پاسخ به:10 زبان اول دنیا+عکس
سه شنبه 10 اردیبهشت 1392 1:05 AMدر این بین جای زبان فارسی را خالی دیدم و مطلب زیر را از ویکی گرفتم !
یکی از زبانهای هندواروپایی در شاخهٔ زبانهای ایرانی جنوب غربی است که در کشورهای ایران، افغانستان، تاجیکستان و ازبکستان به آن سخن میگویند. فارسی زبان رسمی کشورهای ایران و تاجیکستان و یکی از دو زبان رسمی افغانستان (در کنار زبان پشتو) است .فارسی را نیز میگویند. زبان فارسی در افغانستان به طور رسمی و در تاجیکستان خوانده شدهاست.
در ایران زبان نخست بیش از ۴۰ میلیون تن فارسی است (بین ۵۸٪ تا ۷۹٪). فارسی زبان نخست ۲۰ میلیون تن در افغانستان، ۵ میلیون تن در تاجیکستان ، و در ازبکستان حدود ۷ میلیون است . زبان فارسی گویشورانی نیز در هند و پاکستان دارد. با توجه به رسمی بودن زبان فارسی در ایران، افغانستان و تاجیکستان و تسلط گویشوران سایر زبانها بدان به عنوان زبان دوم روی همرفته میتوان شمار فارسیگویان جهان را حدود ۱۱۰ میلیون تن برآورد کرد.
البته به نظر ميرسه اين آمار (هم مال شما و هم مال استارتر) يه كوچولو قديمي باشه... فكر كنم جمعيتي كه الآن به اين زبان ها صحبت ميكنند ين 1.5 تا 2 برابر شده باشه.