0

نان سبوس دار یا نان سیاه

 
sade545
sade545
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : آبان 1389 
تعداد پست ها : 147
محل سکونت : اصفهان

نان سبوس دار یا نان سیاه




مواد لازم

نیم كیلو آرد
2 قاشق غذاخوری پودر خمیر ترش
یك قاشق چایخوری نمك
به مقدار كافی آب ولرم
یك قاشق مرباخوری شكر
250 گرم سبوس گندم
یك قاشق غذاخوری روغن

طرز تهیه:

پودرخمیرترش را درنصف لیوان آب گرم همراه با شكرحل كنید وبگذارید پف كند. مایه خمیررا با نمك و آب گرم، به آرد و سبوس اضافه كرده ، مخلوط كنید. خوب به هم بزنید تا خمیری نرم به دست آید. با دست چرب خمیر را به مدت 5 یا 6 دقیقه ورز دهید و خمیررا در جای تقریباً گرم نگه دارید تا حجم آن دوبرابر شود. مجدداً دست را چرب كنید و خمیر را دو تا سه دقیقه ورز دهید. قالب را چرب كرده و دورتا دورقالب را سبوس بپاشید و خمیر را درآن بریزید تا خمیر دوباره پف كند. روی خمیر را با آب یا شیر، كمی خیس كرده و مقداری سبوس روی آن بپاشید. سپس قالب را در وسط فر داغ شده با حرارت 350 درجه فارنهایت و به مدت 30 تا 35 دقیقه قرار دهید تا نان كاملاً بپزد.
بعد از یك تا دو دقیقه نان را از قالب بیرون آورده و روی شبكه سیمی قرار دهید تا نان كمی خنك شود. سپس آن را داخل نایلون بگذارید.

نكات تغذیه ای:
1- سبوس غلات یكی از منابع غنی ویتامین های گروهB، خصوصاً بیوتین است وبرای درمان ریزش مو بسیار مؤثر است.
2-همچنین یكی از منابع غنی فیبری است. كسانی كه دارای تری گلیسرید بالا هستند، به جای نان سفید معمولی ، باید نان سبوس دار مصرف كنند.
3-مصرف نان سبوس دار برای درمان یبوست بسیار مؤثر است

 

یک شنبه 5 دی 1389  9:12 AM
تشکرات از این پست
alireza588
alireza588
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 51
محل سکونت : khorasan
یک شنبه 5 دی 1389  9:57 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها