LCD های LED نما در بازار تلویزیون
اگر چه طی یک سال اخیر تبلیغات زیادی برای تلویزیونهای LED و سه بعدی شده است و تلاش فعالان بازار و شرکتهای تولید و عرضهکننده این بوده است که مصرفکنندگان به سمت تکنولوژیهای نوینتر بروند، اما با این حال هنوز توجه گروهی از خریداران به سمت نمونههای LCD است.
طی ماههای گذشته به دلیل کاهش قیمت نمونههاي LED و تبلیغات زیادی که بابت مصرف انرژی کمتر و... میشد ، تقاضا برای تلویزیونهای LED نسبت به قبل افزایش یافت ولی این رشد تقاضا چندان طولانیمدت نبود چرا که خریداران دریافتند نمونههاي LED که خریداری کردهاند در حقیقت همان LCDهاي قدیمی هستند که با اندکی تغییر و تحول در قطر تلویزیون و سایر مشخصات به بازار عرضه شدهاند. نمونههاي LED موجود در بازار در حقیقت نمونههاي LCD-LED هستند که لامپهای LED به سبک و سیاق تلویزیونهای LCD به صورت خطی در پنل تعبیه شدهاند. در حالیکه LED واقعی چیز دیگری است و از نوع لامپ گرفته تا طرز چینش لامپها و ... با نمونههاي LCD متفاوت هستند.
اینکه نمونههاي LED موجود در بازار به واقع LED نیستند، درست است. زیرا قیمت یک تلویزیون LED واقعی که لامپهاي LED به طور سلولی در تمام صفحه قرار گرفته باشند بیش از ده میلیون تومان است. حتی اگر تلویزیون LED واقعی وارد بازار میشد، بازار موفقی نداشت. به همین دلیل شرکتهای تولیدکننده با روشهای خاص خود درصدد کاهش هزینههاي تولید بر آمدند و نمونههاي LCD-LED را وارد بازار کردند. بسیاری از شرکتها هنگام فروش به مشتری اطلاعات دقیق میدهند و اعلام میکنند که تلویزیون LCD-LED است. ولی گروهی این کار را نمیکنند و مشتری را گمراه میکنند.
تفاوت بین این دو تکنولوژی :
LCDها یا کریستالهای مایع موادي هستند كه به طور فيزيكي داراي خاصيتهاي جامد و مايع هر دو هستند. يكي از خاصيتهاي جالب آنها توانايي آنها در تغيير موقعيت بسته به ولتاژ اعمالي به آنها است. اکثر صفحههاي LCD با لولههاي فلورسنت موجود در آنها که در قسمت بالا، کنار و گاهی اوقات پشت LCD قرار دارند، روشنایی پیدا ميکنند. به طوریکه یک صفحه سفید پخشکننده نور، اشعههاي نور را به طور مساوی و یکنواخت هدایت و پراکنده ميکند تا تصویری یکدست ایجاد کند. به این اشعهها نورزمینه گفته ميشود.
براي اينكه از يكنواختي صفحه تصوير اطمينان حاصل شود نور به وسيله يك سيستم منعكس كننده شدت يكساني پيدا ميكند، اگرچه ممكن است در نگاه اول به نظر نرسد ولي عملكرد اين صفحات فوقالعاده پيچيده است. به صورت کلی LCDها یک تکنولوژی Passive (دستخوش عامل خارجی) هستند به این معنی که به خودی خود تصویری که قابل دیدن باشد تولید نمیکنند برای همین باید لامپهایی پشت صفحات LCD روشن باشد (به این لامپها Back light یا نور پشتی میگويند) تا تصاویر قابل دیدن باشد. این لامپها، لامپهای کوچک فلورسنت کاتدی سرد یا CCFL (مخففCold Cathode Fluorescent Lamp) هستند که شبیه به لامپهای مهتابی رایجند.
اما در مورد LEDها مساله چیز دیگری است. صورت کلی مساله این است که LEDهاي موجود در بازار در حقیقت همان LCD پنلها هستند. به زبان ساده فقط به جای لامپهای CCFL که به عنوان بک لایت یا نور پشتی از آنها در LCDها استفاده میشد از دیودهای نورانی استفاده شده است که به آنها LED میگویند. این دیودها مصرف برق و حرارت کمتری دارند پس فرق بین LCDهای معمولی با LCDهایی که بک لایت LED دارند فقط در نوع منابع نوری بک لایت (لامپ پشتی) هست .
نمونههاي LED وضوح تصویر بالاتری دارند و کیفیت تصویر در آنها بهتر است. همچنین سیستم نوردهی Edge-LED ضخامت كمتري دارد بهطوریکه LEDهاي موجود در بازار کمی بیش از 25 میلیمتر هستند. از طرفی میزان مصرف انرژی نمونههاي LED کمتر از LCDهاست . مجموع این عوامل در کنار هم باعث شدهاند LEDها در بازار پرمخاطب شوند .