مواد لازم:
پرتقال پوست کلفت 4 عدد بزرگ
شکر 2 پیمانه
جوهر لیمو 1 قاشق چایخوری
آب 1.5 پیمانه
طرز تهیه:
ابتدا پوست پرتقال را بوسیله پوست کن یا کارد دو ر تا دو می گیریم ، سپس با نوک کارد قسمت سفید پوست ها را می کنیم، پوست ها را به شکل گل رز می پیچیم ، به هرکدام از گل های درست شده یک خلال دندان فرو می کنیم، اگر به شکل خلالی دوست داشتید رنده می کنیم، بعد گل ها را در یک ظرف پر از آب سرد قرار می دهیم به مدت 4 ساعت و هر یک ساعت آب آن را عوض می کنیم، در یک قابلمه آب را جوش آورده و گل ها را درون آن می ریزیم و 10 دقیقه می جوشانیم و آن را آبکش کرده و 5 الی 6 بار این کار را تکرار می کنیم تا تلخی آن از بین برود برای اطمینان کامل از تلخ نبودن پوست ها یک ذره از پوست پرتقال ها را می چشیم اگر تلخ نبود جوشاندن کافی است
حالا آب را با شکر می جوشانیم وقتی که به قوام آمد پوست پرتقال را درون شربت ریخته و با شعله ملایم حدود 20 دقیقه می گذاریم تا به خوردپوست ها برودقبل از برداشتن مربا جوهر لیمو را اضافه می کنیم یکی دو جوش که زد از روی شعله بر می داریم
بعد از سرد شدن مربا خلال دندان ها را در می آوریم و در ظرف مناسبی می ریزیم
نکات مهم:
-
فرو کردن خلال دندان باعث می شود که گل رز ها باز نشوند و شکل خود را حفظ شود
-
جوهر لیمو نه تنها برای جلوگیری از شکرک زدن است بلکه مربا را نیز ترش و براق می کند وطعم خوبی به مربا می دهد
-
می توانید به جای آب از آب پرتقال های پوست کنده نیز استفاده کنید
-
اگر جوهر لیمو نداشتید از آبلیمو استفاده کنید.