خبرگزاري آريا-رئيس انجمن صنفي راهنمايان ايرانگردي و جهانگردي استان فارس با بيان اينکه شهردار شيراز از سوي تشکلهاي صنايع دستي و گردشگري فارس به عنوان چهره برتر گردشگري اين استان شناخته شد، گفت: شهردار شيراز با دريافت کارت راهنماي گردشگري به جمع هزار و دويست راهنماي گردشگري فارس پيوست.
به گزارش دريافتي آريا از شيراز،امير سبوكي در اين جلسه به تشريح اهميت صنعت گردشگري در سراسر جهان پرداخت و افزود: صنعت گردشگري يکي از مهمترين صنايع جهان محسوب ميشود و بي دليل نيست که در دنيا از آن به عنوان صنعت نام ميبرند.
وي با اشاره به اينکه در کشور ما آنچنان که بايد به اهميت اين صنعت واقف نيستيم و تنها صنعت نفت و خودروسازي مدنظر قرار ميگيرد، خاطرنشان کرد: اگر ميدانستيم درآمد صنعت گردشگري چقدر ميتواند بر اشتغال مردم مؤثر باشد تمرکز استراتژي خود را بر آن ميگذاشتيم.
سبوکي با بيان اينکه امروزه حتي آلمان و ژاپن که کشورهاي صنعتي دنيا هستند، تمام همت خود را بر رونق گردشگري گذاشتهاند، تصريح کرد: کشوري مانند فرانسه از طريق گردشگري چندين برابر پول فروش نفت درآمد به دست ميآورد.
وي از اينکه گردشگري در ايران تنها يک نام است که هيچگاه به واقع صنعت تلقي نشده است؛ ابراز تأسف کرد و با اشاره به اينکه در نفت و پتروشيمي به ازاي هر 700 ميليون تومان يک اشتغال ايجاد ميشود، بيان کرد: در گردشگري به ازاي هر 50 ميليون تومان يک اشتغال ايجاد ميشود.
رئيس انجمن صنفي راهنمايان ايرانگردي و جهانگردي استان فارس، عنوان کرد: امروز حوزه گردشگري با بحرانهاي متعددي مواجه است؛ نگاه به حوزه گردشگري به عنوان صنعت تعريف نشده و در مورد بد يا خوب بودن آن، گاه بحثهايي مطرح ميشود.
سبوکي با بيان اينکه امروز متأسفانه هنوز در کشور ما شاکله و استراتژي مشخصي براي صنعت گردشگري وجود ندارد، اظهار داشت: در سطح کلان در کشور حتي برنامه صنعت گردشگري براي مدت يک هفته مشخص نيست تا چه رسد به استانها و شهرها.
وي افزود: در کشورهاي مهم گردشگري مانند مالزي، فرانسه، اسپانيا، آلمان و ترکيه ميدانند تا سال 2020 ميلادي هر هفته بناست چه اتفاقي در حوزه گردشگري بيفتد در حالي که ما در گردشگري دچار روزمرگي هستيم و برنامههاي اين صنعت در کشورمان مشخص نيست.
رئيس انجمن صنفي راهنمايان ايرانگردي و جهانگردي استان فارس با اشاره به اينکه نقش شهرداري در توسعه گردشگري بر هيچکس پوشيده نيست و شهردار محترم و شوراي اسلامي شهر در طول مدت اخير تلاشهاي زيادي براي توسعه زيرساختهاي گردشگري انجام دادند، خاطرنشان کرد: معافيت هتلسازان از عوارض در زمينه هتلسازي از آن جمله بوده است و توجه ويژه به زيرساختها مورد اذعان گردشگران به شيراز سفر کرده، است.
سبوکي، راهاندازي کميته تورهاي ورودي را در رونق صنعت گردشگري شيراز بسيار اثرگذار دانست و با بيان اينکه در نبود اين کميتهها مسافران از تهران تقسيم ميشدند و سهم شيراز از سه شب به يک شب کاهش يافته بود، تصريح کرد: زماني که کميته تورهاي ورودي شکل گرفت يکي از مهمترين آرمان هاي ما در افزايش ماندگاري مسافر رقم خورد و پرواز مستقيم به شيراز با انعقاد قرارداد با ايرلاينها داير شد.
وي با اشاره به اينکه هماکنون بسياري از توريستهايي که به ايران ميآيند مبدأ يا مقصدشان شيراز است، بيان کرد: افزايش ماندگاري مسافران خارجي از يک شب به سه شب با راهاندازي اين کميتهها رقم خورد که البته لازم است جاذبههاي گردشگري جديدي نيز در شيراز تعريف شود.
رئيس انجمن صنفي راهنمايان ايرانگردي و جهانگردي استان فارس، عنوان کرد: اگر توريستي 40 سال پيش به شيراز آمده باشد و اکنون تمايل داشته باشد بار ديگر به شيراز بيايد بايد با جاذبههاي جديد و به روز گردشگري، احتمال افزايش ماندگاري وي را بيشتر کرد.
سبوکي با تأکيد بر اينکه ايجاد جاذبه جديد بسيار مهم است، اظهار داشت: کشورهاي مالزي، سنگاپور و ترکيه که در امر گردشگري فعاليت دارند هر سال حداقل يک جاذبه به وجود ميآورند چنانکه ترکيه سال گذشته توانست 36 ميليون گردشگر جذب کند که با دو ميليون گردشگر ما که با احتساب وارد شوندگان از عراق و افغانستان است، قابل قياس نيست.
وي افزود: تا چشمانداز 1404 چند سالي وقت نمانده و در آن چشمانداز پيشبيني شده که بايد سالانه 20 ميليون گردشگر توسط کشورمان جذب شود که در وضع فعلي اين امر يک روياست چرا که زيرساخت گردشگري وجود ندارد.
رئيس انجمن صنفي راهنمايان ايرانگردي و جهانگردي استان فارس با اشاره به اينکه در کل فارس از هتلهاي يک تا 5 ستاره، 6 هزار تخت وجود دارد، بيان کرد: در کل استان شبي بيشتر از شش هزار نفر توريست را نميتوان اقامت داد.
سبوکي با بيان اينکه در مهمانپذيرهاي فارس 9هزار تخت وجود دارد، از اين تعداد اندک با عنوان فاجعه ياد کرد و گفت: اگر همه دست به دست هم ندهيم چشمانداز برنامه محقق نميشود و در اين مسير کمکهاي شهرداري و شورا واقعا راهگشاست.
وي با تشکر و قدرداني از حمايتهاي کميسيون گردشگري شوراي اسلامي شهر شيراز و اعضاي اين شورا از جمله آقايان مهندس طالبان، نقيبزاده و دستغيب، خاطرنشان کرد: اين افراد خالصانه در بدترين شرايط به ميدان آمدند و به ما کمک کردند و مجموعه مديريت ارشد شهرداري و معاونان ايشان نيز در کمک به حوزه گردشگري تمام قد از ما حمايت کردند.
رئيس انجمن صنفي راهنمايان ايرانگردي و جهانگردي استان فارس با بيان اينکه بهتر است کميته ويژهاي براي رسيدگي به بحث سرمايهگذاري در حوزه گردشگري در سازمان سرمايهگذاري شهرداري شيراز براي تسهيل کارها تشکيل شود تا هتلدار يا سرمايهگذار براي رسيدگي به پرونده کارش معطل نشود، تصريح کرد: همچنين مناسب است سازمان گردشگري شهرداري شيراز براي تمرکز خاص بر مقوله گردشگري با اهداف و نيروي انساني مشخص راهاندازي شود زيرا بدون شک شهرداري شيراز ميتواند کشتي گردشگري را به ساحل برساند