0

تاثیر خواب با کیفیت در تقویت حافظه

 
khodaeem1
khodaeem1
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 89277
محل سکونت : خراسان رضوی

تاثیر خواب با کیفیت در تقویت حافظه

 

داشتن خواب با کیفیت در دوران جوانی ممکن است به داشتن حافظه بهتر در سنین پیری کمک کند

 

بر اساس یک مطالعه جدید که در مجله “دیدگاه‌های علم روانشناسی” به چاپ رسید، داشتن خواب با کیفیت در دوران جوانی یا میانسالی ممکن است راهی مفید برای داشتن حافظه خوب در سنین بالاتر باشد.

ارتباط بین خواب و عملکرد شناختی بطور گسترده‌ای مورد تحقیق قرار گرفته و کاملا پذیرفته شده که خواب، توانایی یادگیری و حافظه را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

در ماه ژوئن سال گذشته، Medical News Today مطالعه‌ای را چاپ کرد که ادعا می‌کند خواب به تقویت حافظه پس از یادگیری کمک می‌کند. یک تحقیق جدیدتر که در مجموعه مقالات آکادمی ملی علوم منتشر شده نشان می‌دهد که ممکن است چرت زدن در طول روز، به بچه‌های کوچک کمک کند تا مهارت‌ها و رفتارهای تازه آموخته شده را به یاد بیاورند.

محققان این مطالعه جدیدتر شامل دکتر مایکل اسکالین از گروه روانشناسی و علم اعصاب در دانشگاه بیلور خاطر نشان می‌کنند که با بالا رفتن سن، تمایل به خواب کمتر می‌شود و “موج آرام خواب” کمتری خواهیم داشت. موج آرام خواب برای حافظه بسیار ضروری است.

دکتر اسکالین و همکارش دونالد بلیوایس از گروه مغز و اعصاب دانشکده پزشکی دانشگاه اموری، شروع کردند به تحقیق راجع به اینکه آیا این تغییرات خواب وابسته به سن، بر عملکرد شناختی تاثیر می‌گذارد یا نه.

به خوابتان بیشتر توجه کنید تا مجبور نشوید بعدا برای جبران آن، تلاش کنید

این محققان یک بررسی جامع روی بیش از ۲۰۰ مطالعه با قدمت بیش از نیم قرن انجام دادند که ارتباط بین خواب و عملکرد شناختی را تجزیه و تحلیل کرده بود. شرکت کنندگان در مطالعه به سه گروه سنی تقسیم شدند: جوان(سنین ۱۸ تا ۲۹)، میانسال(سنین ۳۰ تا ۶۰) و پیر(۶۰ سال و بالاتر). اسکالین و بلیوایس در پرسشنامه‌ای از شرکت کنندگان پرسیدند که بطور متوسط چند ساعت در هر شب می‌خوابند، چقدر طول می‌کشد تا به خواب بروند، در طول شب، چند بار از خواب بیدار می‌شوند و میزان خستگی آنها در طول روز چقدر است.

نتایج این بررسی نشان داد که شرکت کنندگان جوان و میانسال معمولا خواب بیشتر و با کیفیت‌تری نسبت به افراد مسن‌تر داشتند و بنظر می‌رسد که این امر به عملکرد شناختی آنها در سال‌های بعد کمک کند. اسکالین یادآوری می‌کند: ما با تحقیقاتی که نشان داده خواب خوب در میانسالی به عملکرد ذهنی بهتر در ۲۸ سال بعد کمک می‌کند، موافقیم.

به گفته این تیم تحقیقی خواب با کیفیت در میان شرکت کنندگان در دهه‌های ۷، ۸ و ۹ زندگی، تاثیر کمی‌بر حافظه آنها داشته است.

نویسندگان می‌گویند: ما این نوشته را اینطور تفسیر می‌کنیم که داشتن خواب با کیفیت، حداقل در افراد جوان و میانسال، باعث عملکرد شناختی بهتر می‌شود و در برابر زوال عملکرد شناختی مرتبط با سن، از شخص محافظت می‌کند.

اسکالین می‌گوید: اگر خواب به قدرت حافظه و تفکر افراد جوان کمک می‌کند اما کمیت و کیفیت آن با بالا رفتن سن تغییر می‌کند، پس سوال این است که آیا ممکن است بهبود خواب باعث به تاخیر افتادن تغییراتی شود که با بالا رفتن سن در حافظه و تفکر ایجاد می‌شود!

در حالیکه بنظر نمی‌رسد خواب خوب در سنین بالا بر حافظه تاثیر بگذارد اما اسکالین می‌گوید تحقیقات قدیمی نشان داده‌اند که ممکن است باعث افزایش سلامت قلب و عروق و کاهش خطر و شدت بسیاری از اختلالات دیگر شود.

برخلاف نتیجه این تحقیق، MNT می‌گوید مطالعه‌ای که ماه گذشته در مجله “مغز و اعصاب” به چاپ رسیده، نشان می‌دهد که خواب بی‌کیفیت در مردان مسن با افزایش خطر ابتلا به زوال عقل در ارتباط است

 

گفتم که خدا مرا مرادی بفرست ، طوفان زده ام راه نجاتی بفرست ، فرمود که با زمزمه ی یا مهدی ، نذر گل نرگس صلواتی بفرست

شنبه 18 بهمن 1393  11:53 AM
تشکرات از این پست
ehsan2ehsan
ehsan2ehsan
کاربر تازه وارد
تاریخ عضویت : تیر 1394 
تعداد پست ها : 3

پاسخ به:تاثیر خواب با کیفیت در تقویت حافظه

تقویت حافظه

بسیاری از ما برای یادآوردن اینکه کلیدهای خانه را کجا گذاشتیم، یا اینکه شماره تلفن، اسم همکاران،‌دوستان یا بستگانمان چیست به فکر کردن زیادی احتیاج نداریم، به‌راحتی و خیلی مطمئن می‌توانیم نام نخست‌وزیر کنونی را به یاد بیاوریم و می‌دانیم چه روزی از هفته است یا برنامه آخر هفته‌مان چیست و با چه کسانی می‌گذرد. ولی برای بسیاری از افراد، به دلایل متعددی همین مسائل ساده که سابقاً خودکار به حافظه می‌آمدند، به موارد گیج‌کننده و آشفته کننده‌ای تبدیل می‌شود.

چهارشنبه 24 تیر 1394  12:10 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها