اوباما هنگام دست دادن با ظریف چه گفت؟
وزیر امور خارجه کشورمان در جلسه امروز سه شنبه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس به سوال یک نماینده درباره علت دست دادن با اوباما در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل پاسخ داد.
به گزارش تسنیم، نوذر شفیعی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به جلسه عصر امروز این کمیسیون گفت: در این جلسه آقای مقیمی نماینده بهشهر علت دست دادن ظریف با رییس جمهور آمریکا را از او سوال کرد و گفت که وزیر خارجه نماینده ملت ایران بوده و عملا به نام ملت ایران دست داده است.وی افزود: محمدجواد ظریف در پاسخ به این سوال گفت که معمولا روسای جمهور پس از سخنرانی خود در سازمان ملل جلسه را ترک میکنند و اوباما هم پس از سخنرانی جلسه را ترک کرد اما به نظر میرسد اوباما نه برای دست دادن با من بلکه برای دست دادن با رییس جمهور روحانی برنامهریزی کرده بود. پس دست دادن من با رییس جمهور آمریکا اتفاقی بود اما آنها برای روبرو شدن با رییس جمهور ایران برنامه داشتند که البته میسر نشد.
شفیعی ادامه داد: آقای ظریف در این جلسه گفت آنچه من انجام دادم رسم ادب اسلامی بود چرا که اوباما به طرف من آمد و دست داد و این مجموعا یک دقیقه طول کشید. همچنین اوباما گفت که در خصوص برجام زحمت زیادی کشیده شده و باید در اجرای آن کوشا باشیم.
وی همچنین از طرح سوال قاضی زاده هاشمی از وزیر خارجه درباره علت خودداری کشتی نجاتی که قرار بود به کمک مردم یمن برود خبر داد و گفت که قاضی زاده هاشمی سوال کرده که چرا این کشتی از پهلوگرفتن در بندر الحدیده خودداری کرده و به سمت جیبوتی رفته، در این باره گفته میشود تماس تلفنی کری وزیر خارجه آمریکا با ظریف باعث این کار شده است.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: آقای ظریف در پاسخ گفت که هیچ تماس تلفنی بین من و کری در این رابطه نبوده بلکه انحراف مسیر کشتی نجات از بندر الحدیده به سمت جیبوتی یک تصمیم کاملا داخلی و موضوع از قبل برنامهریزی شده بود. همچنین تنها تماس تلفنی که در ارتباط با کشتی نجات با من گرفته شد تماس دبیر کل سازمان ملل متحد بود که من هم نپذیرفتم، ایشان از همان ابتدا تقاضا داشتند کشتی نجات اعزام نشود.
به گفته شفیعی، ظریف تاکید کرده که ارتباط ما و آمریکا فقط محدود به مسایل هستهای است و درباره هیچ موضوع دیگری مذاکره نمیکنیم.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس سوال ندیمی نماینده لاهیجان از وزیر خارجه را نیز مورد اشاره قرار داد و گفت:آقای ندیمی سوال کرد که چرا در فرودگاههای عربستان از تیمهای فوتبال ایران انگشت نگاری به عمل میآید که آقای ظریف پاسخ داد رفتار کشورها در روابط بین الملل مبتنی بر رفتار اصل رفتار متقابل است. اگر سعودیها انگشت نگاری کردند ما هم از ورزشکاران آنها انگشت نگاری کردیم.
به گفته سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، در جلسه امروز این کمیسیون 6 سوال از وزیر خارجه به عمل آمده که قادری ، طبیب زاده، قاضی زاده هاشمی و ندیمی از پاسخ وزیر قانع شدند و در مقابل مقیمی و قاضیپور قانع نشدند.
وی با اشاره به بخش دیگری از جلسه امروز کمیسیون امنیت ملی مجلس از ابراز نگرانی این کمیسیون نسبت به رفتار ناشایست شیخنشین امارات با معلمین ایرانی خبر داد و گفت که از دید کمیسیون این قبیل رفتارها متاثر از تاثیرپذیری شیخ نشینهای خلیج فارس از عربستان سعودی و خلاف حقوق و نزاکت بین المللی است.
شفیعی در پایان تاکید کمیسیون بر اجرای فرامین رهبری درخصوص جنگ نرم را مورد اشاره قرار داد و یادآور شد: مقام معظم رهبری در دیدار با مسئولین صدا و سیما بر مفهوم جنگ نرم تاکید کردند و مردم و مسئولین را نسبت به آن آگاه کردند. لذا این موضوع مطرح شد که وظیفه کمیسیون امنیت ملی در این باره چیست و چگونه می توان به دغدغههای رهبری در خصوص جنگ نرم پاسخ داد.