0

نذري‌هاي جالب و عجيب و غريب در ماه محرم

nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 81124

نذري‌هاي جالب و عجيب و غريب در ماه محرم

يک ماه محرم است و يک نذري قيمه. از قديم هم "قيمه امام حسيني" در مراسم عزاداري معروف بوده، اما اگر در هيات هاي مختلف بگرديد، حتما به موارد ديگري هم بر مي خوريد.

به گزارش صبحانه، 90 درصد نذري هاي مردم در هيات هاي مختلف قيمه است. ساليان سال دقيقا از زمان پدر و پدر بزرگ و .... اين غذاي خوشمزه ايراني جزو جدانشدني دسته هاي عزاداري بوده است البته يار غار قيمه که همان قرمه سبزي باشد هم در خيلي از هيات ها به عزاداران داده مي شد اما اين روزها و با افزايش هيات هاي مختلف در مناطق مختلف تهران و حتي شهرستان ها تنوع غذايي هم بيشتر شده و مردم نذرهايي را براي برآورده شدن حاجت هايشان ادا مي کنند که کمي عجيب و غريب است.

از شيرموز و نسکافه و لواشک گرفته تا پيتزا و کباب برگ و چنجه و البته ميگوي سوخاري! حتي آقايي هست که به قاليبافان نخ مي دهد،يا هستند کساني که تصميم مي گيرند يک حسينيه يا امامزاده را به تنهايي جارو بزنند يا پاي پياده و يا سينه خيز مسير بين حرم امام حسين(ع) تا حرم حضرت ابوالفضل را طي کنند.....در اين گزارش با انواع و اقسام نذري هاي جالب و عجيب که در تهران و بعضي از شهرستان هاي ايران ادا مي شود آشنا شويد.

شير موز در ايستگاه صلواتي

در يکي از ايستگاه هاي صلواتي منطقه 18 تهران(محله توليدارو) يک بار اتفاق جالبي افتاد.معمولا در اين ايستگاه صلواتي چاي ساده و گاهي چاي با دارچين بين عزاداران حسيني تقس مي شود اما بارها مشاهده شده که مردم نذورات خودشان از جمله، شير، شربت، عدسي، آش رشته و ... را تحويل ايستگاه داده اند تا بين سينه زنان و زنجير زنان توزيع شود.

اما جالب اينجاست که دو سال پيش يک نفر چند کارتن موز را براي خيرات آورد.موزهايي که با پيشنهاد يکي از افراد داخل ايستگاه با شير و شکرهايي که از ساعاتي قبل به ايستگاه آورده شده بود شيرموز را تحويل عزاداران داد. يکي از نفراتي که سالهاست در اين ايستگاه صلواتي فعاليت مي کند در اين مورد مي گويد: «سه - چهار ساعت طول کشيد.چند تا مخلوط کن قرض گرفتيم و به مردم شير موز داديم. اما جالب بود و با استقبال مردم هم روبرو شده بود.»

پيتزا در روز عاشورا

شايد اين اتفاق براي يک بار افتاده باشد آن هم به دليل اينکه اين پيتزا فروشي که در منطقه پيروزي تهران قرار دارد تازه تاسيس بود و به عزاداران حسيني پيتزا مي داد.نذري اي که شايد در آن منطقه براي نخستين بار مشاهده شده و ديگر کسي نديده که آن پيتزا فروشي در ماه محرم با اين غذاي فرنگي از عزاداران پذيرايي کند.

يکي از نفراتي که آن زمان پيتزاي نذري خورده در اين مورد مي گويد:«خيلي زود تموم شد.به هر حال پيتزا بود و کمتر کسي است که دوست نداشته باشد.اما در کل جالب بود و مردم خيلي زود پيتزاها را خوردند.بعضي ها هم با کارتن آنها را مي بردند.اما يادم است که خيلي زود تمام شد.البته تعدادش هم مثل قيمه و قرمه سبزي زياد نبود اما در هر صورت نذري بود.»

البته نذري پيتزا فقط مربوط به محله پيروزي تهران نيست.

در محله 15 خرداد هم عزاداران با پيتزا پذيرايي مي شوند.حاي خبر رسيده که در اصفهان هم در يکي از هيات ها مثل تهران پيتزا را به عنوان نذري بين سينه زنان تقسيم مي کنند.غذايي که پخت و پز آن سخت و زمان بر است اما چون نذر بوده مردم آن را در روزي که نذر کرده اند ادا مي کنند.

چلوکباب برگ، کوبيده، ميگوي سوخاري و کباب ترکي در ظهر عاشورا

هياتي در خيابان پاسداران. غذاهاي اين هيات در طول 10 شب محرم متفاوت است و معمولا از يکي از رستوران هاي معروف تهران تهيه مي شود.يک روز کباب کوبيده،يک روز کباب برگ و البته مشاهده شده که يک روز هم ميگو داده اند.با اين حال آنها در ظهر عاشورا با کباب ترکي هم از عزاداران پذيرايي کرده اند و به نظر اين تبديل به يک عادت شده است که در روز دهم محرم کباب ترکي مي دهند.

چنجه هاي معروف در ظهر عاشورا منطقه نياوران

يکي از هيات هاي معروف در منطقه نياوران ظهر روز عاشورا با يک غذاي ويژه از عزاداران حسيني پذيرايي مي کند.غذاهاي اين هيات به اندازه اي هست که به همه عزاداران يک پرس چنجه برسد.نظم در اين هيات حرف اول را مي زند و جالب اينجاست که به خانه اي نزديک هيات هم از اين عذاي نذري داده مي شود.

تجريش،هيات کاشف الکرب و آبگوشت،حسينيه ثارالله و فسنجان

يکي از قديمي ترين هيات هاي تهران در منطقه تجريش است. آنها سالهاست که در کنار کباب کوبيده و قيمه به مردم آبگوشت مي دهند.اين در حالي است که نزديک اين هيات حسينيه ثارالله قرار دارد که آنها هم با خورشت فسنجان از مردم پذيرايي مي کنند.

لاهيجاني هاي مقيم تهران و غذاي شمالي

هم وطنان شمالي هم که در هيات جواد الائمه براي سرور و سالار شهيدان عزاداري مي کنند با انواع غذاهاي شمالي از عزاداران پذيرايي مي کنند.البته در اين هيات بيشتر خود لاهيجاني ها حضور دارند و غذاهايي نذري مي دهند که باب طبع خودشان است.

حسينيه سادات عراقي؛چهار راه گلوبندک

نذري هاي اين حسينيه عجيب نيست و قيمه،قرمه سبزي و ...است اما آنچه باعث شده تا اين حسينيه در اين فهرست قرار بگيرد اين است که در اين هيات فقط به بانوان نذري مي دهند.

خورشت بادمجان در بهارستان

هياتي با قدمت 50 ساله در منطقه بهارستان وجود دارد که بيشتر ورزشکاران و کشتي گيران در اين هيات حضور دارند.در اين هيات بادمجان هايي سرو مي کنند که باعث شده شهرت آن به سراسر ايران برسد.ورزشکاراني مثل عباس جديدي هر سال سري به اين هيات مي زنند.

رشت، نذري لواشک با آب انار و مسقطي

در رشت آقايي هست که هر سال نذري عجيبي را به کودکان مي دهد.ماجرا از اينجا شروع مي شود که پسر اين بنده خدا براي برآورده شدن حاجتش اين نذر را مي کند و پس از اينکه به مراد دلش مي رسد ترکيبي از لواشک دستچيني(نوعي لواشک)،آب انار و مسقطي را بين 30 نفر از همکلاسي هايش تقسيم مي کند.از آن سال به بعد تا امروز که تقريبا 9 سال از آن ماجرا مي گذرد پدر خانواده هر سال اين نذر را ادا مي کند و لواشک ها را بيشتر بين کودکان و خردسالان تقسيم مي کند.

نخ هاي نذري براي بافت قالي

اين نذري عجيب در بجنورد است که يکي از تاجران و طراحان فرش آن را ادا مي کند.او هر سال نفري يک کيلو نخ و از هر رنگ 200 گرم به فقرايي مي دهد که بافنده فرش هستند اما براي خودشان کار نمي کنند يا اگر براي خودشان کار مي کنند توانايي زيادي براي خريد نخ هاي قالي را ندارند.آقاي علي حصوري هر سال اين کار را انجام مي دهد تا شايد گره هاي اين نخ ها وسيله اي شود براي اينکه گره اي از کار کسي باز شود.

ساندويچ کالباس با برندي معروف در بلوار فردوس

دو سال پيش و در ظهر عاشورا وقتي دسته هاي عزاداي از يکي از خيايان هاي بلوار فردوس عبور مي کردند با صحنه جالبي روبرو شدند.يکي از بانوان عزادار در حال پخش کردن نذري بود.او از يکي از برندهاي معروف در تهران ساندويچ هاي کالباس و ويژه اي را تهيه کرده بود و بين عزاداران توزيع مي کرد.اتفاقي که براي خيلي ها عجيب به نظر مي رسيد اما هر چه هست نذر اين بنده خدا بود.

عروسک،جارو کردن تنهايي يک امامزاده و اهداي کتاب به مساجد و امام زاده ها

جدا از نذري هاي خوراکي که از ابتدا تا انتهاي محرم و صفر به عزاداران داده مي شود خيلي از مردم هستند که براي شفاي بيماران خود نذرهاي جالبي مي کنند.مثلا يکي از بانوان ايران زمين که بچه دار نمي شد نذر مي کند اگر خدا به او بچه بدهد تا 7 سال تن او لباس هاي دست دوم بپوشاند.اتفاقي که افتاد و او به هيچ عنوان تا 7 سالگي تن بچه اش لباس نو نکرد.

از نذرهاي ديگر جاروکردن امامزاده ها، دادن کتاب به مساجد،درست کردن يا خريدن عروسک به نيت حضرت رقيه(ع) و ...است که مي توان در اين گزارش به آنها اشاره کرد.اين در حالي است که امسال هم با همت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي غرفه نذر کتاب نيز در حسينيه پيامبر اعظم(ص) راه‌اندازي شده است.کسانيکه تمايل به شرکت در نذر کتاب دارند، مي‌توانند در همان غرفه وجه نقد يا کتب مذهبي خود را تحويل دهند.

از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست

چهارشنبه 29 مهر 1394  4:19 PM
تشکرات از این پست
borkhar mehdi0014 bigharar farnaz_s
borkhar
borkhar
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 19319

پاسخ به:نذري‌هاي جالب و عجيب و غريب در ماه محرم

چه جالب !

آجی نذری ( رشت ) رو خوندی ؟ آخ...یه سر شما باید اونجا بزنین پاسخ به:نذري‌هاي جالب و عجيب و غريب در ماه محرم

خدایا دلم به سان قبله نماست...وقتی عقربه اش به سمت "تو"می ایستد آرام می شود

"ان الله مع الصابرین ...همانا خداوند با صابرین است"

چهارشنبه 29 مهر 1394  4:22 PM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh mehdi0014 farnaz_s
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1

ان شاءالله قسمت بشه یه سر بریم رشت و یه دل سیر لواشک بخوریمcheeky

چهارشنبه 29 مهر 1394  4:24 PM
تشکرات از این پست
borkhar mehdi0014 farnaz_s
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1

نقل قول borkhar

چه جالب !

آجی نذری ( رشت ) رو خوندی ؟ آخ...یه سر شما باید اونجا بزنین 

سلام

چه جالب منم تو همین فکر بودم

همه میرن دنبال پیتزا و چلوکباب  و... ما میریم دنبال لواشکwink

چهارشنبه 29 مهر 1394  4:26 PM
تشکرات از این پست
borkhar mehdi0014 farnaz_s
borkhar
borkhar
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 19319

نقل قول nazaninfatemeh

نقل قول borkhar

چه جالب !

آجی نذری ( رشت ) رو خوندی ؟ آخ...یه سر شما باید اونجا بزنین 

سلام

چه جالب منم تو همین فکر بودم

همه میرن دنبال پیتزا و چلوکباب  و... ما میریم دنبال لواشکwink

فدات آجی. فکر کنم کم هزینه ام بشه این نذری ؟

من اولیه به دهنم مزه اومد.

خدایا دلم به سان قبله نماست...وقتی عقربه اش به سمت "تو"می ایستد آرام می شود

"ان الله مع الصابرین ...همانا خداوند با صابرین است"

چهارشنبه 29 مهر 1394  4:29 PM
تشکرات از این پست
nazaninfatemeh mehdi0014 farnaz_s
دسترسی سریع به انجمن ها