0

اقلوا بادام و نرگس

 
fateme74
fateme74
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : تیر 1392 
تعداد پست ها : 3243
محل سکونت : خراسان جنوبی

اقلوا بادام و نرگس

باقلوا بادام و نرگس

 
,باقلوا بادام و نرگس باقلوا,آشپزی,مانی یزدانی,انواع کیک و بیسکوئیت و شکلات

باقلوا بادام و نرگس باقلوا,آشپزی,مانی یزدانی,باقلوا بادام و نرگس

باقلواي  نرگسيبراي آماده‌كردن اين نوع باقلوا همان‌طور كه خواهيد خواند همانند آماده‌كردن باقلواي بادام عمل مي‌كنيم اما بادام را با گل نرگس معطر مي‌كنيم. به همين روش مي‌توانيم به جاي گل نرگس از گل ياس نيز استفاده كنيم. براي اين كار ابتدا يك دسته كوچك حدود 15‌شاخه گل نرگس را از ساقه جدا كرده گل‌ها را كنار مي‌گذاريم تا خشك شوند. وقتي حالت تازگي آنها از بين رفت نيم‌كيلو بادام سفيد پوست‌گرفته را داخل يك قوطي فلزي ريخته كه درب آن كاملا محكم شود و گل‌هاي نرگس خشك را بين بادام‌ها قرار مي‌دهيم. يك يا دو هفته قوطي دربسته را در محيطي خنك نگهداري مي‌كنيم تا عطر نرگس يا ياس، كاملا به خورد بادام برود. سپس گل‌ها را از ميان بادام‌ها خارج كرده و بادام را چرخ كرد و براي باقلوا آماده مي‌كنيم.

مواد لازم براي خمير:
  • آرد‌: به ميزاني كه خمير به‌دست نچسبد (150 تا 200 گرم)
  • زرده تخم‌مرغ: يك عدد
  • شير: 60 ميلي‌ليتر (يك‌چهارم ليوان)
  • روغن جامد آب‌كرده: 3 قاشق سوپ‌خوري
  • بيكينگ‌‌پودر: نوك كارد
  • آب سرد: يك قاشق سوپ‌خوري
مواد مياني باقلوا:
  • گل نرگس خشك: به ميزان لازم
  • بادام پودر يا چرخ‌شده: 300 گرم
  • پودر هل يا اسانس هل مايع: به‌ميزان دلخواه
  • شكر: 225 گرم
  • اسانس هل: به‌ميزان دلخواه
  • پودر قند: 125 گرم
مواد لازم براي شربت:
  • آب: يك ليوان
  • شكر: يك ليوان
  • گلوكز: يك قاشق چاي‌خوري

روش تهيه: ابتدا براي تهيه خمير، تمام مواد به‌جز آرد را در كاسه‌اي گود با يكديگر مخلوط كرده و به‌تدريج آرد را به آنها اضافه مي‌كنيم و به‌هم مي‌زنيم تا خمير شوند. خمير را كمي ورز داده تا يكدست و مطلوب شود، سپس آن را داخل ظرف در بسته‌اي قرار مي‌دهيم و اجازه مي‌دهيم 3 ساعت دردماي محيط استراحت كند.در اين مرحله، قوطي‌هاي مخصوص باقلوا را كنار دست‌مان مي‌گذاريم و مقداري كف آنها را چرب مي‌كنيم. خمير را به گلوله‌هاي كوچك كه كمي از يك گردو بزرگ‌تر باشند تقسيم كرده و روي سطح كار را آردپاشي مي‌كنيم، سپس هركدام از خميرها را روي سطح كار پهن‌كرده و براي اين كار دقت مي‌كنيم خمير تقريبا به شكل مستطيلي و اندازه جعبه درآيد. خمير بايد بسيار نازك باشد، به‌طوري كه وقتي آن را بلند مي‌كنيم، احساس كنيم دست از پشت آن كاملا مشخص است.در اين زمان، قوطي را روي خمير برگردانده و دور تا دور آن را برش مي‌زنيم و خمير را داخل قوطي مي‌اندازيم. 4 لايه خمير كف قوطي روي هم قرار مي‌دهيم. بادام و پودرقند و هل را با هم مخلوط كرده، روي خمير داخل قوطي مي‌ريزيم و با پشت قاشق خوب فشرده مي‌كنيم. 4 ورق ديگر خمير نازك را روي بادام‌ها قرارداده و سپس به شكل دلخواه (لوزي يا مربع يا مستطيل) برش مي‌زنيم. پس از برش‌زدن، 80 گرم كره را آب كرده و كف رويي آن را با قاشق برمي‌داريم و روي باقلواها پخش مي‌كنيم و به‌مدت 30 تا 40 دقيقه روي پنجره بالايي فر كه از قبل با دماي 160 درجه سانتي‌گراد گرم كرده‌ايم، مي‌پزيم تا روي باقلوا كاملا طلايي شود.آب، شكر وگلوكز را مي‌جوشانيم و پس از اين‌كه باقلوا خنك شد، شربت داغ را آرام آرام و با فاصله‌هاي زماني روي آن مي‌ريزيم.

 

پنج شنبه 18 دی 1393  1:36 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها