به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از کرمان، حجتالاسلام عباس جعفری، امامجمعه کوهبنان دیروز، دوم آبانماه در حضور گسترده مسئولان و مردم عزادار در امامزاده بیبی عصمت(س) با تسلیت ایام شهادت امام حسین(ع) گفت: امام حسین(ع) وقتی دید زمام حکومت به دست افراد نالایق و بیکفایتی همچون یزید افتاده است و در حقیقت به صورت علنی احکام اسلامی زیر پا گذاشته میشود قیام کرد و در این راه از جان، مال و فرزندان خود گذشت تا اسلام پایدار بماند.
وی همدلی و همزبانی را از جمله درسهای عاشورا عنوان کرد و اظهارکرد: تا هر زمان که امت اسلامی در سایه وحدت و همدلی باشند، دشمن نمیتواند در بین آنان رسوخ کند.
جعفری یادآور شد: بیش از هزار سال از حادثه کربلا میگذرد، اما هنوز هم فریاد لبیک یا حسین(ع) مردم در جای جای جهان بلند است که در حقیقت همان رسای رسول خداست، پس جا دارد که همه با هم فریاد لبیک یا رسولالله(ص) را در روز عاشورای حسینی طنینانداز کنیم.
امامجمعه کوهبنان تأکید کرد: نبی مکرم اسلام(ص) بر قرآن و اهل بیت(ع) سفارش کردند که این دو در کنار هم زمینه سعادت جامعه اسلامی را رقم میزند و امروز هم در قرن معاصر فریاد لبیک یا روحالله و لبیک یا خامنهای سد محکمی در برابر استکبار جهانی، صهیونیستها و عوامل جیرهخوار آنان شده است.
وی آزاده زندگی کردن را از دیگر درسهای عاشورا عنوان کرد و افزود: امام حسین (ع) به مردم جهان آموخت سعی کنند در زندگی آزاده باشند و آزاده زندگی کنند و در این مسیر هرگز تن به ذلت و خواری ندهند و تسلیم هیچ گونه ظلم و ستمی نگردند.
جعفری تأکید کرد: در زمان ما هم استکبار جهانی در راس آنان آمریکا وجود دارد که پیمانشکنی میکند به گونهای که در بحث برجام به دنبال رواج مرام شیطانی خویش است.
وی ادامه داد: ما از شعار همیشگی خود یعنی مرگ بر آمریکا غفلت نخواهیم ورزید و در کنار آن فریاد مرگ بر اسرائیل را نیز پررنگتر ادامه میدهیم.
جعفری تصریح کرد: هر جا شیطنتی در جهان میشود زیر سر آمریکاست به گونهای که در کشورهای مختلف از جمله یمن، فلسطین، لبنان، سوریه و عراق و ... شاهد قتل و عام مردم مظلوم و ستمدیده هستیم.
وی گفت: در برخی اوقات به دلیل وابستگی و بیکفایتی پادشان برخی کشورها همچون عربستان شاهد کشته شدن هزاران حاجی و قتل و عام مردم کودکان مظلوم و بیدفاع یمن هستیم.
امام جمعه کوهبنان به لزوم احیای امر به معروف و نهی از منکر به عنوان یکی دیگر از درسهای عاشورا اشاره کرد و بیان کرد: وقتی امام حسین(ع) بزرگترین منکر اجتماعی را حکومت و حاکمیت یزید دید که حلال خدا را حرام و اوامر و نواهی الهی را دگرگون کرده است به اعتراض به وضعیت موجود پرداخت.
وی وفاداری را از جمله درسهای عاشورا عنوان کرد و افزود: امام حسین(ع) در عهدی که با خدای خویش بست وفادار ماند که این مهم در یاران حضرت نیز مشاهده میشود، جریان اماننامه و عدم پذیرش آن از سوی ابوالفضلالعباس(ع) گویای این حقیقت است که تا مرز شهادت بر عهد و پیمان خویش با امام حسین(ع) باقی ماند.
جعفری پایبندی به نماز را از جمله درسهای عاشورا دانست و ادامه داد: امام حسین(ع) همواره به مسئله اقامه نماز و ترویج فرهنگ آن در جامعه اهتمام میورزید، لذا مهلت یک شبه امام حسین(ع) برای انجام نماز در شب عاشورا همراه با دعا و استغفار بوده از طرفی ایشان در ظهر عاشورا در وسط میدان جنگ به اقامه نماز آن هم به جماعت و در اول وقت مبادرت ورزید.
وی جوانمردی و گذشت، ادب و بزرگواری را از جمله درسهای دیگر عاشورا بیان کرد و یادآور شد: برخورد خوب و پسندیده امام حسین(ع) و یاران با وفایش با لشکر حر و بخشش حر در صبح روز عاشورا خود گویای همه این موارد است.
امامجمعه کوهبنان حفظ عفاف و پاسداری از حجاب را از جمله درسهای عاشورا دانست و تأکید کرد: از عصر عاشورا در جریان اسارت اهلبیت(ع) و گرداندن آنان در شهرهای مختلف و حضور در کاخ یزید زنان اهلبیت(ع) حجاب خویش را به صورت کامل رعایت کردند.