حضرت مهدي ( عج ) و دين جديد "
آیا امام زمان دین و آئین و قوانین جدیدی برای مردم می آورد و احکام اسلام به دستش منسوخ می گردد؟! در این بخش قصد داریم به این سؤال مهم پاسخ دهیم .
برای پاسخ به این سؤال لازم است به روایاتی در این زمینه رجوع کنیم:
روایت اول: ابو سعید الخدری قال قال رسول الله (ص): یخرج رجل من اهل بیتی و یعمل بسنتی. (بحارالانوار-ج51- ص82)
پیغمبر (ص) فرمودند: یکی از اهل بیت من قیام می کند و به سنت و روش من عمل می نماید.
روایت دوم: قال رسول الله (ص): القائم من ولدی اسمه اسمی و کنیته کنیتی و شمائله شمائلی و سنته سنتی یقیم الناس علی طاعتی و شریعتی و یدعوهم الی کتاب ربی.
( اثبات الهداه – ج7- ص52)
پیغمبر (ص) فرمود: قائم از فرزندان من ، همنام و هم کنیه ی من است. خویش خوی من و رفتارش رفتارمن می باشد. مردم را بر طاعت و دین من وادار می نماید و به سوی قرآن دعوتشان می کند.
روایت سوم : قال النبی(ص): فی حدیث- و ان الثانی عشر من ولدی یغیب حتی لا یری. و یٲتی علی امتی بزمن لا یبقی من الاسلام الا اسمه و لا یبقی من القرآن الا رسمه فحینئذ یٲذن الله تبارک و تعالی بالخروج فیظهر الله الاسلام به و یجدده.(منتخب الاثر- ص98)
پیغمبر (ص) فرمود: دوازدهمی از فرزندانم بطوری غائب می شود که اصلاً دیده نمی شود . زمانی خواهد آمد که از اسلام جز اسمی و از قرآن جز اثری باقی نماند . در آن هنگام خدا به وی اجازه نهضت می دهد و به وسیله او اسلام را تقویت نموده ، تجدیدش می کند.
روایت چهارم: قال النبی(ص): المهدی رجل من عترتی یقاتل علی سنتی کما قاتلت انا علی الوحی.(ینابیع الموده- ج2- ص179)
پیغمبر (ص) فرمود: مهدی موعود مردیست از عترت من که برای سنت من جنگ می کند چنانکه من برای قرآن قتال کردم.
روایت پنجم:قال الصادق (ع) : اذا قام القائم سار بسیره رسول الله الا انه یبین آثار محمد.
(بحارالانوار- ج52- ص347)
حضرت صادق (ع) فرمود: وقتی قائم قیام کرد به سیره ی رسول خدا رفتار می کند لیکن آثار محمد را تفسیر و بیان می کند.
در زمان غیبت ، بدعتهایی در دین گذاشته می شود و احکامی از قرآن و اسلام بر طبق میل افراد تٲویل و تفسیر می شود . بسیاری از حدود و احکام فراموش می گردد.
با توجه به احادیث بالا مشخص می شود که وقتی حضرت مهدی قیام کردند ، به سیره ی رسول خدا رفتار می کنند و مردم را به سوی قرآن دعوت می نمایند و برنامه ایشان ترویج و بسط اسلام است . ایشان بدعتها را ابطال می کنند و حدود اسلامی را بدون سهل انگاری اجرا می نمایند .معلوم است که چنین برنامه ای کاملاً برای مردم تازگی دارد.
حال به نظر شما آیا میرزا علی محمد باب شیرازی به سیره ی رسول خدا رفتار کرد؟! آیا اسلام را تقویت نمود یا نسخ کرد ؟! آیا مردم را به سوی قرآن دعوت کرد یا آنرا نسخ نمود؟!