قسمت اول
همون طور که می دانید تمامی بازی های شرکت توتال وار دارای دو بخش می باشد: بخش اول و کلی بازی که به صورت TURN BASED یا نوبتی است و بخش دوم و جزئی بازی که به صورت REAL TIME یا بلا درنگ اجرا می شود.
ابتدا ما به بررسی و آموزش بخش نوبتی بازی می پردازیم و سپس بخش بلا درنگ بازی را نیز آموزش می دهیم.
در بخش نوبتی بازی از آنجا که بازیکن با یک نقشه عظیم سر و کار دارد پس ممکن است کمی در مدیریت این بخش سردرگم شود.اصولا بخش نوبتی در اکثر بازی های استراتژیک به تنظیم دیپلماسی(که بعدا پیرامون آن بیشتر توضیح خواهیم داد)،ساخت نیرو،ایجاد ساختمان،تکمیل تکنولوژی،حرکت سربازان بر روی نقشه اصلی و ... اختصاص دارد و بدین منظور گزینه های زیادی برای این امر در نظر گرفته شده است که ممکن است بازیکن را کمی گیج کند.
احتیاج اول:ایجاد ساختمان،ساخت نیرو و تکمیل تکنولوژِی
ایجادساختمان
اصولا هر شهری را که شما در کنترل خود داشته باشید می توانید ارتقا دهید.ارتقا به منظور بهره برداری از منابع.به همین منظور تعداد نسبتا زیادی ساختمان برای ساختن در هر شهر وجود خواهد داشت که بسیاری از آن ها در همان گام های اول قابل ساخت نیستند و به مرور با دستیابی به تکنولوژِی های بیشتر و افزایش جمعیت قابل استفاده هستند.اما توصیه ای که بیشتر می شود این است که چون در ابتدای بازی از نظر قدرت نظامی و دیپلماسی در سطح پایینی قرار دارید سعی کنید به تولید زمین های کشاورزی بپردازید تا در کنار راضی نگه داشتن مردم و افزایش جمعیت،راه را برای ساخت نیرو های بیشتر و جلوگیری از تلفات آن ها به دلیل گرسنگی هموار کنید.
همان طور که در تصویر می بینید شهر نیسا که به عنوان پایتخت حکومت اشکانی است دارای سه ساختمان می باشد که هر کدام تا درجه 2 ارتقا پیدا کرده اند.چند نکته در این جا لازم به توضیح است:
1.گزینه ای که با دایره قرمز رنگ مشخص شده منوی مربوط به مدیریت ساختمان های هر شهر است که با کلیک بر روی آن به صفحه ای مشابه آنچه در تصویر می بینید منتقل می شوید.
2.همچنین اگر بر روی هر یک از شهر های خود کلیک کنید مستقیما به این منو برده می شوید.
3.با دست یابی به برخی تکنولوژی ها یا رسیدن به حد خاصی از جمعیت می توانید ساختمان های خود را به درجات پیشرفته تر ارتقا دهید که این کار با پرداخت هزینه انجام می پذیرد.
4.در گوشه سمت چپ و بالای کادر مورد نظر عددی نمایان است با نواری سبز رنگ که به ترتیب نشان دهنده میزان جمعیت و همچنین میزان رشد جمعیت در هر ترن است.با توجه به همین تصویر جمعیت این شهر 4 است و میزان رشد جمعیت پس از این ترن نیز در نوار مقابل آن با کمی تیرگی مشخص است.هرگاه آن نوار سبز رنگ روشن(که نشان دهنده میزان پیشرفت جمعیتی شما برای اضافه شدن یک واحد به جمعیت است) به آخرین حد خود برسد شما از جمعیت 4 به 5 منتقل می شوید و ممکن است در مقابل نیز نیاز بیشتری به غذا پیدا کنید و یا بتوانید تعدادی از ساختمان هایتان را پیشرفته تر کنید.گاهی اوقات با تصرف یک شهر ملاحضه می کنید که نمی توانید برخی از ساختمان ها را احیا کنید.این به آن علت است که گاهی اوقات جمعیت شهر کمتر از میزان احیای آن ساختمان است و تا افزایش جمعیت باید کمی صبر کرد.
5.همان طور که می بینید ساختمان زمین زراعی به رنگ سبز،پرورش اسب به رنگ قرمز و ساختمان حکومتی به رنگ نارنجی مشخص است.سطح هر ساختمان هم با عدد رومی در گوشه آیکن مربوطه قرار دارد.با کلیک بر روی هر آیکن منوی کوچکی باز می شود و اگر شما بتوانید ساختمان خود را ارتقا دهید سطح پیشرفته آن روشن می باشد.
6.گاهی اوقات قصد تغییر یک ساختمان به ساختمان دیگری را دارید به همین منظور پس از کلیک بر روی آیکن ساختمان مربوطه گزینه سفید رنگی نیز در منوی ساختمان پدیدار می شود که با کلیک بر روی آن میزان ترن مشخصی نوشته می شود تا پس از آن، ساختمان به کلی حذف شود و بتوان در جای خالی آن ساختمان جدیدی بنا کرد.
7.کادر هایی هم در کنار کادر مربوطه به شهر نیسا وجود دارد که خالی است.این به آن معنا هست که شهر شما جزو ایالتی است که سه شهر دیگر دارد و چون شما مالک آن ها نیستید از کنترل ساختمان های آن ها نیز بی بهره اید.بعدا با تصرف آن ها به منو آن ها نیز دسترسی پیدا خواهید کرد و با توجه به همین منو به راحتی می توانید بین مدیریت این شهر ها سوئیچ کنید.
ساخت نیرو
مسلما نیرو های نظامی در هر کشور جزو مهم ترین ارکان حکومتی آن کشور به حساب می آیند و این قاعده هم از ROME 2 مستثنا نیست.وجود نیرو های قدرتمند زمینی و دریایی کمک شایانی به پیشرفت و توسعه کشور چه از لحاظ تصاحب قلمرو و چه از لحاظ دفاع از مرز ها می کند.ولی چند نکته برای این مورد لازم به ذکر است:
در ROME 2 برای ساخت و حرکت هر لشکر نیاز به یک ژنرال دارید.بنابراین هیچ یک از لشکر های شما بدون ژنرال توانایی ارتقاء یا حرکت را ندارند و به همین دلیل بر خلاف نسخه های قبل دیگر نمی توانید تعدادی از یونیت های هر لشکر را از آن جدا کرده و مستقل کنید اما همچنان می توانید یونیت های هر لشکر را بین دیگر لشکر ها جا به جا کنید.
چگونگی ساخت ژنرال
برای ساخت ژنرال ابتدا بر روی یکی از شهر های خود کلیک کرده و مطابق شکل، آیکونی که با دایره قرمز رنگ مشخص شده را کلیک کنید تا منو مربوطه برای به خدمت گرفتن ژنرال ظاهر شود.بعد بین اشخاصی که چهره های آن ها نمایش داده شده با پرداخت هزینه می توانید فردی انتخاب کنید.پس از انتخاب یک ژنرال باید بر روی گزینه RAISE ARMY کلیک کرده تا او را بر گزینید و در منوی بعد نوع یونیت او را انتخاب کنید که در ابتدای بازی فقط می توان ژنرال را به عنوان یک کاتافرکت(نیروی نیزه دار) انتخاب کرد یا یک تیر انداز.
چند نکته:
1.با توجه به میزان قلمروی و تعداد شهر های تحت کنترل شما تعداد محدودی ژنرال می توان ایجاد کرد که در آینده می توان با گشترش قلمرو این تعداد را افزایش داد.
2.دو آیتمی که با یک بیضی قرمز رنگ مشخص شده اند نشان دهنده آن هستند که چه تعداد لشکر زمینی و دریایی در اختیار دارید و یا تا چه میزان می توانید به آن ها اضافه کنید.به طور مثال در شکل از سه لشکر قابل استفاده در بازی بنده سه لشکر در اختیار دارم و دیگر نمی توانم ژنرال یا لشکر بیشتری در اختیار بگیرم مگر با توسعه قلمرو.همچنین برای تولید نیروی دریایی باید به یک شهر ساحلی دسترسی داشته باشید که در این مورد هم به طور مثال من چون از داشتن شهر ساحلی محروم هستم نمی توانم نیروی دریایی بسازم.
توسعه لشکر
به طور کلی برای افزایش یونیت ها یا همان سرباز ها در یک لشکر می توانید به دو شکل عمل کنید:
1.استخدام سرباز وطنی:
برای استخدام نیروی وطنی کافیست ابتدا بر روی لشکر مورد نظر خود و روی گزینه مشخص شده با دایره قزمز رنگ تصویر فوق کلیک کرده تا منوی مشخص شده با فلش ظاهر شود و در آن نیروهای مورد نیاز خود را انتخاب کنید.بعدا با پیشرفت تکنولوژِی می توانید به یونیت های بیشتر و متفاوتی دست بیابید که مسلما هزینه ی زیادی را نیز برای ساخت آن باید بپردازید.اما چیزی که در اینجا لازم است بگویم این است که در هر ترن می توان تعداد مشخصی یونیت را در صف ساخته شدن در طول ترن بعدی قرار داد و اگر از میزان خاصی بگذرد باید منتظر ساخته شدن آن در چند ترن بعد باشید که این میزان زمان با عدد خاصی به هنگام انتخاب کردن آن ها بر روی نمادشان کاملا مشخص هستند.
2.استخدام سرباز مزدور:
یونیت های مزدور نیز دسته دیگری از سربازان هستند که شما می توانید آن ها را به خدمت بگیرید.بدین منظور روی گزینه مشخص شده در تصویر فوق کلیک کرده تا منوی مشخص شده با فلش ظاهر شود و پس از آن به انتخاب نیرو های خود بپردازید.تمامی روال گفته شده در مورد قبل نیز برای این مورد قابل استناد است ولی لازم است دو نکته در این باره گفته شود:
1.نیرو های مزدور نسبت به نیرو های وطنی هزینه بیشتری برای به خدمت گرفتن نیاز دارند به همین منظور در ابتدای بازی زیاد توصیه به استفاده از آن ها نمی شود.
2.این نیرو ها در شرایطی خاص ممکن است شورش کنند.
البته یه نکته قابل ذکر نیز هست و آن هم قدرت خوب این گونه یونیت ها در بعضی از فکشن ها است که در مقابل هم نوعان خود از سربازان وطنی کارکرد بیشتری دارند.
تکمیل تکنولوژِی
برای جستجو کردن یک تکنولوژی باید بر روی گزینه مشخص شده در تصویر زیر کلیک کرده و در آن از بین تکنولوژی نظامی(گزینه1)(رنگ قرمز) و تکنولوژِی غیر نظامی(گزینه 2)(رنگ آبی) یکی را برای به دست آوردن در یک یا چند ترن بعد انتخاب کنید.
تکنولوژِی ها به صورت درختی هستن و گاهی اوقات برای جستجوی برخی باید سرشاخه های آن تکنولوژی را تکمیل کنید.همچنین در ابتدای بازی حتما برای دسترسی به درخت تکنولوژی باید دو مورد که کمی با فاصله از سه گزینه برای هر تکنولوژی قرار دارند را جسنجو کنید.
اصولا تکنولوژی های غیر نظامی باعث افزایش میزان غذا و شادی مردم می شوند و امکان ساخت برخی ساختمان های حکومتی را نیز فراهم می کنند.در مقابل تکنولوژی های نظامی باعث افزایش یونیت های قابل استفاده در بازی و نیز بهبود دادن لشکر می شوند.
احتیاج دوم:دیپلماسی
دیپلماسی بر روی چگونگی ادامه حکومت و پیشرفت شما تاثیر زیادی خواهد گذاشت و توجه به آن راه را برای قدم های بعدی هموار خواهد کرد.
برای وارد شدن به بخش دیپلماسی می بایست بر روی گزینه مورد نظر در شکل زیر کلیک کرده تا وارد صفحه ای بشوید که در تصویر پس از آن خواهید دید.
در این صفحه در سمت چپ تصویر فرمانده شما به اضافه توضیحاتی مختصر در مورد حکومت شما و در سمت راست فرمانده حریف به همراه توضیحاتی مختص به او آورده شده است.
حال به توضیح هر یک از قسمت های این صفحه می پردازیم:
1.قسمتی است که نشان می دهد شما به هنگام دفاع از شهر هایتان در برابر هجوم دشمن چه کسی را برای پشتیبانی از خود دارید.
2.مربوط به دوستان شما می باشد که به هنگام جنگ یاریتان می کنند.
3.دشمنان شما در این لیست واقع هستند که نه با شما روابط تجاری دارند ونه از شما حمایت می کنند و همچنین ممکن است شما را مورد هجمه خود قرار دهند.نکته:برخی حکومت ها نه در لیست دوستان و نه در لیست دشمنان شما قرار دارند که این بدان معنا هست که شما و آن ها نسبت به یکدیگر بی تفاوت هستید.
همچنین نکته ای که حائز اهمیت است این است که برقراری روابط تجاری با یک کشور به هیچ وجه بدان معنا نیست که آن حکومت دوست شماست و در دفاع از خود یا جنگ بر علیه دیگران شما را مورد پشتیبانی قرار می دهد، بلکه صرفا یک طرف اقتصادی برای شما به حساب می آید.
همچنین شما تا زمانی که با کشوری دشمن هستید نمیتوانید با او روابط تجاری برقرار کنید.
و در آخر این که تمامی این اطلاعات برای فرمانده حریف نیز صدق می کند و وی نیز دوستان و دشمنانی دارد.(مطابق تصویر)
4.نشان دهنده منابع در دسترس حکومت هست که در این تصویر حریف دارای یک منبع با ارزش می باشد.لازم به ذکر هست که در اکثر اوقات اگر دارای منابع خوبی باشید به خوبی می توانید روابط تجاری بر قرار کنید و حتی دیگران را هم پیمان خود کنید.
5.با توجه به تصویر در مقابل هر کشوری که علامت شمشیر قرمز باشد به این معنی است که آن حکومت با شما دشمن است و صورتک قرمز به معنای نبود روابط خوب و مسالمت آمیز با آن کشور هست.پس ممکن است کشور حریف روابط خوبی با شما نداشته باشد ولی دشمن شما نباشد و به شما حمله نظامی نکند.
6.با توجه به تصویر در مقابل هر کشوری که علامت شمشیر آبی باشد به این معنی است که آن حکومت با شما دوست و هم پیمان است و صورتک سبز به معنای وجود روابط خوب و مسالمت آمیز با آن کشور هست.پس ممکن است کشور حریف روابط خوبی با شما نداشته باشد ولی دوست شما باشد و در شرایط سخت شما را پشتیبانی کند.
7.نواری است که نشان می دهد چقدر در روابط دیپلماسی قدرتمند هستید و می توانید هر در خواستی را با توجه به موضع خود به حریف بدهید.هر چه قدر نوار زرد رنگ بیشتر باشد شما در برار آن کشور قدرتمند تر هستید.پس این میزان در مقابل هر کشور متفاوت هست.
9.نقشه بازی می باشد به همراه نوع رابطه خود با کشور های دیگر.اگر بر روی کشور خود کلیک کنید ممکن است با رنگ های متفاوتی در اطراف خود مواجه شوید.اگر رنگ کشوری زرد باشد بدان معنا است که آن کشور هم پیمان شما می باشد و در مسائل نظامی کمک کار شما است.اگر رنگ کشوری قرمز باشد بدان معنا است که آن کشور دشمن شما می باشد.اگر کشوری به هیچ یک از دو رنگ در نیاید بدان معنا است که شما نه دوست و نه دشمن آن کشور هستید.این کار را نیز می توانید از موضع کشور های دیگر نسبت به خود و اطرافیانتان با کلیک بر روی کشور مورد نظر ببینید.
8.برای رفتن به منو ایجاد رابطه تجاری و .. ابتدا بر روی کشور مورد نظر کلیک کرده وسپس بر روی این گزینه کلیک کنید.
در بخش TREATIES نوع روابطی که با کشور مورد نظر دارید را خواهید دید.
در بخش ADD OFFER/DEMAND می توانید رابطه ای جدید ایجاد کنید یا در خواستی بدهید.
در بخش PAYMENTS می توانید مقداری پول به کشور مورد نظر بدهید یا از آن بگیرید.که ممکن است این درخواست رد و یا تایید شود.
در بخش CANCEL ALLIANCE می توانید روابط دوستانه خود را با کشور مورد نظر به هم بزنید.
در بخش CREATE SATRAPY می توانید در خواست واگذاری حکومت مورد نظر به خود به شکل ایالتی بدهید که در اکثر مواقع در صورت نداشتن قدرت همه آن را رد می کنند.
در بخش DECLARE می توانید به کشور مورد نظر اعلان جنگ کنید.
در بخش JOIN WAR AGAINTS می توانید از هم پیمانتان بخواهید با شما علیه یک یا چند کشور بجنگد.
بخش PAYMENTS که در آن می توانید مقداری از سرمایه تان را OFFER کنید یا مقداری پول از کشور مورد نظر DEMAND کنید.
با توجه به تصویر فوق هرگاه با کشوری جنگ داشته باشید می توانید درخواست صلح یا PEACE TREATLY بکنید که یا با موافقت همراه هست یا با مخالفت.
گاهی اوقات نیز کشوری که با شما دشمن است از شما در خواست دوستی می کند ولی در قبال آن پول نسبتا زیادی طلب می کند.
در آخر نیز لازم است گفته شود هر درخواستی که شما از طرف مقابل می کنید اگر مورد پذیرش واقع شود گزینه ACCEPTED می آید ولی اگر با آن مخالفت شود نوشته REJECTED ظاهر می شود.