آمریکا، دشمنی و نفوذ» به بیان دیدگاه های خود در این زمینه پرداختند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، صادق زیباکلام در این نشست تصریح کرد: رابطه داشتن و نداشتن با آمریکا هیچ ارتباطی با اقدامات گذشته آمریکا و آینده این کشور ندارد. وی مدعی شد : ستیز با آمریکا و آمریکاستیزی جزو اهداف انقلاب نبوده است. زیباکلام یکی از اهداف انقلاب اسلامی را آزادی بیان دانست و افزود: انتخابات آزاد، آزادی زندانیان سیاسی و حاکمیت قانون از جمله اهداف انقلاب است.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران تاکید کرد: آمریکاستیزی صرفنظر از اینکه چرا و چگونه شروع شد، امروزه به هویت جمهوری اسلامی تبدیل شده است. اگر آمریکاستیزی را از جمهوری اسلامی بگیرید، چیزی برای گفتن ندارد تا به اقتصادش بنازد و یا به نظام سیاسی اش ببالد و اینکه بگوید دستاورد ما چه بوده است.


رسایی: در سال88 آمریکاستیزترین چهره ها از رأی مردم پاسداری کردند
در ادامه این مناظره، رسایی در پاسخ به این سوال  مجری مناظره که آیا شما قبول دارید که آمریکا ستیزی پس از انقلاب به هویت ما اضافه شده است، به جای پاسخ دادن به سوال مجری، زیباکلام را مورد خطاب قرار داد و گفت: آقای زیباکلام بالاخره ما با آمریکا رابطه داشته باشیم یا نداشته باشیم؟! که زیباکلام در جوابش گفت: شما اول باید به من بگویید که چرا اصلا رابطه قطع شده و این قطع رابطه چه مواهب و منافعی را برای حاکمیت و نظام درپی داشت؟ رسایی پرسید: چه کسی رابطه با  آمریکا را قطع کرد؟
 زیباکلام گفت: رابطه را آمریکا قطع کرد و این قطع رابطه نیز طبیعی و بدیهی بود. شما برخلاف موازین بین المللی سفارت آمریکا را اشغال کردید، دیپلمات های آمریکا را گروگان گرفتید و به آنان گفتید که جاسوس اند، همان طور که به جیسون رضاییان می گویید جاسوس است، اگر جاسوس اند چرا محاکمه نمی شوند؟
رسایی  در پاسخ با تاکید بر اینکه نفوذ آمریکا موضوع امروز نیست، تصریح کرد: موضوع نفوذ آمریکا به ایران در سال 58 مطرح شد، یعنی زمانی که مشخص شد سفارتخانه آمریکادر ایران در حقیقت لانه جاسوسی بود، نشانه های آن هم کتاب ها و اسناد لانه جاسوسی بود که یک عده با چهره انقلابی و یک عده با شعارهای انقلابی در صف انقلابیون بودند اما آمال و آرزوهایشان در حقیقت اعتماد به همان آمریکایی ها بود و اساسا فکر آمریکاستیزی در مخیله آنها نمی گنجید. رسایی با خطاب قرار دادن زیباکلام افزود: شما می گویید ما انقلاب کردیم برای لغو سانسور و انقلاب کردیم برای آزادی زندانی سیاسی و آزادی مطبوعات، این سانسور را چه کسی ایجاد کرده است؟ مشکل زندانیان سیاسی چه بود و برای چه در زندان بودند؟ شما خودتان با سوابقی که در زندان داشتید، ظاهرا از آن اقدامات پشیمان هستید، در سوابق شما زندانی سیاسی بوده است.
وی با بیان اینکه در سال 88 ، آمریکاستیزترین چهره ها از رای مردم پاسداری کردند، تصریح کرد: در سال 88 ، مجری انتخابات و شورای نگهبان و صندوق های اخذ رای همان ساز و کار قبلی را داشت، فقط مردم در سال 88 به آن چیزی که برخی خواستند رای ندادند.


زیباکلام: کسانی که دغدغه دموکراسی دارند نمی توانند آمریکاستیز باشند
در ادامه صادق زیباکلام گفت: در آن مقطع، دانشجویان مسلمان پیرو خط امام نه تنها در وزش کوران جریان های تندرو ضد آمریکایی که ملهم از مارکسیست ها بود قرار گرفته بودند، بلکه این گروه ها مدام هلشان می دادند که اگر انقلابی هستید، سازشکار نیستید و اگر با آمریکا ساخت و پاختی نداشتید، باید عملی ضد آمریکایی انجام دهید. این فعال اصلاح طلب افزود: در آن مقطع چون انقلاب شده بود و جامعه ایران جامعه ای انقلابی بود، بسیاری از فعالان سیاسی و دانشجویان به دلیل عدم وجود توسعه سیاسی فکر می کردند که مهمترین مسئله این است که قطار آمریکاستیزی که راه افتاده را پر شتاب تر جلو ببرند. زیباکلام تصریح کرد: تنها کسی که در دهه 60 درد دموکراسی، آزادی و حقوق بشر را داشت، بازرگان بود که با تمام وجود با اشغال سفارت آمریکا مخالفت کرد.این استاد دانشگاه در ادامه افزود: درست است که ما در دهه 60 علیه شاه و حکومت استبدادی مبارزه کردیم ولی ما در آن دوران با این ارزش ها آشنا نبودیم  و در دوران بعد با تحولات فکری مواجه شدیم و این تحول شامل افرادی مانند رئیس دولت اصلاحات، هاشمی رفسنجانی و ناطق نوری هم شد. زیباکلام در ادامه تاکید کرد: کسانی که اینک دغدغه دموکراسی را دارند دیگر نمی توانند آمریکاستیز باشند.
زیبا کلام تصریح کرد: من تاکنون در این باره نظرسنجی نکردم ولی همینطور که به محیط اطرافم نگاه می کنم اگر بیشتر از 80 درصد جامعه ایران امروز در آبان 94 با آمریکاستیزی مخالفت کنند و به دشمنی با آمریکا نه بگویند، من خیلی متعجب و شگفت زده نمی شوم.
وی اظهار داشت: وقتی شما با کشور دیگری به اسم آمریکا اعلان جنگ غیررسمی می کنید و می گویید باید با این کشور مبارزه کرد، من نمی دانم که از آن کشور چه انتظاری دارید؟ آیا انتظار دارید برای شما نامه عاشقانه بنویسند و یا دسته گل بفرستند؟!
رسایی در ادامه خطاب به زیبا کلام ادامه داد: اگر شما می گویید ما در مواضع خود علیه آمریکا در اقداماتی نظیر بمب گذاری و ... دست داشتیم و آمریکا هم حق دارد از مواضع خود در قبال ملت ما دفاع کند، باید پرسید که چه شد که ما این مواضع را اعمال کردیم؟ چه اتفاقی افتاد که شما مقاله معروف خود در سال 58 را نوشتید؟ وی خطاب به زیباکلام گفت: اگر شما را هم به آمریکا معرفی کنند آنها قبول نمی کنند زیرا قبل از انقلاب شما به زندان رفته بودید، از این رو شما را هم راه نخواهند داد، آنها فردی را نیاز دارند که گذشته و فعلش موافق با آنها باشد.


 رسایی: از کجا معلوم زیباکلام دوباره از حرف های خود پشیمان نشود؟!
رسایی در ادامه این نشست خبری به برخی از تناقضات در اظهارات زیباکلام اشاره کرد و گفت: کسی که در سال 58 مقاله ای با نام "بعد از شاه نوبت آمریکاست" می نویسد، اینک مخالف حرف های خود است. این نماینده مجلس با بیان اینکه از کجا معلوم دو سال دیگر زیباکلام از حرفهای خود پشیمان نشود، گفت: او آنقدر از برجام دفاع کرد که خود دکتر روحانی که بانی اصلی برجام بود، از آن دفاع نکرد.
زیباکلام هم در واکنش به اظهارات رسایی مبنی بر اینکه زیبا کلام که خود موافق آمریکاست چرا به فاصله یک سال بعد از پیروزی انقلاب یعنی در سال 58 مقاله ای تحت عنوان "بعد از شاه نوبت آمریکا است" در روزنامه کیهان نوشته است، تأکید کرد: آنچه که من در این مقاله مطرح کردم یک موج بود و این موج متأثر از جریان مارکسیسم بود و به تدریج بود که به جای امپریالیسم آمریکا، آمریکاستیزی و استکبارستیزی آمد.

 

 

گفتم که خدا مرا مرادی بفرست ، طوفان زده ام راه نجاتی بفرست ، فرمود که با زمزمه ی یا مهدی ، نذر گل نرگس صلواتی بفرست

یک شنبه 17 آبان 1394  8:40 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها