وزیر آموزش و پرورش در جمع فرهنگیان شهرستان نائین:
هرچه میکشیم از بیبرنامگیهای گذشته است/ من هم از تبعيض ناراحتم
خبرگزاری ایمنا: وزیر آموزش و پرورش گفت: روزی که وزارت آموزش و پرورش را تحویل گرفتم، این وزارتخانه ۴ هزار میلیارد تومان کسری بودجه داشت که هنوز درحال پرداخت آنها هستم و باید بگویم هرچه میکشیم از بیبرنامگیهایی است که از گذشته به این دولت به ارث رسیده است.
به گزارش ایمنا، علیاصغر فانی وزیر آموزش و پرورش که امروز به شهرستان نائین سفر کرده بود، در جمع ۱۵۰ نفر از مدیران، معاونان، فرهنگیان و پیشکسوتان آموزش و پرورش این شهرستان اظهار داشت: آموزش و پرورش یک وزارتخانه نیست بلکه یک فراوزارتخانه است که مخاطبان آن دانشآموزانی هستند که آیندهسازان کشورند و آموزش و پرورش، زیرساخت منابع انسانی کشور را تأمین میکند.
وی در پاسخ به گلایه یکی از فرهنگیان حاضر در جلسه در مورد تبعیض موجود بین حقوق فرهنگیان و سایر کارمندان دولت گفت: من هم از این تبعیض ناراحتم و این تبعیض چیزی نیست که ظرف یکی دو سال قابل برطرف شدن باشد. ولی دولت در این جهت گامهای خوبی برداشته است که البته میدانیم که کافی نیست.
وزیر آموزش و پرورش دولت یازدهم ادامه داد: بودجه دولت در سال ۹۳، ۱۱ درصد رشد داشت درحالی که بودجه وزارت آموزش و پرورش با رشد ۲۶ درصدی مواجه شد. در سال ۹۴ نیز بودجه دولت ۱۱ درصد و بودجه آموزش و پرورش ۲۱ درصد رشد داشته است که این موضوع نشان میدهد دولت گامهای موثری برای رفع تبعیض برمیدارد.
وی افزود: یکی از طرحهایی که درنظر دارم ساماندهی نیروی انسانی در آموزش و پرورش است. امسال ۲۰۰ هزار دانشآموز به تعداد دانشآموزان کشور اضافه شده است درحالی که ۲۵ هزار فرهنگی بازنشسته شدهاند و حتی یک نفر نیز به جمع فرهنگیان کشور اضافه نشده است. البته ما موفق شدیم با مدیریت منابع انسانی، مهر ۹۳ را به خوبی آغاز کنیم و بیش از هزار میلیارد تومان در هزینهها صرفهجویی کنیم که از محل این صرفهجویی، فوقالعاده معلمان مقطع ابتدایی را ۲۰ درصد افزایش دادیم.
وی با بیان اینکه حل مشکلات قدیمی را وظیفه خودم میدانم گفت: لایحهای در مورد رتبهبندی معلمان، برای مطالعه و کارشناسی بیشتر از طرف دولت به مجلس شورای اسلامی ارائه شده است که با توجه به پیگیری خود نمایندگان، فکر میکنم تا پیش از عید و تعطیلات مجلس تصویب شود. این لایحه دو هدف را دنبال میکند که افزایش انگیزه معلمان یکی از آنهاست. همکاران برای قرار گرفتن در رتبه بالاتر باید مهارتها و شایستگیهای خود را افزایش دهند که این، تحول بزرگی در وضعیت نیروی انسانی آموزش و پرورش ایجاد میکند.
فانی بیان داشت: روزی که وزارت آموزش و پرورش را تحویل گرفتم، این وزارتخانه ۴ هزار میلیارد تومان کسری بودجه داشت که هنوز درحال پرداخت آنها هستم و باید بگویم هرچه میکشیم از بیبرنامگیهایی است که از گذشته به این دولت به ارث رسیده است.
وی گفت: وزارت آموزش و پرورش یک میلیون شاغل و ۷۵ هزار بازنشسته دارد در صورتی که یک وزارتخانه دیگر در کل کشور ۳ هزار کارمند دارد و این موضوع، نگاه متفاوت به وزارت آموزش و پرورش را میطلبد.
فانی در پایان با وعده در اولویت قرار گرفتن فرزندان فرهنگیان برای قبولی در دانشگاه فرهنگیان گفت: ۱۰ مرکز اسکان موقت فرهنگیان در کل کشور احداث شده است که این مراکز ۱۹ بهمن ماه به صورت همزمان در مشهد و ۹ شهر دیگر افتتاح خواهند شد و فرهنگیانی که برای امور درمانی خود به شهرهای دیگر مسافرت میکنند میتوانند از این مراکز استفاده کنند.