مواد لازم
مایه ته چین طبق دستور داده شده
گلاب 1 قاشق چای خوری
روغن مایع به مقدار لازم
پیاز (نگینی خردشده) 1 عدد
گوشت (قیمه ای خردشده) 300 گرم
لپه 50 گرم
زردچوبه (پودرشده) 1/2 قاشق چای خوری
زعفران 2 قاشق سوپ خوری
رب گوجه فرنگی 2 قاشق سوپ خوری
نمک و فلفل سیاه (پودرشده) به مقدار لازم
دارچین (پودرشده) 1/2 قاشق چای خوری
سیب زمینی (رنده شده) 1 عدد
طرز تهیه
1. ابتدا مایه ته چین را آماده کنید و به آن گلاب اضافه کنید. در قابلمه ای حاوی روغنِ داغ، پیاز را تفت دهید تا نرم و شفاف شود. گوشت را به آن اضافه کرده، حرارت را زیاد کنید و تفت دهید تا آبِ گوشت کاملاً کشیده شود؛
2. لپه را به قابلمه حاوی گوشت اضافه کنید و تفت دهید (این کار مانع از وارفتن لپه می شود)، زردچوبه را نیز به آن بیافزایید و مجدداً تفت دهید؛
3. مقداری آب به مواد بالا بیافزایید و حرارت را زیاد کنید تا جوش بیاید. زمانی که جوش آمد، حرارت را ملایم کنید، یک قاشق چای خوری زعفران به آن اضافه کنید و درِ قابلمه را بگذارید تا خورش به مدت 2 ساعت و 30 دقیقه بپزد و آبِ آن کاملاً کشیده شود؛
4. در 30 دقیقه آخر پختِ قیمه، رب گوجه فرنگی را در تابه ای حاوی روغن، تفت دهید تا خوش رنگ شود سپس به همراه نمک، فلفل و دارچین به خورش اضافه کنید؛
5. سیب زمینی را در ظرفی حاوی آب سرد بریزید تا نشاسته اضافی آن خارج شود سپس آن را آبکش کنید و روی صافی قرار دهید تا آبِ اضافی آن خارج شود؛
6. در قالبی نچسب حاوی روغن داغ، سیب زمینی های (رنده و آب گرفته شده) را به همراه کمی نمک، کفِ قالب ها بریزید. یک لایه از مایه ته چین را ریخته و کاملاً فشار دهید سپس یک لایه قیمه بریزید. به همین ترتیب قیمه را لابه لای برنج بریزید و روی آخرین لایه، مایه ته چین بریزید. روی قالب ها را با فویل آلومینیومی بپوشانید و بهمدت 60 تا 90 دقیقه، در طبقه وسط فری که از 15 دقیقه قبل، روی حرارت 190 درجه سانتی گراد گرم کرده اید، قرار دهید تا کاملاً بپزند. پس از پخت، آن را از فر خارج کرده و در ظرف موردنظر برگردانید، روی آن را تزیین و سرو کنید.