باشگاه خبرنگاران/ حسين دهقاني بعداز ظهر امروز در جلسه شوراي شهرستان شهرضا گفت: بعد از مدت ها يک نگاه ويژه درحوزه صنايع دستي توسط فرماندار شهرضا شده است و به دنبال آن هستيم با يک هدفگذاري به يک نقطه برسيم که درشأن و جايگاه جهاني شهرضا باشد.
وي با بيان اينکه اميدواريم دراين شهرستان يک کار زيربنايي انجام شود، تصريح کرد: شهرضا به عنوان پايگاه سفال و سراميک درايران و جهان مطرح است و چرا بايد در حال حاضر به عنوان فروش سفال همدان باشد.
معاون ميراث فرهنگي استان اصفهان با بيان اين که بنا به صلاحديد دولت حوزه بازرگاني درحيطه سازمان ميراث فرهنگي ديده نشده است، اظهارکرد: با عزم و همتي مضاعف نيازمند تعامل و نظارت بر صنايع دستي و حضور بخش خصوصي در اين عرصه هستيم زيرا اگر نظارتي صورت نگيرد امکان دارد پيشينه و هويت صنايع دستي از دست برود و جاي خود را به صنايع ديگر شهرستان ها دهد.
دهقاني گفت: اداره صنعت و معدن به کمک ما بيايند و با حضورکارشناس صنايع دستي برعرضه فروش آنها نظارت کنند تا سفال شهرضا احيا شود.
وي افزود: ساليان سال به دنبال ايجاد شهرک صنايع دستي بوديم ولي موفق به احداث شهرک در مکان فعلي نشديم و بعد از گذشتن چندين سال تنها به يک تابلو بسنده شده است.
معاون ميراث فرهنگي استان اصفهان با بيان اينکه هنرمندان رغبتي براي حضور در اين شهرک ندارند، اظهارکرد: با وجود جلسات متعددي که دراين رابطه برگزار شد، هنرمند يک نگاه سنتي به هنر دارد و انتقال او به يک فضاي جديد با بازخورد همراه خواهد بود.
دهقاني با بيان اينکه شهرک صنايع دستي يکي از نيازهاي اصلي شهرستان و زيرساخت مناسبي براي جذب گردشگر است، تصريح کرد: بايد براي ترغيب هنرمندان به اين شهرک شرايط عرضه محصولات رافراهم کنيم که در گام اول تأسيس يک بازارچه صنايع دستي در شهرضا اقدام ضروري است.
وي ادامه داد: کارخانه نوين را بارها بازديد کرديم و به واسطه تامين منابع مالي اعلام آمادگي کرديم؛ ولي در ابتدا بايد با کمک شهرداري ، اصناف و اداره ميراث فرهگي يک شرکت تعاوني هنرمندان تشکيل شود.
معاون ميراث فرهنگي استان اصفهان ادامه داد: يکي ازمهمترين مشکلات صنايع دستي بحث عرضه و فروش است و تا زماني که يک محصول بازار فروش نداشته باشد نمي توانيم آن محصول را عرضه کنيم و صنايع دستي نمود بارز اقتصاد مقاومتي مورد نظر رهبر معظم انقلاب است.
دهقاني با بيان اينکه بازار به سمت طرحهاي جديدي رفته است؛ خاطرنشان کرد: اداره ميراث فرهنگي آمادگي دارد با همکاري دانشگاه آزاد همايش يا دوره هاي آموزشي همراه با يک نمايشگاه برگزار کند.
وي با بيان اينکه صنايع دستي زير ساخت گردشگري است، گفت: دولت تسهيلات زيادي به بخش خصوصي که مجري پروژه بازارچه و شهرک صنايع دستي شود، اعطا ميکند.
معاون ميراث فرهنگي استان اصفهان با بيان اينکه تا دو ماه آينده سفال شهرضا در فهرست آثار ملي به ثبت مي رسد، اظهار کرد: شوراي شهر و شهرداري مي توانند با معرفي اين صنايع و تشويق جوانان با کمک رسانهها براي حضور در اين صنايع، کمک زيادي به آن کنند.
دهقاني با بيان اين که استان اصفهان 180رشته صنايع دستي فعال دارد، گفت: اداره ميراث فرهنگي بايد تفاهم نامه اي با شوراي شهر، دانشگاه آزاد و مرکز فني وحرفهاي منعقد کند تا در اين زمينه کار زيربنايي و دقيق انجام شود.