0

پرونده نامزدي ثبت جهاني بيابان لوت در حال ارزيابي است

 
khodaeem1
khodaeem1
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 89277
محل سکونت : خراسان رضوی

پرونده نامزدي ثبت جهاني بيابان لوت در حال ارزيابي است

ايسنا/ بازرسان و کارشناسان IUCN (اتحاديه بين‌المللي حفاظت از محيط زيست) به‌منظور ارزيابي پرونده ثبت جهاني بيابان لوت به استان کرمان سفر کردند.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، منطقه‌ي کوير، Paul Williams Worthing از کشور نيوزيلند و Maher mahjoub از کشور تونس به‌عنوان سفراي يونسکو به‌منظور ارزيابي پرونده نامزدي ثبت جهاني بيابان لوت وارد کرمان شدند.

در اين بازديد فرهاد نظري، مهران مقصودي، محمدحسين محمدبيگي، طالبيان معاون سازمان ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع‌دستي کشور، محمود وفايي مديرکل سازمان ميراث‌فرهنگي، گردشگري و صنايع‌دستي استان کرمان و معاونين همراهي مي‌کنند.

گشت هوايي منطقه و بازديد هوايي منطقه کشيت، کلوت‌هاي شمالي و جنوبي، ريگان يلان، گندم بريان و رودخانه شور، ملاقات با جامعه محلي در شهداد و بازديد از پايگاه شفيع‌آباد و دست‌اندرکاران پايگاه شفيع‌آباد از برنامه‌هاي بازرسان و کارشناسان IUCN به استان کرمان در روز پنج‌شنبه بود.

بازديد از نبکاه‌ها، کلوت‌هاي مختلف منطقه، بستر رودخانه شور، گندم بريان، شهر خيالي لوت، آسابادهاي نهبندان، از جمله برنامه‌هاي اين بازرسان در دو روز آينده مي‌باشد.

«محمود وفايي»، مديرکل ميراث‌فرهنگي، گردشگري و صنايع‌دستي استان کرمان در حاشيه اين بازديد با تأکيد بر اين‌که رخداد مهمي در حال شکل‌گيري است، گفت: جاذبه‌ها و آثار تاريخي استان از جمله کلوت‌هاي شهداد به‌تدريج در حال پيوستن به جهاني شدن است.

وي با اشاره به اين‌که پرونده ثبت جهاني بيابان لوت مدتهاست که توسط کارشناسان يونسکو و سازمان ميراث‌فرهنگي، گردشگري و صنايع‌دستي کشور به مديريت طالبيان با همکاري سازمان ميراث‌فرهنگي، گردشگري و صنايع‌دستي استان مطالعه و بررسي شده است، افزود: بازديد بازرسان و کارشناسان IUCN (اتحاديه بين‌المللي حفاظت از محيط‌زيست) از منطقه، گام‌هاي نهايي براي تکميل پرونده ثبت جهاني کلوت‌هاي شهداد مي‌باشد.

وفايي يادآور شد: علاوه‌بر مطالعات و تبيين ويژگي‌هاي منحصر به فرد منطقه، اقدامات اجرايي و عملياتي زيادي با هدايت و مديريت استاندار کرمان و ميراث‌فرهنگي، گردشگري و صنايع‌دستي استان از جمله نصب تابلوهاي راهنما و مسيرياب منطقه، تجهيز و آماده‌سازي پايگاه ثبت جهاني لوت هم‌چنين هماهنگي و استفاده از همکاري‌هاي محلي در جهت ايجاد امکانات و بسترسازي مناسب انجام شده است.

مديرکل ميراث‌فرهنگي، گردشگري و صنايع‌دستي استان کرمان ضمن تقدير از مجموعه عوامل محلي که مشتاقانه همکاري‌هاي خوبي را با مجموعه اين سازمان به عمل آورده‌اند، گفت: امام جمعه و روحانيت منطقه، بخشدار هم‌چنين فرمانداري کرمان تحت توجه و تأکيد استاندار زمينه جهاني شدن بيابان لوت را فراهم کردند.

وفايي خاطرنشان کرد: معاون سازمان ميراث‌فرهنگي، گردشگري و صنايع‌دستي کشور و دو تن از سفيران يونسکو به عنوان کارشناس و ارزياب کوير صبح پنج‌شنبه به منطقه شهداد عازم و طي پرواز هوايي 3 ساعته، پرونده ثبت جهاني بيابان لوت را ارزيابي کردند.

وي افزود: پس از بازديد هوايي و گشت زميني هم‌چنين حضور اکيپ در منطقه نهبندان متعاقب آن بعد از سه روز حضور در کوير که بخشي از آن در منطقه سيستان و بلوچستان و خراسان‌جنوبي واقع شده، روز يکشنبه طي نشست اين هيئت با استاندار کرمان، نتيجه و نظريات اين پرونده ارائه مي‌شود.
مديرکل ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي استان کرمان گفت: يقيناً با توجه به جاذبه هاي بي نظير کوير لوت که 80 درصد آن در استان و 20 درصد در استان هاي خراسان جنوبي و سيستان و بلوچستان تقسيم شده و آماده سازي پايگاه و انجام فعاليت هاي عملياتي در اسل 2016 شاهد ثبت جهاني بيابان لوت خواهيم بود.
وفايي با اشاره به اين‌که پرونده بيابان لوت چهارمين اثري است که به‌عنوان اثر بکر و طبيعي و بي‌نظير پس از ثبت منظر فرهنگي ارگ بم، باغ شاهزاده ماهان و صخره‌هاي دستکند ميمند، به يونسکو ارسال شده است، يادآور شد: استان کرمان از حيث ثبت جهاني آثار تاريخي مقام نخست را دارا مي‌باشد که همزمان با پرونده ثبت جهاني بيابان لوت، ثبت جهاني قنوات استان نيز در دست اقدام است که شاخص آنها قنات گوهرريز در جوپار و قنات اکبرآباد در بروات بم مي‌باشد.

وي هماهنگي بين دستگاهي بخش دولتي(بخشداري، منابع طبيعي، محيط زيست و سازمان ميراث‌فرهنگي، گردشگري و صنايع‌دستي به‌عنوان دستگاه متولي)، آماده‌سازي جوامع محلي، راه‌اندازي تشکل‌هاي غيردولتي، آموزش و فرهنگسازي پيرامون گردشگري پايدار و رابطه متقابل گردشگري بر محيط‌زيست و طبيعت و راه‌اندازي پايگاه در قلعه شفيع‌آباد را از جمله اقدامات انجام شده اين سازمان به‌منظور ثبت جهاني بيابان لوت دانست.
مديرکل ميراث‌فرهنگي، گردشگري و صنايع‌دستي استان کرمان خاطرنشان کرد: اقدامات مهمي از جمله تهيه نقشه‌هاي پايش منطقه، مشخص کردن عرصه و حريم منطقه، هماهنگي بين استان‌هاي خراسان‌جنوبي و سيستان و بلوچستان جهت تکميل پرونده و ارسال به يونسکو آماده شده است.

وفايي با تأکيد بر اين‌که بيش از 75 درصد 40 هزار کيلومتر مورد نظر در استان کرمان مي‌باشد، گفت: 3 پايگاه ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع‌دستي در شفيع‌آباد در شهداد، ده سليم نهبندان و نصرت‌آباد در سيستان و بلوچستان راه‌اندازي شده که پايگاه شفيع‌آباد اصلي‌ترين پايگاه به شمار مي‌رود.
لازم به ذکر است، استاندار کرمان در سفري که ارديبهشت امسال به بخش شهداد شهرستان کرمان داشت از اجراي طرح گردشگري 300 ميليارد توماني کوير کرمان خبر داد و گفت: فاز نخست اين طرح شامل آماده‌سازي قلعه‌ي شفيع‌آباد، کمپ جديد ايجاد و راه‌اندازي کاروان‌هاي کويرگردي، راه‌اندازي وب‌سايت‌هاي جهاني و انجام بازاريابي است.
رزم‌حسيني با اشاره به اين‌که فاز دوم و سوم اين طرح گردشگري شامل ايجاد هتل سه ستاره و جابه‌جايي هوايي و استقرار دو فروند بالگرد گردشگري است، افزود: دولت تدبير و اميد در تلاش است تا برنامه‌هاي خوبي براي توانمندسازي روستائيان و ايجاد اقتصاد در روستا از محل کارآفريني و تسهيلات ارزان‌بهره‌ اجرا کند.

 

گفتم که خدا مرا مرادی بفرست ، طوفان زده ام راه نجاتی بفرست ، فرمود که با زمزمه ی یا مهدی ، نذر گل نرگس صلواتی بفرست

یک شنبه 3 آبان 1394  7:59 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها