ساعت ماژولار Block
گوگل اولین گوشی هوشمند ماژولار را تحت پروژهای که Ara نام گرفته، معرفی کرده است؛ اما هنوز خبری از عرضهی این محصول به بازار نیست. حال آنکه یک استارت آپ در کیک استارتر، ساعت هوشمند ماژولاری را با نام Blocks معرفی کرده که موفق شده در کمتر از ۵۶ دقیقه سرمایهی اولیهی مورد نیاز خود را جذب کند.
بلاک را باید اولین ساعت هوشمند ماژولاری خواند که به بازار عرضه شده است. در ظاهر این ساعت هوشمند تفاوتی با سایر نمونههای موجود در بازار ندارد. قسمت اصلی بدنه که در واقع محل قرار گرفتن کامپوننتهای اصلی سختافزاری و رابط مخصوص نمایش ساعت است، شبیه به نمونههای دیگر موجود در بازار است؛ حال آنکه وجه تمایز بلاک با سایر محصولات موجود در بازار، عملکرد متفاوت بند این محصول است. بند ساعت هوشمند بلاک از ماژولهای مختلفی تشکیل شده که هر یک عملکرد متفاوتی را دارند. کاربران میتوانند به راحتی با انتخاب ماژولهای مورد نظر خود با عملکردهای مختلف، ساعت هوشمند خود را براساس نیازهای خود بسازند که این ویژگی را باید دلیلی برای جذابیت ساعت هوشمند بلاک خواند.
یکی از مسائلی که ساعتهای هوشمند و کلا اغلب گجتهای پوشیدنی از آن رنج میبرند، محدودیت فضا برای تعبیهی انواع ماژولهای سختافزاری است. یقینا با تعبیه نواع مختلف سنسورها کاربران میتوانند بسته به نیاز خود از طیف گستردهای از اطلاعات استفاده کنند؛ حال آنکه کمبود جا، تولیدکنندگان را بر آن داشته تا سنسورها و قابلیتهایی را در گوشیهای هوشمند خود تعبیه کنند که در میان تمام کاربران قابل قبول و مورد استفاده است. حال بلاک ساعتهوشمندی طراحی کرده که کاربران را قادر میسازد تا محصول مورد نظر خود را با براساس نیازهایشان انتخاب کرده و مورد استفاده قرار دهند.
یکی دیگر از نقاط ضعف ساعتهای هوشمند، قدیمی شدن فناوری مورد استفاده در این محصولات با گذشت زمان است؛ چراکه ماژولهای مورد استفاده در ساعتهای هوشمند که شامل پردازنده، صفحهی نمایش و انواع سنسورها است، روز به روز پیشرفت کرده و در نتیجه ساعت هوشمند دو سال گذشته دیگر یک گزینهی مناسب برای خرید نیست. بلاک این مشکل را نیز حل کرده است؛ چراکه کمپانی سازنده اعلام کرده که ماژولهای بروز شدهای را برای استفاده روی بند ساعت هوشمند بلاک در اختیار کاربران قرار خواهد داد تا این ساعت را بتوان برای چند سال مورد استفاده قرار داد. کمپانی بلاک با باز کردن درهای پلتفرم خود، این اجازه را به سایرین داده تا انواع ماژولها با کاربردهای مختلف از قبیل بازی، ورزشی، سلامتی و حتی ماژولهای مخصوص محیط کار یا دانشگاهی را توسعه دهند.
از جملهی ماژولهایی که بصورت پیشفرض توسط بلاک در اختیار کاربران قرار خواهد گرفت باید به باتری اضافه، سنسور NFC، سنسور سنجش ضربان قلب، اسلات سیمکارت، دما سنج، سنسور سنجش میزان اکسیژن، دماسنج، فشارسنج، ارتفاع سنج، سنسور اثر انگشت و شماری از قابلیتهای دیگر اشاره کرد. البته برخی از این ماژولها هنوز بصورت کامل توسعه نیافتهاند و بلاک در حال کار با شرکای خود است تا این ماژولها را نیز به محصول خود اضافه کند.
بلاک لیستی از ماژولهایی را که میتوان برای این ساعت هوشمند منتشر کرد را نیز معرفی کرده که از جملهی آن میتوان به سنسور سنجش کیفیت هوا، ماژول دوربین، ماژول حافظهی فلش، ماژول دماسنج بدن و ماژول تعیین استرس کاربر اشاره کرد که شاید در آینده شاهد عرضهی آنها نیز باشیم.
ماژول اصلی ساعت هوشمند بلاک عملکردی مشابه سایر ساعتهای هوشمند موجود در بازار دارد . برای مثال میتوان به صفحهی نمایش لمسی این ساعت هوشمند اشاره کرد که شکل آن دایره است. همچون سایر ساعتهای هوشمند میتوان اعلانیهها و اطلاعات مربوط به فعالیتهای ورزشی صورت گرفته را مشاهده کرد. بلاک امکان انتخاب صفحهی نمایش از سایر گزینهها را نیز ممکن کرده که از جملهی آن میتوان به نمایشگر e-ink اشاره کرد.
ماژولهای توسعهیافته را میتوان به راحتی متصل کرده یا از بدنهی اصلی ساعت جدا کرد؛ بطوریکه نیازی به خاموش کردن گوشی هوشمند نیست. بلاک از رابط کاربر زیبا و کاربرپسندی بهره میبرد که مبتنی بر آخرین نسخهی اندروید توسعهیافته است. از مشخصات فنی این ساعت هوشمند باید به پردازندهی بسیار کم مصرف اسنپدراگون ۴۰۰ کوالکام اشاره کرد. همچنین باید به حافظهی رم ۵۱۲ مگابایتی، حافظهی داخلی ۴ گیگابایتی، صفحهی نمایش ۱.۳۵ اینچی با رزولوشن ۳۶۰ در ۳۶۰ پیکسل به شکل دایره، قابلیت ارتباط WiFi 802.11 b/g/n و باتری ۴۰۰ میلی آمپر ساعتی اشاره کرد. همانطور که اشاره کردیم، توسعهدهندگان میتوانند ماژولهای مورد نظر خود را برای بلاک توسعه داده و از طریق BlockStore، آنها را به فروش برسانند.
ساعت هوشمند بلاک از وجود گواهی مقاومت در برابر آب و گرد و غبار IP67 بهره میبرد. کاربران میتوانند این ساعت هوشمند را در سه رنگ قرمز، سفید و خاکستری و از جنس پلی کربنات تهیه کنند. ساعت هوشمند بلاک را میتوان با پرداخت ۱۹۵ دلار خریداری کرد. در صورتی که کاربران در پی خرید ۴ ماژول اضافه باشند، میتوانند با پرداخت ۳۰ دلار بیشتر به ازای هر بلاک، ماژولهای بیشتری را از آن خود کنند.
لازم به ذکر است که یکی از موسسان کمپانی بلاک، یک ایرانی است. این ساعت هوشمند موفق شده تا در ۵۶ دقیقه ابتدایی قرار گرفتن در کیک استارتر، سرمایهی اولیه تعیین شده برای آن را جمع آوری کند. این ساعت هماکنون در فاصلهی ۳۳ روز باقی به پایان کمپین جمعآوری سرمایهاش، موفق شده تا ۸۴۵٫۸۲۲ هزار دلار سرمایه جمع آوری کند که بیش از سه برابر مقدار تعیین شده برای آن است.