0

ویژگیهای دین

m_salehy
m_salehy
کاربر طلایی2
تعداد پست ها : 443

ویژگیهای دین

ویژگیهای دین

1. مبین بودن دین

" ما قرآن را بر تو نازل نکرديم مگر براى اينکه آنچه را در آن اختلاف دارند، براى آنها روشن کنى؛ و ( اين قرآن) مايه هدايت و رحمت است براى قومى که ايمان مى‏آورند ! " 1

1. اجباری نبودن دین

" پس تذکّر ده که تو فقط تذکّر دهنده‏اى ! تو سلطه‏گر بر آنان نيستى که (بر ايمان) مجبورشان کنى." 2

" اگر خدا مى‏خواست، (همه به اجبار ايمان مى‏آوردند،) و هيچ يک مشرک نمى‏شدند؛ و ما تو را مسؤول و محافظ ( اعمال ) آنها قرار نداده‏ايم ؛ و وظيفه و وکالت از کسی  هم ندارى که آنها را (به ايمان) مجبور سازى ! " 3

1. آسان بودن دین

" خداوند، راحتى شما را مى‏خواهد، نه زحمت شما را ! " 4

" خداوند هيچ کس را ، جز به اندازه تواناييش ، تکليف نمى‏کند. " 5

" من با دينى ساده و آسان برانگيخته شده‏ام كسى كه با روشم ناسازگارى كند از من نيست . " 6

وقتی پيامبر معاذ بن جبل را برای دعوت و تبلیغ مردم یمن قبل حجة الوداع فرستاد , به او سفارش فرمود :

" اي معاذ ! در تبليغ دين به زيبايي  و محبت خدا بشارت ده نه با كلام نفرت برانگيز و همچنين بر آنها آسان بگير و امر را بر آنها سخت نكن . " 7

1. حجت خدا بودن

" پيامبرانى که بشارت‏دهنده و بيم‏دهنده بودند ، تا بعد از اين پيامبران ، حجتى براى مردم بر خدا باقى نماند، ( و بر همه اتمام حجت شود؛) و خداوند، توانا و حکيم است. " 8

1. عقلانی بودن دین 

" بگو: « اين راه من است ، من و پيروانم ؛ و با بصيرت کامل ، همه مردم را به سوى خدا دعوت مى‏کنيم ! منزّه است خدا ! و من از مشرکان نيستم! » " 9

" ابن سکیت اديب از امام دهم پرسید امروز حجت خدا بر مردم چیست ؟

امام فرمود : عقل است که می توان بوسیله آن امام صادق را از کاذب شناخت . " 10

1.  فرهنگی بودن دین

" خداوند بر مؤمنان منت نهاد هنگامى که در ميان آنها ، پيامبرى از خودشان برانگيخت ؛ که آيات او را بر آنها بخواند ، و آنها را پاک کند و کتاب و حکمت بياموزد؛ هر چند پيش از آن ، در گمراهى آشکارى بودند. " 11

زيرنويسها :

1- " و ما انزلنا عليک الکتاب الا لتبين لهم الذي اختلفوا فيه و هدى و رحمة لقوم يؤمنون  " - سوره  نحل – 64

2- " فذکر انما انت مذکر - لست عليهم بمصيطر " - سوره غاشیه – 21 و 22

3- " و لو شاء الله ما اشرکوا و ما جعلناک عليهم حفيظا و ما انت عليهم بوکيل" – سوره انعام 107

4- یرید الله بکم الیسر و لا یرید بکم العسر - سوره بقره, آیه 185

5- لاَ یُکَلِّفُ اللَّهُ نَفْسًا إِلاَّ وُسْعَهَا - بقره (۲)، ۲۸۶٫

6- بعثت بالحنيفيّة السّمحة و من خالف سنّتى فليس منّى‏ - نهج الفصاحه 861

7- یا معاذ بشّر و لا تنفّر , یسّر و لا تعسّر - صحیح بخاری, ج 5/ 204.           

8- رسلا مبشرين و منذرين لئلا يکون للناس على الله حجة بعد الرسل و کان الله عزيزا حکيما " – نسا ، 165

9- " قل هذه سبيلي ادعوا الى الله على بصيرة انا و من اتبعني و سبحان الله و ما انا من المشرکين " سوره یوسف ، آیه 108

10- ابن سکیت : ما الحجه علی الخلق الیوم ؟   امام فرمود : العقل  کافی صفحه: 28 رواية: 20

11- لَقَدْ مَنَّ اللّهُ عَلَى الْمُؤمِنِينَ إِذْ بَعَثَ فِيهِمْ رَسُولاً مِّنْ أَنفُسِهِمْ يَتْلُو عَلَيْهِمْ آيَاتِهِ وَ يُزَكِّيهِمْ و َيُعَلِّمُهُمُ الْكِتَابَ و َالْحِكْمَةَ وَ إِن كَانُواْ مِن قَبْلُ لَفِي ضَلالٍ مُّبِينٍ . آل عمران ، 164

محمد صالحی  25/ 8 / 92  http://mahsan.parsiblog.com/

یک شنبه 1 شهریور 1394  1:51 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها