دهمين پيش شماره نشريه خط حزب ا...، نسخه مکتوب پايگاه اطلاع رساني دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آيت ا... خامنه اي(Khamenei.ir) در سرمقاله اين هفته خود به سراغ اماره هايي رفته است که نشان مي دهد آمريکا در صدد تحت فشار قرار دادن و نفوذ به ايران از مسيرهاي ديگر است. اين يادداشت را در ادامه مي خوانيد:
شواهد نشان مي دهد که نظام سلطه پس از پايان مذاکرات و متن برآمده از آن، باز هم دست از فشار بر اقتصاد ايران برنخواهد داشت: «همه کساني که ناظر مسائل گوناگون بودند، مي توانستند حدس بزنند که هدف دشمن، فشار اقتصادي بر کشور است... طراحي ها نشان مي داد که اين ها مي خواهند بر روي اقتصاد کشور متمرکز شوند.»(3/5/1391)
از سال ۸۸، سلسله نامگذاري هاي اقتصادي براي سال ها شکل گرفت. 3 سال بعد نيز رهبر انقلاب در استان خراسان شمالي، مسئله اصلي کشور را« اقتصاد» عنوان کردند. پس از آن و در زمان انتخابات رياست جمهوري نيز از اقتصاد به عنوان اولويت اصلي» نام بردند. هفته گذشته نيز در ديدار با هيئت دولت، مجدداً بر اينکه «مسئله اقتصاد... اولويّت اساسي است.» تأکيد کردند. اين تأکيدات نشانگر 3 نکته است:
1 - مسئله اصلي ما در چند سال اخير آسيب هاي اقتصادي بوده است؛ حتي زماني که خواسته يا ناخواسته مذاکرات هسته اي به «محور بسياري از تلاش ها» تبديل شد. به همين دليل، امروز بعد از رسيدن به يک متن هم، دوباره اين مسئله مطرح شده است.
2 - رهبر انقلاب در فروردين ۹۲ گفتند: «هفده هجده سال قبل به دولتي که در آن زمان سر کار بود... گفتم کاري کنيد که ما هر وقت اراده کرديم، بتوانيم درِ چاه هاي نفت را ببنديم. آقايانِ به قول خودشان «تکنوکرات» لبخند انکار زدند که مگر مي شود!؟ ... وقتي برنامه اقتصادي يک کشور به يک نقطه خاص متصل و وابسته باشد، دشمنان روي آن نقطه خاص تمرکز پيدا مي کنند...».
اگر از همان سال ها با مديريت شايسته، به دنبال رفع نواقص اقتصادي خود بوديم، امروز دشمن نمي توانست اينگونه از حربه اقتصادي عليه ما استفاده کند. تکرار و تأکيدات چندباره رهبر انقلاب اسلامي در اين سال ها نشان مي دهد که ايشان هنوز هم از اين مسئله ناراضي هستند.3 - تا اين ضعف هاي اقتصادي گريبانگير ماست، دشمن هم براي ضربه به ما خود را از مدار اقتصادي خارج نمي کند و با استفاده از تاکتيک «ضربه» و «نفوذ»، به دنبال تداوم جنگ اقتصادي است.
وال استريت ژورنال به تازگي خبر داده که عده اي در آمريکا در حال آماده کردن قانوني جهت اعمال تحريم هاي جديد عليه ايران هستند. آمريکا پيش از آن تلاش هاي فراوان و هزينه هاي زيادي متحمل شد تا به قول خودش، تحريم ها عليه ملت ايران را به اجماع برساند و در اين راه نيز توانستند بر اقتصاد ما اثر منفي بگذارند. پس از تهيه "متن فراهم شده هسته اي" نيز اوباما گفته است که «تحريم هاي شديد خود را به دليل حمايت ايران از حزب ا...، يمن و سوريه، برنامه موشکي و نقض حقوق بشر حفظ خواهيم کرد.» آن ها حتي اگر نتوانند تحريم ها را تشديد کنند، اما همين حرکت هم پيام روشني براي سرمايه گذاراني دارد که قصد ورود به بازار ايران را دارند و خواهان ثبات اقتصادي هستند.
چندي پيش اوباما در مصاحبه اي گفت: «اگر ايران در تجارت جهاني درگير شود... بعد از آن براي او پايبندي به رويکرد فعلي ممکن نخواهد بود و تاجران ايراني در مقابل اقدامات خارج از عرف ايران که تحريم ها را بر سر جاي خود برمي گردانند مقاومت خواهند کرد.» اين صحبت ها نشانه اي از طرح آمريکا براي ايجاد «نفوذ» و «تغيير رفتار» در داخل ايران است. در اين راستا هم برخي نيز خواسته يا ناخواسته بازيگر داخلي نفوذ شده اند. تبليغ موضوعاتي نظير کمرنگ کردن «آرمان استقلال»، ضرورت پذيرش خواسته هاي نظام سلطه و... که اين روزها کم وبيش از سوي برخي مي بينيم، در جهت تغيير نگرش مردم و در نهايت براي تغيير رفتار آنان است.
جنگ تحميلي اقتصادي سال هاست که آغاز شده است. وجود حفره هاي موجود در ساختار اقتصادي کشور و تجربه دشمن در استفاده از آن ها، اين هشدار را به ما مي دهد که دشمن دوباره از دروازه هاي اقتصادي، ورود و نفوذ خواهد کرد. در اين ميدان نبرد، با حرف نمي توان پيروز بيرون آمد. سياست هاي اقتصاد مقاومتي راهبرد ما براي دفع شر دشمن است و اگرچه سهم دولت در اجراي اين سياست ها بسيار مهم است اما اين امر به معناي رفع مسئوليت از ديگران نيست. جوان حزب اللهي که هميشه پيشرو حرکت انقلاب بوده و خواهد بود، براي تحقق مطالبه رهبر انقلاب وظايف مهمي بر عهده اش است که شناختن آن وظايف و عمل به آن، راه حل عبور از مشکلات اقتصادي خواهد بود.