
خرما ماده خوراکي خوشمزهاي است که قدمت آن به 7000 سال قبل از ميلاد ميرسد. اين ماده خوراکي يک منبع کامل غذايي محسوب مي شود و در کتب مقدس نيز به آن اشاراتي شده است. بر اساس نتايج مطالعات انتشار يافته در مجله تغذيه، اگرچه خرما ميزان قند بالايي دارد اما پس از خوردن آن، قندخون به سرعت بالا نميرود.
خرما ارزش غذايي بالايي دارد و حاوي پروتئين، کربوهيدرات و انواع ويتامينهاي B، A، K، C، منيزيم، پتاسيم، روي و ديگر موادمعدني است.
خرما منبع خوبي از فيبر محلول و نامحلول است که به بهبود عملکرد سيستم گوارشي کمک ويژهاي ميکند. گفتني است که فيبر موجود در خرما ميتواند در حفظ سلامت روده و بهبود عملکرد آن موثر باشد. با مصرف اين ماده مغذي، موادغذايي به خوبي جذب بدن مي شود. خرما در درمان يبوست نيز کاربرد دارد.
فيبر موجود در خرما به کاهش کلسترول LDL بدن کمک ميکند و ميتواند از طريق دستگاه گوارش جذب شود.
تصلب شرايين بزرگ ترين علت سکته قلبي و مغزي است که به شدت کشنده است. اين حالت باعث قطع جريان خون به اندامهاي حياتي بدن ميشود. خرما حاوي آنتياکسيدان و اسيدهاي آمينه زيادي است که از اين انسداد جلوگيري ميکند. گفتني است که خرما زماني اثرگذاري بالايي دارد که با عصاره انار ترکيب شود.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان سموم و مواد شيميايي موجود در موادغذايي، باعث اختلال در سلامت و عملکرد کبد ميشود. کبد کارکرد مهمي در بدن دارد بنابراين حفاظت از اين عضو حياتي بسيار حائز اهميت است. مصرف خرما به خصوص عصاره دانه آن ميتواند از اين آسيب پيشگيري کند. براي تاثيرگذاري بيشتر ميتوان خرما را به همراه قهوه مصرف کرد.