0

مسلم بن عقیل

nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 81124

مسلم بن عقیل

وقتی مردم کوفه به امام حسین(علیه السلام) نامه نوشتند، امام(ع) مسلم بن عقیل را به محضر خود خواستند، دستان مسلم را گرفتند و در دستان خود فشردند...
-مسلم، برادرم، تو را با جمعی دیگر از افراد مورد اطمینان به سوی کوفه می فرستم. از خدا بترس و اسرار را حفظ کن و مهربانی و لطف داشته باش. اگر مردم را متحد و متفق دیدی، فورا جریان را به من خبر بده.

امام حسین(ع) این چنین به مردم کوفه نامه نوشتند:
"اما بعد، برادرم، عموزاده ام، مرد مورد وثوق و اطمینان از نزدیکانم، مسلم بن عقیل را نزد شما فرستادم. دستور داده ام اگر شما را متحد ببیند جریان را بنویسد، به جانم سوگند امام و پیشوا کسی است که حق را به یاد آورد..."(1) مسلم اواخر ماه رمضان از مکه حرکت کرد، به مدینه رفت؛ در مسجد رسول خدا(صلی الله علیه و آله وسلم) نمازش را خواند و با خانواده اش خداحافظی کرد و سفر خود را آغاز نمود.

مسلم سفر پر پیچ و خم خود را شروع کرده بود، مسلم وقتی وارد کوفه شد، با استقبال مردم مواجه شد و شیعیان یکی پس از دیگری گرد او جمع می شدند، مسلم که اوضاع را اینگونه دید نامه امام حسین(علیه السلام) را برای آن ها خواند. آن ها تقاضا کردند هر چه زودتر امام حسین(ع) به کوفه بیایند. برای همین مسلم اینگونه برای امام(ع) نامه نوشتند:

"نامه ‏هاى فرستاده شده، راست‏بوده و سخن فرستادگان هم درست است. مردم كوفه آماده جهاد و جانبازى در راه خدايند. هم اكنون هجده هزار نفر، با من بيعت كرده‏اند و آماده فداكارى در ركاب تو هستند. هر چه زودتر به سوى كوفه حركت كن!"

اين نامه را كه مسلم،بيست‏و هفت روز پيش از شهادتش به امام حسين(علیه السلام) نوشت، توسط "عابس‏بن شبيب شاكرى‏" براى آن حضرت فرستاد. همراه او،نامه‏هاى ديگرى هم كوفيان به امام (ع) نوشتند و با گزارش اين كه صدهزار شمشير براى يارى تو آماده است،از آن حضرت خواستند كه در آمدن به كوفه شتاب كند.(2)

مسلم، نگينى در ميان حلقه انبوه ياران و حضورش مايه دلگرمى چشم به راهان امام حسین(ع) است. شکوه و هیبتش مثال زدنی است. ميان كوفيان جايگاه و محبوبيتى دارد. هر شب، صحبت از جنگ است، سخن از شستشوى لكه‏ هاى ذلت و ننگ است كلام از شور جانسوز حقيقتهاست، از "رفتن‏ ها" و "ماندن‏ ها". ولى دوران آن كم بود و كم پاييد....
سرانجام، مسلم به دستور ابن زیاد(لعنت الله علیه) توسط بکیر بن حمران احمری در دارالاماره کوفه به شهادت رسید.

نام: مسلم
نام پدر: عقیل بن ابی طالب(علیه السلام)
نام مادر: علیّه
تاریخ تولد: ایشان در واقعه کربلا 38 – 39 سال سن داشتند و در مدینه به دنیا آمده اند.
محل شهادت: دارالاماره کوفه
آرامگاه: مسجد کوفه

پی نوشت
1. بر مدارعشق، شرح حال یاران امام حسین(ع). مرکز تحقیقات و پژوهش مؤسسه فرهنگی موعود عصر(عج). نشر موعود عصر(عج). چاپ دوم، زمستان 83. صص 22-25.
2. http://www.aviny.com/occasion/ahlebeit/imamhosein/moharram/87/01/Osve/01.aspx

از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست

پنج شنبه 30 مهر 1394  11:33 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها