0

لاريجاني: به هردو هدف خود در مذاکرات دست يافتيم

 
khodaeem1
khodaeem1
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 89277
محل سکونت : خراسان رضوی

لاريجاني: به هردو هدف خود در مذاکرات دست يافتيم

 
 
مجلس در قطعنامه 598 نظر نداد | به نتيجه مذاکرات بايد نگاه ملي داشته باشيم

رئيس مجلس با بيان اين که ايران از درون مذاکرات به هر دو هدف خود يعني تثبيت دانش هسته‌اي و از بين بردن برخي محدوديت هاي به وجود آمده دست يافت،گفت: مهم نيست که تعداد و سطح سانتريفيوژها چندتا باشد چون ايران با علم و آگاهي سطح موجود را انتخاب کرده است و اين مسئله هيچ خسراني براي کشور ندارد. علي لاريجاني که با ايسنا گفت وگو مي کرد، تاکيد کرد:اين دستاورد مرهون پايمردي و هوشياري ملت، تيزهوشي رهبري در مقاطع مختلف و همت دولت و مذاکره کنندگان است. اگر غربي‌ها اين توافق را خوب اجرا کنند و شيطنت نکنند، اين توافق دستاورد خوبي براي ملت ايران خواهد بود. وي تصريح کرد: اين مسئله بسيار مهم است که 5 کشور قدرتمندي که به ايران زور مي‌گفتند، امروز پذيرفتند غني‌سازي در ايران انجام شود. اين دستاورد، دستاورد کمي نيست و ضمنا در قطعنامه شوراي امنيت نيز وقتي برجام تاييد مي‌شد يعني اين سطح غني‌سازي در ايران قابل قبول است در حالي که در قطعنامه‌هاي گذشته در پي برچيدن توان هسته‌اي ايران بودند. اين مسئله دستاورد مهم سياسي و حقوقي براي کشور است ضمن آنکه غني‌سازي را هم بالفعل در اختيار داريم و تنها مسئله‌اي حقوقي نيست.

 

لغو تحريم‌هاي اقتصادي در برجام و قطعنامه آمده است و براي تحقق آن مقدماتي نياز است که به صورت طبيعي طي مي شود

لاريجاني افزود: نکته بعدي، لغو تحريم‌هاي اقتصادي است که در برجام و قطعنامه آمده است البته براي تحقق اين مسئله حتما مقدماتي نياز است که به صورت طبيعي طي مي شود. نظام در اين قضيه درست و با چشم باز تصميم گرفت و خوب توانست آن را مديريت کند البته حواشي دارد که هميشه در گفت‌وگوهاي بين‌المللي اين حواشي وجود داشته است و براي هر کدام از حواشي فکر کرده‌ايم و همه آنها را در داخل، مورد بحث و کاوش قرار داده‌ايم.

 

مسائل موشکي قطعنامه را قبول نداريم و گوش نمي کنيم

وي در پاسخ به اين سوال که «آيا نظام طراحي شده براي بازرسي‌ها به ويژه بازرسي از مراکز نظامي و موشکي کشور تامين کننده امنيت ملي کشور است؟» گفت: در برجام بحث موشکي به اين معنا نداريم ولي در قطعنامه 2231 داريم که البته هر کدام وزن جداگانه‌اي دارد. در قطعنامه درباره تسليحات موشکي مسائل مختلفي آمده که ما گوش هم نمي‌دهيم، قبول هم نداريم بنابراين حرکت موشکي خودمان را ادامه مي‌دهيم. آقا هم فرموده‌اند که نظام چنين چيزي را قبول ندارد. اينکه تسليحات را تحريم کرده‌اند، يک بخش خريد است و يک بخش فروش است، ما نه خريد تسليحات را قبول داريم و نه فروش آن را دنبال مي‌کنيم و غربي‌ها هم اين مسئله را مي‌دانند. وي ادامه داد: مذاکره کنندگان هسته‌اي تا جايي که توانستند مواد مربوط به تسليحات موشکي را سست کردند اما اين مواد از متن برداشته نشد. اگر سوال شما اين باشد که اگر اينها در برجام نمي‌آمد بهتر بود، پاسخ اين است که بله بهتر بود اما هميشه در مذاکرات سياسي در اين سطوح داد و ستدي در جريان است، به همين دليل بيش از اين نتوانستند اين بخش‌ها را نسبت به قطعنامه‌هاي موجود سست کنند. اگر سوال اين باشد که آيا اين مواد بنيه دفاعي ايران را دچار آسيب مي‌کند، پاسخ اين است که نمي‌تواند آسيب بزند چون در قطعنامه‌هايي که قبلا هم عليه ايران تصويب کرده و محکم‌تر از اين هم ايران را محدود کرده بودند، ايران هرگز تمکين نکرده و نخواهد کرد و طرف غربي هم به خوبي اين مسئله را مي‌داند. اما در برجام آنچه که مهم است، چارچوب‌هاي هسته‌اي مذاکرات است نه ساير مسائل. در موضوع هسته‌اي آنچه که نظام دنبال مي‌کرد تا حد قابل قبولي پيش برده شد که خوب است هر يک در جاي خودش مورد بررسي دقيق قرار گيرد. مسائل موشکي جزو مسائل اصلي بنيه دفاعي کشور است بنابراين ما همين مسير جاري را ادامه خواهيم داد.وي با بيان اينکه يقينا (مذاکرات هسته اي )از سر احساسات و عواطف نبود بلکه مبتني بر يک منطق انجام شد تاکيد کرد:برجام يک دستاورد است، اگر به حاشيه‌هاي اين دستاورد نگريسته شود دچار ايستايي مي‌شويم اما به اين دستاورد بايد به شکلي نگريسته شود که موجب برداشتن گام روبه جلو شود.لاريجاني با بيان اينکه پرونده هسته‌اي در دولت يازدهم با همت و علاقه مندي بيشتري پيگيري شد،افزود:با نگاه ملي به اين مسئله از اين دستاورد بايد صيانت کنيم، اين سخن به اين معنا نيست که منتقدان در ابعاد و اجزاي اين مسئله چيزي نگويند.

در ايران دموکراسي حاکم است و مطالب بايد مورد حلاجي قرار بگيرد و مذاکره کنندگان نيز جواب منتقدان را بدهند. در کلان مسئله بايد به اين سوال ريشه‌اي توجه کرد که چرا نظام اين را پذيرفت و آيا در مسير کار به آنچه که طراحي کرده بود، رسيديم يا خير؟ بنده معتقدم نظام درست تحليل کرد و تا حد خوبي نيز به تصميم خودش رسيد و برخي مطالب منتقدان يا در سايه بي‌توجهي به طراحي‌هاي اوليه در اين مسئله انجام مي‌شود يا موضوع به اندازه کافي برايشان باز نشده است.وي در پاسخ به اين سوال که «از نظر جنابعالي مجلس بايد درباره برجام نظر دهد يا شوراي عالي امنيت ملي؟»گفت: «مجلس از باب اصول قانون اساسي بايد نسبت به اين گونه معاهدات بين‌المللي نظر بدهد اما در برخي موارد نيز نظر نداده است مثل قطعنامه 598. مسئله هسته‌اي را علاج مي‌کنيم و شايد مجلس هم نظر بدهد، بهتر باشد و پشتيباني و وفاقي حاصل شود».

 

گفتم که خدا مرا مرادی بفرست ، طوفان زده ام راه نجاتی بفرست ، فرمود که با زمزمه ی یا مهدی ، نذر گل نرگس صلواتی بفرست

یک شنبه 11 مرداد 1394  7:33 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها