نوبخت: دولت تصمیمی برای خروج پتروشیمی از بورس ندارد
صحبت های روز دوشنبه اکبر ترکان، مشاور رئیس جمهور درباره انگیزه 4 وزیر از نامه به رئیس جمهور که در آن رانت برای نرخ خوراک ارزان پتروشیمی را انگیزه 4 وزیر از نامه نگاری ذکر کرده بود با تکذیب خود وی و واکنش نوبخت، سخنگوی دولت مواجه شد.اکبر ترکان مشاور رییس جمهور و دبیر شورای عالی مناطق آزاد، در گفت وگو با خبر آنلاین گفت: «در نقل قول هایی که به نقل از بنده منتشر شده، متاسفانه رعایت امانت نشده است. من هیچ گاه نگفته بودم چهار وزیری که نامه به روحانی را امضا کرده بودند، مفت خور یا رانت خوار بوده اند. متاسفانه برخی از رسانه ها به صورت مغرضانه ای نقل قولی را از من منتشر کردند که هیچ گاه درست نبود و من از این تعابیر استفاده نکردم».
ترکان تاکید کرد: نقل قول هایی که با عنوان مفت خوری و رانت خواری 4 وزیر منتشر شده است را قویا تکذیب می کنم. ترکان همچنین در مورد مصاحبه منتشر شده روز گذشته گفت: بحث ما در مورد عملکرد پتروشیمی ها و تاثیر گذاری آنها بر تصمیمات وزرا بود. واقعیت این است که خوراک پتروشیمی ها ارزان است. من در مصاحبه ام به تاثیر پذیری برخی وزرا از تلاش برای کاهش قیمت خوراک اشاره کردم اما حرف های من به طور نادرست و البته به صورت مغرضانه تا کنون منتشر شده است. امیدوارم رسانه ها روند دیگری در پیش بگیرند. مفت خور خواندن وزرا در ادبیات سیاسی من نیست.ترکان مشاور رئیسجمهور خاطرنشان کرد: برخی فکر میکنند با انتشار اخبار نادرست میتوانند بر تصمیمگیری دولت تاثیر بگذارند. وی ادامه داد: منظور من صنعت ایران بود که عادت کرده است گاز ارزان دریافت کند. ما با ارزانفروشی گاز مخالف هستیم. همین الان داریم گاز را با قیمت 13 سنت ارزان میفروشیم چون قیمت جهانی گاز سه برابر این مقدار است. در همین حال محمد باقر نوبخت در نشست خبری در رابطه با اظهارات اخیر ترکان مشاور ارشد رئیسجمهور اظهارداشت: در خصوص اظهارات آقای ترکان باید ببینیم که اصل موضوع چیست. سخنگوی دولت تأکید کرد: آقای ترکان درباره نرخ خوراک پتروشیمی معتقد است که نرخ 13 سنت دارای سود کافی است در حالی که سهامداران بازار بورس از این عدد اظهار خرسندی نمیکنند.
نوبخت همچنین اضافه کرد: آقای ترکان در اظهاراتشان گفتند اگر این 13 سنت کمتر شود سود بیشتری به گروه خاصی تعلق میگیرد و این مسئله را تعبیر به رانت کرده اند و مطمئناً منظورشان این چهار وزیر نبوده بلکه به تشریح آثار این درخواست به بازار بورس پرداختند. وی تأکید کرد: این مطلب نظر مشاور رئیسجمهور بوده و نظر رسمی دولت تلقی نمیشود زیرا نظر رسمی دولت توسط سخنگو بیان میشود و آقای ترکان نیز تنها نظرشان را مطرح کردهاند.وی گفت: آقای ترکان نظر خود را اعلام کرده است و نظر رسمی دولت را سخنگوی دولت مطرح می کند. نوبخت افزود: مشاور رئیس جمهور یا هر مقام دیگری می تواند نظر شخصی خود را به عنوان صاحبنظر ارائه دهد.
سخنگوی دولت در پاسخ به این سؤال که آیا وزرا به طور جداگانه پیرامون مسائل اقتصادی و بحران های پیش رو به رئیسجمهور نامه نوشته اند یا خیر، گفت: نامهنگاری وزرا با رئیسجمهور امری متعارف است و به معنای بحران نیست، هر روز ما (وزرا) و معاونین برای حل مشکلات دستگاه ها نامه دریافت میکنیم و برای آقای رئیسجمهور نامه های زیادی می آید و این یک مسئله متعارفی است که برخی از این نامه ها را آقای رئیسجمهور به بنده منعکس میکند که تلاش میکنیم تا مشکلات حل شود.
دولت تصمیمی برای خروج پتروشیمی از بورس ندارد
سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درباره خروج کالاهای پتروشیمی از بورس گفت: دولت در این زمینه تصمیمی ندارد اما در مورد نرخ خوراک پتروشیمی وزارت نفت در حال پیگیری است.