روش ها و شیوه های امر به معروف و نهی از منکر را باید از اهل بیت علیهم السلام فرا گرفت . بی تردید اثر امر به معروف و نهی از منکر با روش های درست افزایش می یابد. بهترین روش ها و شیوه های ارتباط موثر و مهارت های امربه معروف و نهی از منکر و ایجاد تحول مثبت را باید از گفتار و رفتار امام حسین علیه السلام آموخت و به آن ها آراسته شد . آن جا که گناهکاری نزد سیدالشهداء(ع) آمد و از عجز و ناتوانی خویش در ترک معصیت سخن گفت و امام (ع) با موعظه ای تکان دهنده و هوشیارکننده او را از نافرمانی خدا بازداشتند .
روایت چنین است که مردی نزد امام حسین علیه السلام آمد و گفت : انا رجل عاص و لا اصبر عن المعصیه فعظنی بموعظه؛ من مردی گناهکارم و توان صبر از معصیت ندارم پس مرا موعظه ای کنید تا بتوانم گناه را ترک کنم. امام حسین علیه السلام در پاسخ به درخواست وی فرمودند : افعل خمسه اشیا و اذنب ما شئت ، فاول ذلک : لا تاکل من رزق ا... و اذنب ما شئت و الثانی : اخرج من ولایة ا... و اذنب ماشئت ، و الثالث : اطلب موضعا لایراک ا... و اذنب ما شئت و الرابع : اذا جاء ملک الموت لیقبض روحک فادفعه عن نفسک و اذنب ما شئت و الخامس : اذا ادخلک مالک فی النار فلا تدخل فی النار و اذنب ما شئت (بحارالانوار ، ج78 ، ص126)؛ پنج کار را انجام بده و آن گاه هر گناهی را خواستی انجام بده ! نخستین کار این که از رزق خدا مخور و هرگناهی خواستی انجام بده ، دوم این که از جایگاه و حد و مرزهای ولایت و تسلط و قدرت الهی خارج شو و هر گناهی را خواستی انجام بده. سوم این که، جا و مکانی را بیاب که خداوند در آن جا تو را نبیند و هرگناهی را انجام بده. چهارم این که، زمانی که عزرائیل و فرشته مرگ آمد تا روحت را بگیرد، او را از خودت بران و هر گناهی را انجام بده. پنجم این که، زمانی که فرشته ای تو را در آتش جهنم داخل کند، وارد آتش مشو و هر گناهی را انجام بده.امام حسین علیه السلام در این حدیث شریف، "پنج عامل" تاثیرگذار در "ترک گناه" را یادآوری فرموده اند . آگاهی بشر از این پنج اصل و قانون ، او را بر نجات از ارتکاب گناهان توانا می کند.