مواد لازم براي خمير
نيم ليتر آب
1 كيلو آرد سفيد
3 تا 5 گرم مايهي خمير
10 تا 15 گرم نمك
مواد لازم براي سس
كنسرو گوجه فرنگي يك قوطي يا به همان مقدار گوجه تازه
يك عدد پياز
دو پر سير
مواد لازم براي روي پيتزا:
پنير پيتزا موزارلا (Mozarella)، يا هر نوع پنير پيتزا كه دوست داريد
قارچ به مقدار لازم
ژامبون به مقدار لازم
براي تهيه پيتزا مهم ترين قسمت خمير آن است. اگر خمير آنرا درست تهيه كنيد باقي قضايا فقط يك نوع سليقه است و ميتوان آنرا با سليقههاي مختلف تهيه كرد. بعد از خمير سوس پيتزا ست كه مهم است. آنرا هم ميتوان با روشهاي مختلف درست كرد.
طرز تهيه
در اين روش مدت تهيه خمير بسيار طولاني تر ميشود دليل اين كار مصرف كمتر مايه خمير است. در اين روش براي تهيه خمير آب را تا 30 درجه گرم كنيد و مايه خمير را در آن حل كنيد، نمك بزنيد، ماشين همزن را به كار بيندازيد و با افزودن كم كم آرد به آن هم بزنيد تا خمير آماده شود. در اين كار عجله نكنيد بگذاريد خمير خوب هم بخورد و خوب ورز داده شود پس از آماده شدن خمير روي آنرا با پلاستيك بپوشانيد و آنرا تا پنج شش ساعت به حال خود رها كنيد. زماني خمير آماده است كه حجم آن دوبرابر شده باشد.
وقتي خمير آماده شد روي ميز آشپزخانه مقداري آرد بريزيد و خمير را روي آن برگردانيد، آنرا به هفت قسمت مساوي تقسيم كنيد و با آنها گلولههايي درست كنيد،مقداري آرد روي ميز بريزيد و چانههاي خمير را روي آرد روي ميز بچينيد. روي آنها را با پلاستيك بپوشانيد و براي 15 تا 20 دقيقه به حال خود رها كنيد. در اين مدت وقت داريد مواد ديگر روي پيتزا را آماده كنيد.
براي تهيه سوس يك قوطي كنسرو گوجه فرنگي يا به همان مقدار گوجه تازه پوست كنده را با ماشين هم زن آشپزخانه خوب خورد كنيد تا به صورت مايع درآيد. نمك و فلفل بزنيد. يك پياز و دو پر سير را هم پوست بكنيد و در ماشين آشپزخانه خوب خورد كنيد. مقدار روغن در ماهي تابه بريزيد و اول كمي پياز و سير را در آن سرخ كنيد نيازي نيست پياز داغ بگيريد يعني نيازي نيست پياز زياد سرخ بشود همين كه دو سه دقيقه روي آتش ملايم قرار بگيرد كافي است.
بعد از آن گوجههاي خورد شده را در آن بريزيد مقدار يك قاشق سوپخوري اويشن بيفزايد، اگر ريحان هم در اختيار داريد مقداري هم ريحان تازه خورد شده به آن بيفزايد و آنرا روي آتش ملايم قرار بدهيد بگذاريد مايع از حالت مايع در آيد و سوس سفت شود البته نه به آن اندازه كه زياد سفت شود. سوس را ميتوانيد به سليقه خود به روشهاي ديگر هم درست كنيد اين فقط يك نمونه آن بود.
براي مخلفات روي پيتزا هم بستگي به نوع پيتزايي كه ميخواهيد درست كنيد مواد آنرا آماده كنيد. يك نوع آنرا براي نمونه توضيح ميدهم.
مقدراي قارچ را بشوييد و آنها را به صورتي ورق ورق كنيد كه ضخامت آن از سه ميليمتر بيشتر نشود. مقداري ژامبون را هم خورد كنيد
براي آماده كردن پيتزا اول خمير را بوسيله دست روي ميز كمي پهن كنيد سپس آنرا از روي ميز برداريد و بوسيله دست پهن كنيد هرچه اين نان نازك تر شود نتيجه بهتر ميشود، معمولا من آنرا تا دو ميليمتر نازك ميكنم. براي خميرچانههاي توضيح داده شده قطر خمير پيتزاي آماده شده معمولا 25 تا 30 سانتيمتر بايد بشود.
پس از آماده شدن خمير اول مقداري از سوس را روي آن بريزيد و با ته قاشق روي آن پخش كنيد و همه سطح آنرا بپوشانيد. سپس پنير پيتزا را كه رنده كردهايد روي خمير بريزيد و روي پنير هم مقداري قارچ و ژامبون بريزيد. معمولا دوتا دوتا آماده ميكنند و ميگذارند قبل از در فر قرار دادن كمي بمانند بعد آنها را توي فر ميگذارنذ. فر بايد بسيار گرم باشد .
معمولا 270 درجه به بالا بستگي دارد به فر شما تا چند درجه قابل گرم كردن باشد. . پيتزا را روي سيني فر قرار بدهيد و داخل فر بگذاريد.
براي پختن پيتزاها آنها را در كف فر قرار بدهيد چون مهمترين قسمت پيتزا خمير آن است كه بايد خوب پخته شود. وقتي نان پيتزا برشته شد پيتزا آماده است. . اگر دقت كرده باشيد پيتزاهايي كه بوسيله آشپزهاي ايتاليايي درست ميشود حتي قسمتي از كنارههاي خمير پيتزا سوخته است. پس دقت كنيد خمير پيتزاي شما خوب برشته شده باشد