دولت تدبیر و امید در دیار زایندهرود؛
آیا معاون علمی رئیس جمهور و وزیر بهداشت توقعات را بالا بردهاند؟!
خبرگزاری ایمنا: این توقع زیادی نیست که این حجم از دانشجو و عضو هیات علمی و پژوهشگران موفق که به صورت روزانه اخبار اختراعات و دستاوردهایشان از دیار زاینده رود به کشور مخابره می شود، با عالی ترین مقام وزارت متبوعشان دیدار و گفتگویی داشته باشند و انتظارات و نیازهایشان را که گه گاه در بروکراسی اداری یا مشغولیت ها فراموش می شود را دوباره باز گو کنند.
به گزارش ایمنا، دومین روز از سفر کاروان دولت یازدهم به دیار نصف جهان در جریان است و بخش های مختلف سیاسی، فرهنگی و اقتصادی در تیرس بازدید و سرکشی های کابینه قرار گرفته اند.
از صبح دیروز که هواپیمای دولت تدبیر و امید به زمین نشست
” با توجه به رویکرد دولت یازدهم در مورد مسائل علمی و دانشگاهی و تاکیدات روحانی مبنی بر جایگاه ویژه دانشگاهیان، چشم امید خیلی ها به این نگاه ویژه بود و منتظر آغاز فصل جدیدی در فضای دانشگاه های استان با حضور همه چهره های علمی دولت بودند. “
و کاروان دولت با استقبال پرشور اصفهانی ها راهی میدان امام(ره) شد، هر گروه از مردم و هر یک از اصناف و اقشار با امید به تدبیر رئیس جمهور و همراهان برای حل گرفتاری ها و مشکلات به روحانی و همراهانش خوش آمد گفتند.
خبر ها حکایت از بازدید ها و دیدارهای تخصصی رئیس جمهور در اصفهان و حضور برنامه ریزی شده کابینه در شهرستان های استان داشت و هر عضوی از دولت در حوزه تخصصی یا یکی از حوزه های نزدیک، به بازدید و بررسی مشکلات اقدام کردند.
جدای از مشکلات حوزه های اقتصادی، زیست محیطی و فرهنگی اصفهان، با توجه به رویکرد دولت یازدهم در مورد مسائل علمی و دانشگاهی و تاکیدات روحانی مبنی بر جایگاه ویژه دانشگاهیان، چشم امید خیلی ها به این نگاه ویژه بود و منتظر آغاز فصل جدیدی در فضای دانشگاه های استان با حضور همه چهره های علمی دولت بودند. چهره هایی که از شخص رئیس جمهور تا معاونت علمی و فناوری، وزیر بهداشت و وزیر علوم را در بر می گرفت.
اما با توجه به اخباری که مبنی بر عدم حضور وزیر علوم در اصفهان از سوی روابط عمومی این وزارتخانه منتشر شد، هرچه از زمان این سفر پیش می رفت امیدها کمرنگ تر می شد و شاید به مشکلات عمده دانشگاهیان افزوده می گشت.
دانشگاه هایی که این روزها خیلی رنگ آرامش را به خود نمی بینند و تنش موجود در آنها همواره تیتر یک رسانه های خبری است و البته
” دانشگاه هایی که این روزها خیلی رنگ آرامش را به خود نمی بینند و تنش موجود در آنها همواره تیتر یک رسانه های خبری است و البته از همه مهمتر بی ثباتی مدیریتی و موانع عدیده مالی گره های بزرگ در مسیر توسعه علم و پژوهش در استان است. “
از همه مهمتر بی ثباتی مدیریتی و موانع عدیده مالی گره های بزرگ در مسیر توسعه علم و پژوهش در استان است.
به هر روی عصر دیروز نخستین حضور رسمی وزیر علوم با وجود اظهار بی اطلاعی روابط عمومی وزارت خانه در دانشگاه اصفهان شکل گرفت و فرهادی بدون اطلاع رسانه ها و فقط در حضور واحد مرکزی خبر صداوسیما، تنها بازدید و حضور رسانه ای خود تا این لحظه را انجام داد.
اتفاقی که خیلی کوتاه و در بی خبری رسانه ها انجام شد و البته التیامی بر زخم های دانشگاه و پژوهش در اصفهان نبود. اصفهانی که دانشگاه صنعتی آن در بین ۱۰۰ دانشگاه جوان برتر جهان قرار دارد و دانشگاه جامع اصفهان هم سومین دانشگاه برتر کشور از نظر پایگاه استنادی جهان اسلام است.
حضور بیش از ۱۱۵ دانشگاه و مرکز آموزش عالی، پارک علم و فناوری و شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان و ده ها مرکز رشد و تحصیل بیش از ۱۰۰ هزار دانشجو و فعالیت بیش از ۱۵۰ تشکل دانشجویی در این استان شاید نقطه قابل تعملی برای توجه بیشتر وزیر علوم برای تعامل با بدنه فرهیختگان اصفهان بود.
و این در حالی است که خیلی ها این سفر را پایان بلاتکلیفی مسیر پژوهش در برخی دانشگاه های استان که از بی ثباتی مدیریت رنج می برند می دانستند و برخی هم در انتظار سهولت در مسیر پرداخت منابع مالی به مراکز علمی بودند
” شاید حضور پر رنگ معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، فعالیت های خستگی ناپذیر وزیر بهداشت و البته نگاه ویژه رئیس جمهور به دانشگاه، توقعات را در اساتید و دانشجویان و نخبگان علمی نصف جهان بالا برده بود و این حضور کوتاه و البته کم اثر وزیر علوم که تنها به یک بازدید و حضور در جلسه هیات دولت ختم شده است را نپسندیدند. “
تا چرخ پژوهش همچنان در اصفهان در جریان باشد. البته تشکلهای دانشجویی هم علاوه بر مطالبات سیاسی و فرهنگی، نیم نگاهی به توجهات وزیر در زمینه آزادی عمل بیشتر در فعالیت هایشان داشتند.
شاید حضور پر رنگ معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، فعالیت های خستگی ناپذیر وزیر بهداشت و البته نگاه ویژه رئیس جمهور به دانشگاه، توقعات را در اساتید و دانشجویان و نخبگان علمی نصف جهان بالا برده بود و این حضور کوتاه و البته کم اثر وزیر علوم که تنها به یک بازدید و حضور در جلسه هیات دولت ختم شده است را نپسندیدند.
البته این توقع زیادی نیست که این حجم از دانشجو و عضو هیات علمی و پژوهشگران موفق که به صورت روزانه اخبار اختراعات و دستاوردهایشان از دیار زاینده رود به کشور مخابره می شود، با عالی ترین مقام وزارت متبوعشان دیدار و گفتگویی داشته باشند و انتظارات و نیازهایشان را که گه گاه در بروکراسی اداری یا مشغولیت ها فراموش می شود را دوباره باز گو کنند.
یک برداشت معقول در مورد این سفرهای استانی این است که نباید از این حرکت انتظار معجزه داشت اما حداقل این بود که فرماندهان چرخه علم و پژوهش در این استان در یک دیدار کوتاه با منتخب ملت و البته وزیر علوم، دغدغه های خود را از نزدیک بیان کنند و شرایط سخت فعلی را برایشان تشریح کنند.
دیداری که اگرچه با وجود برخی موانع موجود، امکان رخ دادن اتفاقی خاص در پی آن وجود نداشت اما دست کم گوشی شنوا برای دردودل های دانشجویانی که همیشه در صف اول مبارزه برای این نظام کشور بودند و البته اساتید و نخبگان وجود میداشت و همین یک امید و انرژی مضاعف بود برای آنهایی که تحت هر شرایطی تلاش خودشان را در جهت اعتلای کشور انجام می دهند و شاید بالاترین انتظارشان این است که تنها شنیده شوند.