آیا میدانستید که شرکتهای نوکیا، فیلیپس و حتی اپل هم دست به تولید کنسول زدند یا آیا پلیاستیشن 2 پرفروشترین کنسول تاریخ است؟ با زومجی همراه باشید تا شما را با اطلاعات جالبی راجع به کنسولهای بازی و فروش آنها در ۴ دهه اخیر آشنا کنیم.
شرکتهای بزرگی در حیطه بازیهای ویدیویی و به خصوص ساخت و توسعه کنسولهای خانگی فعالیت میکنند و آنهایی که امروز شاهد فعالیتشان هستیم همانهایی هستند که توانستند روزهای سخت را پشت سر بگذارند و اطمینان کاربران را جلب کنند. امروز در زومجی قصد داریم شما را با پر فروشترین کنسولهای چهار دهه اخیر آشنا کنیم.
پلیاستیشن 2، پرفروشترین کنسول تاریخ بازیهای ویدیویی
در جدول زیر کنسولهایی لحاظ شدهاند که توانستهاند به فروشی برابر یک میلیون دستگاه یا بیشتر دست پیدا کنند، بنابراین دنبال کنسولهایی مانند کومودُر ۶۴ و سگا 32X نگردید. سونی با عرضه پلیاستیشن 2 در سال ۲۰۰۰ توانست عصر جدیدی در گیمپلی و جلوههای بصری آغاز کند. پلیاستیشن 2 توانست تا سالها حاکم بلامنازع کنسولهای خانگی باشد و تا ژانویه سال ۲۰۱۳ بیشتر از ۱۵۵ میلیون دستگاه در سرتاسر جهان به فروش رفت. شاید جالب باشد بدانید که آخرین بازیهایی که برای این کنسول به یاد ماندنی عرضه شد FIFA 14 بود. یک ماه پس از توفق تولید پلیاستیشن 2 بود که سونی اقدام به معرفی پلیاستیشن 4 کرد.
نکته جالبتر اینجا است که تنها کنسولی که توانسته است به نزدیکترین فاصله فروش با پلیاستیشن 2 برسد، یک کنسول دستی است. نینتندو 3DS برای اولین بار نوامبر سال ۲۰۰۴ در ایالات متحده آمریکا عرضه شد. تا سالها ظاهر این کنسول با عرضه مدلهای نینتندو DS Lite، DSi و DSi XL به روز شد و توانست با ۱۵۴.۰۱ میلیون دستگاه به پرفروشترین کنسول دستی تاریخ تبدیل شود و پس از پلیاستیشن 2 به دومین کنسول پرفروش تاریخ بازیهای ویدیویی تبدیل شود. پرفروشترین بازی این کنسول هم New Super Mario Bros. به شمار میرود که تا پایان ماه مارس سال ۲۰۱۴ (اسفند ۱۳۹۲) موفق به فروش ۳۰.۷۵ میلیون دستگاه شده است.
ولی وقتی به مقام سوم لیست پرفروشترین کنسولهای تاریخ نگاه میکنیم باز هم نام نینتندو را با کنسول گیمبوی (Game Boy) میبینیم و باز هم موفقیت نینتندو در ساخت و عرضه یک کنسول دستی با این تفاوت که گیمبوی اردیبهشت ماه سال ۱۳۶۸ (اپریل ۱۹۸۹) عرضه شد و توانست در نسل چهارم بازیهای ویدویی به این رقم دست یابد. ساخت این کنسول فروردین سال ۱۳۸۲ (مارس ۲۰۰۳) متوفق شد و توانست در این سالها به فروشی معادل ۱۱۸.۶۹ میلیون واحد دست پیدا کند.
اما نوبت به اولین پلیاستیشن تاریخ میرسد، جایی که سفر دور و دراز این برند آغاز شد و به عقیده من اگر پلیاستیشن وجود نداشت، بازیهای ویدیویی و رقابتی که امروز شاهد آن هستیم نیز به این شکل وجود نداشتند. اولین پلیاستیشنِ تاریخ بازیهای ویدیویی صبح روز سهشنبه ۱۲ آذر ماه ۱۳۷۳ (۳ دسامبر ۱۹۹۴) در ژاپن عرضه شد تا قصه پلیاستیشن آغاز شود. تولید این کنسول ۱۱ فروردین ۱۳۸۵ (۳۱ مارس ۲۰۰۶) متوقف شد تا با فروشی معادل با ۱۰۲.۴۹ میلیون دستگاه به چهارمین کنسول پرفروش تاریخ بازیهای ویدیویی تبدیل شود. پرفروشترین بازی این کنسول نیز، سری مشهور Gran Turismo است که تا آپریل سال ۲۰۰۸ فروشی برابر با ۱۰.۸۵ میلیون دستگاه را به دست آورد.
آیا میدانستید شرکتهایی مانند نوکیا، فیلیپس و NEC هم دست به ساخت کنسول زدهاند
نوبتی هم که باشد باز هم نوبت نینتندو است! نمیدانم چقدر با نینتندو آشنایی دارید ولی بدانید که از بین ۱۰ کنسول پرفروش تاریخبازیهای ویدویی ۵ مورد آن متعلق به نینتندو است! Wii همزمان با عرضه پلیاستیشن 3 به بازار عرضه شد و توانست تا ۱۰ دی ۱۳۹۳ (۳۱ دسامبر ۲۰۱۴) فروشی برابر با ۱۰۱.۴۴ میلیون دستگاه را تجربه کند.
آیا میدانستید که پرفروشترین بازی این کنسول ۸۲.۵۴ میلیون واحد فروخته شده است؟ اگر این عدد برایتان معنای خاصی ندارد همین بس که فرض کنید تمام کسانی که پلیاستیشن 3 خریدهاند این بازی را نیز خریده باشند!
آیا می دانستید از ۱۰ کنسول پرفروش دنیا ۵ مورد آن محصول نینتندو، ۴ مورد آن محصول سونی و یک مورد آن محصول مایکروسافت است؟ آیا میدانستید مجموع فروش کنسولهای پلتفرم ایکسباکس از کنسول دستی گیمبوی که سال ۱۹۸۹ عرضه شده کمتر است؟ نکته جالب دیگر این است که مجموع فروش کنسولهای سگا که در این لیست حضور دارند و شامل ۶ کنسول میشوند از تعداد نینتندو ویهای فروخته شده کمتر است!
سگا جنسیس موفقترین کنسول سگا در زمینه فروش است که که این شرکت توانسته ۴۰ میلیون دستگاه از این کنسول را به فروش برساند. شاید خیلی از ما از خود میپرسیم که چرا سگا تجارت سختافزار را کنار گذاشت و به تولید نرمافزار پرداخت. با نیم نگاهی به این لیست و اعداد و ارقام موجود در آن به پاسخ این سوال پی برد.