0

انتقاد ابتکار از قتل عام ماهی‌های زاینده رود

 
khodaeem1
khodaeem1
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 89277
محل سکونت : خراسان رضوی

انتقاد ابتکار از قتل عام ماهی‌های زاینده رود

 
چرا پیش از بسته شدن آب در بستر زاینده  رود آب برای حیات ماهی ها ، ذخیره نشده است

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، ضمن اشاره به ضرورت اصلاح مدیریت حوزه آب، نسبت به قتل عام ماهی های زاینده رود بر اثر بسته شدن ناگهانی آب انتقاد کرد.
به گزارش ایسنا، معصومه ابتکار صبح پنج شنبه در سفر به اصفهان در حاشیه بازدید از پارک ملی و پناهگاه حیات وحش کلاه قاضی در جمع خبرنگاران افزود: منابع آبی در سال های گذشته اگرچه با گسترش زیادی همراه بوده است، اما بهره وری چندانی برای کشور نداشته است و چون حقابه های طبیعت در نقاط مختلف به خوبی رعایت نشده است می توان گفت که مدیریت حوزه آب و برنامه ریزی های مرتبط با آن نیازمند اصلاح دوباره توسط شورای عالی آب است.وی با ابراز نارضایتی از شرایط فعلی مصرف آب در حوزه های آبی کشور خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی پرت آب بالاست و توسعه بی رویه و کشت محصولات پرآب نیز به این مسئله دامن زده است.ابتکار با انتقاد شدید نسبت به قتل عام ماهی ها در بستر زاینده رود در نتیجه بسته شدن ناگهانی آب تصریح کرد: این کاراشتباه است و چرا پیش از بسته شدن آب در بستر زاینده  رود بخش تعیین شده ای از آب برای حیات ماهی ها ، ذخیره نشده است؟ با وجود این سوال اساسی این جاست که چرا جریان آب زاینده رود باید قطع باشد؟ اقتضای رودخانه جاری ماندن آب و رسیدن آن به تالاب گاوخونی است.


زیست بوم با ارزش منطقه برای حیات خود به آب نیازمند است، بنابراین پیش از آنکه به این سوال پاسخ دهیم که چرا ماهی ها هلاک شده اند باید پرسید که چرا آب زاینده رود قطع شده است؟
وی دلیل اصلی محقق نشدن وعده رئیس جمهور درباره جاری ماندن آب در حوزه زاینده رود و به ویژه رودخانه را برداشت های غیرقانونی از مسیر و بالادست رودخانه عنوان و اظهار کرد: مسئولان و تشکل های کشاورزی، زیست محیطی و روستاها باید در کنار یکدیگر برای جاری شدن دوباره آب درزاینده‌رود تلاش کنند چرا که هم اکنون حقوق عمومی مردم در حال تضییع است.


رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور از تدوین سند ملی تغییر اقلیم در ماه های آینده خبر داد و گفت:  تغییر اقلیم یک پدیده حتمی است و بنابراین سازمان حفاظت محیط زیست سند ملی تغییر اقلیم را با همکاری همه دستگاه های مربوطه و محوریت برش استانی تنظیم کرده است و ظرف ماه های آینده به صورت نهایی در کشور به تصویب خواهد رساند. چرا که  کشور برای مقابله با معضلات تغییرات ناگهانی باید ساز و کارهای لازم را پیش از وقوع حوادث غیر مترقبه فراهم کند.
وی کشاورزی و دامداری سنتی را دو معضل اساسی محیط زیست در کشور ارزیابی و خاطر نشان کرد: دامداری های سنتی درسال های گذشته فشار زیادی بر مراتع و منابع طبیعی کشور اعمال کرد و بنابراین کلیه کارشناسان و دغدغه مندان حوزه محیط زیست به این اجماع رسیده اند که با دامداری و کشاورزی مدرن می توان از خشکسالی های پیش رو کاست و به بهبود شرایط محیط زیست با همکاری مردم کمک کرد.


ابتکار به فعال سازی سازوکار مدیریتی پویا برای اجرای برنامه جامع کاهش آلودگی هوا اشاره کرد و گفت: این برنامه با همکاری 16 دستگاه مختلف انجام شده و به دلیل نیاز به هماهنگی همه این نهادها تا کنون با سرعت پایینی به پیش رفته است با وجود این، سازوکار برنامه جامع کاهش آلودگی هوا در سطح ملی و استانی شکل گرفته و استان اصفهان یکی ازبهترین نمونه های اجرای این برنامه در سطح کشور بوده است.

 

 

گفتم که خدا مرا مرادی بفرست ، طوفان زده ام راه نجاتی بفرست ، فرمود که با زمزمه ی یا مهدی ، نذر گل نرگس صلواتی بفرست

شنبه 9 آبان 1394  7:49 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها